ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / Βλάχος

Να το διαχειριστούμε σωστά εν όψει Καζάν

  18.07.2015 17:22       618

Ιδιαίτερα ικανοποιημένος έμεινε ο ομοσπονδιακός τεχνικός Θοδωρής Βλάχος από τις εμφανίσεις της Εθνικής ομάδας υδατοσφαίρισης των Ανδρών στο τουρνουά προετοιμασίας του Νις, όπου κατέκτησε τη 2η θέση και κυρίως στα δύο τελευταία ματς, με Σερβία στον ημιτελικό (νίκη στα πέναλτι) και Μαυροβούνιο στον σημερινό τελικό (ήττα στα πέναλτι). Το συγκεκριμένο τουρνουά αποτέλεσε την πρόβα τζενεράλε για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Καζάν (όπου η Εθνική μας ξεκινάει τις προσπάθειές της στις 27/7) και ο προπονητής της Εθνικής τονίζει ότι αυτά τα θετικά που βγήκαν από αυτήν την πρόβα τζενεράλε πρέπει να τα διαχειριστούν σωστά οι παίκτες του και ο ίδιος εν όψει της συμμετοχής στην κορυφαία φετινή διοργάνωση.

Ο Θοδωρής Βλάχος μας δήλωσε:

«Αυτό που μένει κυρίως από το συγκεκριμένο τεστ στο Νις είναι ότι είδα τα παιδιά να παίζουν πολύ καλό πόλο και να αντιδρούν σωστά σε δύσκολες καταστάσεις, δηλαδή στα ματς με μεγάλους αντιπάλους όπως η Σερβία και το Μαυροβούνιο. Χωρίς να στέκομαι στα αποτελέσματα, δηλαδή στο ότι το ένα το κερδίσαμε στα πέναλτι και το άλλο το χάσαμε με τον ίδιο τρόπο. Η ομάδα παίρνει δύναμη και ψυχολογία απ’ αυτές τις εμφανίσεις. Είναι στο χέρι μας να διαχειριστούμε σωστά ό,τι καλό κάναμε εδώ και σε μια βδομάδα στο Καζάν να είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι στα παιχνίδια που έχουν υψηλές απαιτήσεις. Διότι ο όμιλός μας είναι ο πιο δύσκολος του Παγκοσμίου πρωταθλήματος. Θα είμαστε έτοιμοι για  να παρουσιαστούμε όπως πρέπει. Είμαι ευχαριστημένος από την προσπάθεια των αθλητών, έχουμε μια ομάδα με ομοιογένεια, με όρεξη και πάθος για δουλειά». Και κατέληξε, μιλώντας για τις προσδοκίες που έχουν δημιουργηθεί για την ομάδα μας στο Παγκόσμιο με δεδομένη την πολύ καλή εικόνα που δείχνει:

«Είναι δύσκολη η αποστολή μας στο Καζάν και δεν μπορώ να σας πω αν θα γίνει η μεγάλη υπέρβαση, γιατί πρέπει πρώτα να ανεβούμε το "βουνό" με τα παιχνίδια του ομίλου, καθώς δεν υπάρχει υποδεέστερη ομάδα σ' αυτόν και όλες έχουμε περίπου την ίδια δυναμική (το ξαναλέω θέλει πολλή συγκέντρωση).  Μπορούμε να μιλήσουμε για το κάτι παραπάνω αν καταφέρουμε να βρεθούμε στα πρώτα χιαστί».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Γιάννης Κορακής