ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / Γιάννης Φουντούλης

«Να πρωταγωνιστήσουμε στην Ευρώπη»

  16.10.2014 16:31       551

Το βραβείο του πρώτου σκόρερ της Α1 Ανδρών για την αγωνστική περίοδο 2013-2014 παρέλαβε ο Γιάννης Φουντούλης.

Το βραβείο του πρώτου σκόρερ στην Α1 Εθνική Ανδρών παρέλαβε ο Γιάννης Φουντούλης δια χειρός Σάκη Κεχαγιά με αφορμή την κλήρωση του φετινού πρωταθλήματος. Στις Γυναίκες τον τίτλο κατέκτησε η Μπάρμπαρα Μπούικα, η οποία σημείωσε 81 τέρματα αλλά τη φετινή χρονιά δεν αγωνίζεται με το σκουφάκι του Ολυμπιακού. Το βραβείο παρέλαβε εκ μέρους της, ο γενικός αρχηγός του συλλόγου Δημήτρης Μάζης.

Αναφερόμενος στον τίτλο για τον οποίο βραβεύθηκε χάρη στα 101 γκολ που σημείωσε, ο Γιάννης Φουντούλης δήλωσε: «Είναι ιδιαίτερα τιμητική η σημερινή διάκριση. Ωστόσο θέλω να σταθώ στα όσα συνέβησαν στη σημερινή κλήρωση. Είδαμε πως η ομοσπονδία προσπαθεί να βελτιώσει τις συνθήκες του πρωταθλήματος με τις κινήσεις και τις αλλαγές που επιθυμεί να εφαρμόσει».

Όσον αφορά του στόχους του Ολυμπιακού, ο νεαρός περιφερειακός υποστήριξε: «Είμαστε ακόμα στην αρχή με τον Ολυμπιακό, δώσαμε ένα σημαντικό τουρνουά προετοιμασίας, που μας έδωσε τη δυνατότητα να δουλέψουμε ορισμένα πράγματα μέσα από τη προπόνηση. Νομίζω πως το πρώτο τεστ ήταν θετικό και ο πρωταρχικός στόχος για την ομάδα είναι να βρεθούμε στις 6 κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Πιστεύω πως έχουμε τα φόντα και την ικανότητα να πραγματοποιήσουμε τον στόχο μας. Ωστόσο δεν πρέπει να ξεχνάμε και τις εγχώριες διοργανώσεις, στις οποίες θέλουμε να διατηρήσουμε τα κεκτημένα. Παρόλ' αυτά μη κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας, η ομάδα έχει φτιαχτεί για να πρωταγωνιστήσει εκτός συνόρων».

Την αισιοδοξία του για ένα πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα εξέφρασε ο άσος των Πειραιωτών: «Είμαι αισιόδοξος πως τη φετινή χρονιά θα διαφοροποιηθούν αισθητά τα δεδομένα στην ελληνική υδατοσφαίριση. Όπως όλα δείχνουν το πρωτάθλημα θα είναι περισσότερο ανταγωνιστικό από τη στιγμή που ολοένα και περισσότερες ομάδες εκδηλώνουν το ενδιαφέρον τους. Με τις εισηγήσεις της ομοσπονδίας και τις κινήσεις των σωματείων ευελπιστώ πως το πρωτάθλημα μας θα έχει εντελώς διαφορετική αίγλη. Αν εξαιρέσουμε τον Ολυμπιακό που διατήρησε τον βασικό κορμό του, όλες οι υπόλοιπες ομάδες βρίσκονται πάνω κάτω στο ίδιο επίπεδο».

Μολονότι η κρίση ταλαιπωρεί καθημερινά τα σωματεία και τον χώρο του αθλητισμού γενικότερα, η κατάσταση έχει δημιουργήσει και οφέλη στα νέα ταλαντούχα παιδιά.  «Παρόλα τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει η οικονομική κρίση στον αθλητισμό, αποφέρει και πολλά προνόμια καθώς πλέον η Ελλάδα στηρίζεται στις υποδομές και δουλεύει πάνω σε νέα ταλέντα που θα στελεχώσουν τις μετέπειτα Εθνικές ομάδες. Πλέον τους δίνεται η ευκαιρία όχι μόνο να αγωνιστούν αλλά και να πρωταγωνιστήσουν στις ομάδες τους, κάτι που μάλλον δε θα μπορούσε να συμβεί χωρίς την κρίση».

Ο Γιάννης Φουντούλης αποτελεί βασικό στέλεχος της Εθνικής ομάδας και μίλησε σχετικά με τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα στο δρόμο προς τη κορυφή. «Το γεγονός πως το πρωτάθλημα μας δεν είναι τόσο ανταγωνιστικό δεν αποτελεί αρνητικό κριτήριο για την Εθνική ομάδα. Το ίδιο συμβαίνει και σε άλλες προηγμένες χώρες. Πιο σημαντικό για εμάς που απαρτίζουμε την Εθνική ομάδα είναι να υπάρχουν οι κατάλληλες προϋποθέσεις για τις προπονήσεις μας και να μπορούμε να αποκτούμε αγωνιστικό ρυθμό.  Στο περασμένο Ευρωπαϊκό καταφέραμε να δώσουμε μόνο δύο τουρνουά προετοιμασίας και είναι λίγα για να φτάσεις στη κορυφή. Αν και δεν είμαι ειδικός πιστεύω πως αν αλλάξουν κάποια πράγματα τότε όλα θα είναι καλύτερα και πιο εφικτά».

Το βραβείο για λογαριασμό της Μπάρμπαρα Μπούικα παρέλαβε ο Δημήτρης Μάζης.

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: ΝβΧ