ΤΕΧΝΙΚΗ / Νίκος Κραουνάκης

«Να πως εξελίσσουμε τα ταλέντα της κολύμβησης»

  02.03.2012 12:21       1730

Η κολυμβητική ομοσπονδία  διοργανώνει αύριο στο κολυμβητήριο του Ζάππειου καμπ μετρήσεων για επίλεκτους νεαρούς κολυμβητές .

Υπεύθυνος του προγράμματος είναι ο τεχνικός της ΚΟΕ, Νίκος Κραουνάκης (ΦΩΤΟ), ο οποίος μίλησε για την εκδήλωση.

«Πρόκειται για ένα αναπτυξιακό πρόγραμμα της κολυμβητικής ομοσπονδίας. Τη φετινή περίοδο αφορά παιδιά γεννηθέντα τις χρονιές 1997 έως 2000. Πάντοτε η διοργάνωση απευθύνεται σε νεαρούς αθλητές ηλικίας από 12 έως 15 ετών. Ο τρόπος επιλογής των κολυμβητών γίνεται με βάση τις επιδόσεις τους την προηγούμενη χρονιά. Για τα παιδιά του 1997 υπολογίζουμε τους 4 καλύτερους χρόνους σε πισίνα 50μ, του 1998 τους 6 καλύτερους, του 1999 τους 8 και του 2000 τους 10. Όσο μεγαλώνουν τα παιδιά , περιορίζονται οι θέσεις των επιλεχθέντων και γίνεται όλο και πιο δύσκολο να ενταχθούν στο πρόγραμμα.

Αύριο θα γίνει μία βιντεοσκόπηση  κάθε αθλητή ξεχωριστά. Το κάθε παιδί θα κάνει 3 εκκινήσεις, 3 στροφές στο στυλ του και 2 σπριντ 25μ στο 100% των δυ. Εμείς θα το  βιντεοσκοπήσουμε, θα κάνουμε την τεχνική ανάλυση και μετά οι προπονητές θα πάρουν τα αποτελέσματα»

Ο κ.Κραουνάκης αναφέρθηκε και στους στόχους του προγράμματος: «Θέλουμε να παρακολουθήσουμε τα παιδιά, να βλέπουμε τις ελλείψεις τους και να βοηθάμε τους συναδέλφους προπονητές. Επίσης, στόχος μας είναι να ξέρουμε τι υλικό έχουμε και σε ποιους αθλητές μπορούμε να επενδύσουμε, να επιμείνουμε και να βασιστούμε για τα επόμενα χρόνια. Έτσι λοιπόν εξελίσσουμε τα ταλέντα του χώρου».

Παράλληλα, για τα οφέλη των ίδιων των αθλητών αλλά και των σωματείων τόνισε: «Τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να δουν τους άλλους συναθλητές τους και να αναπτύξουν το αίσθημα του υγιούς ανταγωνισμού. Και για τα σωματεία αυτές οι μετρήσεις είναι εντελώς δωρεάν, αντίθετα με άλλα ιδιωτικά καμπ. Επιπλέον, όσο περισσότερους αθλητές έχουν σε εθνικές ομάδες και επίσημες διοργανώσεις, τόσο περισσότερες διαδρομές έχουν στην καθημερινή τους προπόνηση στο κολυμβητήριο. Ακόμη δίνεται η ευκαιρία στους προπονητές να μάθουν κάποιες πρόσθετες πληροφορίες για τα παιδιά»

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Νίκος Χαραλαμπόπουλος