ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / Έλενα Κούβδου

«Να βρούμε ρυθμό»

  03.03.2016 18:06       487

Αυτό το διάστημα η Εθνική μας ομάδα Γυναικών βρίσκεται στην Βαρκελώνη της Ισπανίας, όπου πραγματοποιει κοινή προετοιμασία με την αντίστοιχη της Ισπανίας, ενόψει του προολυμπιακού τουρνουά που ξεκινά σε μερικές εβδομάδες.

Η τερματοφύλακας του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτηματος, Έλενα Κούβδου, σε δηλώσεις της στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ αναφέρθηκε στην πορεία της προετοιμασίας και στις εντυπώσεις της μέχρι στιγμής:

"Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες γίνεται η κοινή προετοιμασία μας με την Ισπανίας είναι εξαιρετικές. Βρισκόμαστε σε εκπληκτικές εγκαταστάσεις στη Βαρκελώνη και είναι χαρά για κάθε αθλητή να προπονείται υπό τέτοιες συνθήκες. Τις πρώτες δύο ημέρες δουλεύουμε επικεντρωμένα σε κάποιους τομείς του παιχνιδιού που έχουμε αδυναμίες. Η Ισπανία είναι μια ομάδα σε πολύ κοντινή λογική με τη δική μας, ενώ παράλληλα αποτελεί μια από τις κορυφαίες ομάδες στην Ευρώπη και στον κόσμο. Αυτά τα φιλικά που κάνουμε και οι κοινές προπονήσεις μας βοηθούν να βρούμε ρυθμό ως ομάδα".

Μιλώντας για το παιχνίδι με την Ισπανία την περασμένη Τρίτη για το World League, όπου η Εθνική μας ηττήθηκε με 13-9, υποστήριξε:

"Το παιχνίδι για το World League ήταν κάτι το διαφορετικό. Εκεί υπήρχε η πίεση του αποτελέσματος, ενώ τώρα δεν υπάρχει. Ο προπονητής έχει τη δυνατότητα να πειραματιστεί, να δοκιμάσει καινούρια πράγματα και να δει αν αποδίδουν χωρίς κάποιο αγωνιστικό κόστος. Επίσης ας μην ξεχνάμε πως αγωνιστήκαμε για μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς την Αλεξάνδρα Ασημάκη, τη βασική μας φουνταριστή, εξαιτίας της αποβολής με αντικατάσταση. Ίσως το αποτέλεσμα να ήταν διαφορετικό. Αλλά αυτά συμβαίνουν μέσα στο παιχνίδι. Το καλό είναι πως αυτή η αποβολή δεν έχει καμία επίπτωση στο μεγάλο μας στόχο, το προολυμπιακό τουρνουά".

Για τη στήριξη των Μεσογειακών Αγώνων της Ταραγόνα του 2017 ανέφερε:

"Είναι η διοργάνωση όπου για πρώτη φορά θα διεξαχθούν αγώνες γυναικείας υδατοσφαίρισης σε αυτό το επίπεδο και θέλαμε να στηρίξουμε αυτήν την προσπάθεια. Κάνει πολύ καλό η ύπαρξη περισσότερων μεγάλων αγώνων στο πρόγραμμα".

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: ΝβΧ