ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / ROAD TO TOKYO/ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ

"Να προσφέρουμε χαρά και υπερηφάνεια στους Έλληνες"

  14.07.2021 15:46       574
Ο Αλέξανδρος Παπαναστασίου, αποτελεί τα τελευταία χρόνια αναπόσπαστο μέλος της Εθνικής ομάδας, έχοντας κατακτήσει δύο χρυσά μετάλλια με την ομάδα των Νέων Ανδρών το 2017 και το 2019.
 
Πλέον βρίσκεται μπροστά στην πρόκληση της πρώτης του συμμετοχής σε Ολυμπιακούς Αγώνες και εκφράζεται για τα μοναδικά συναισθήματα που τον κατακλύζουν, αλλά και για τον διακαή πόθο του, την κατάκτηση ενός μεταλλίου.
 
"Η συμμετοχή μου σε αυτή τη διοργάνωση, είναι ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα. Από τα πρώτα μου βήματα στο χώρο και από τότε που άρχισα να παίζω σε ανταγωνιστικό επίπεδο, είχα ως στόχο να δώσω το παρόν σε αυτούς τους αγώνες. Τώρα λοιπόν, αυτός ο στόχος εκπληρώνεται. Το όνειρο που μοιραζόμαστε όλα τα μέλη της ομάδας είναι η κατάκτηση ενός μεταλλίου, γιατί πιστεύουμε πως όλοι έχουμε τις δυνατότητες να το πετύχουμε. Οι Έλληνες αυτό που μπορούν να περιμένουν σίγουρα από εμάς, είναι ότι θα δώσουμε όλοι ανεξαιρέτως, τον καλύτερο μας εαυτό μέχρι και την τελευταία σπιθαμή ενέργειας. Γνωρίζουμε τη σημασία αυτών των Αγώνων, όπως και την βαρύτητα να εκπροσωπούμε την χώρα μας. Θα αγωνιστούμε λοιπόν για την Ελλάδα, για να προσφέρουμε στους Έλληνες χαρά και υπερηφάνεια".
 
Το αγωνιστικό προφίλ του Αλέξανδρου με τα Εθνικά συγκροτήματα είναι:

Συμμετοχές: 58, Γκολ: 41

Διακρίσεις: 1ος Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων ανδρών 2017, 1ος Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων ανδρών 2019, 1ος Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων 2018, 3ος World League 2021, 3ος Ευρωπαϊκοί Αγώνες 2015


Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: ΝβΧ