ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ / Πέτρος Φυρίγος

«Ναι μεν.. αλλά»

  05.11.2014 16:13       860

«Η συνάντηση και η απόφαση για την επαναλειτουργία των εγκαταστάσεων του Αγ. Κοσμά είναι πολύ θετικό βήμα τόσο για τις Καταδύσεις, όσο και για τη Συγχρονισμένη κολύμβηση και για το μέλλον των δύο αθλημάτων. Ευχαριστούμε και τον κ. Διαθεσόπουλο και τους υπεύθυνους για τον Αγ. Κοσμά, που μας δίνουν τη δυνατότητα να προπονούμαστε εκεί. Πέρα όμως από αυτή την εξέλιξη πρέπει να εξασφαλιστεί η στοιχειώδης λειτουργία του χώρου, του εξοπλισμού και της πισίνας όπου προπονούμαστε».

Ο Πέτρος Φυρίγος, ομοσπονδιακός τεχνικός των καταδύσεων μίλησε για την απόφαση που δίνει το πράσινο φως στην Εθνική ομάδα να προετοιμάζεται στον Αγ. Κοσμά ενόψει μιας απαιτητικής χρονιάς, που ταυτόχρονα χαρακτηρίζεται προ Ολυμπιακή, με αποκορύφωμα τησυμμετοχή στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Καζάν: «Σίγουρα είναι πολύ σημαντικό για εμάς να έχουμε το χώρο μας, μετά και από ότι είχε γίνει με τον τραυματισμό του Μιχάλη Φαφαλή. Κάποια πράγματα όμως πρέπει να γίνουν άμεσα. Έχουν εκταμιευτεί 60.000 ευρώ και ακόμη δεν έχει προκυρηχθεί ο διαγωνισμός για την αγορά των σανιδιών που χρειαζόμαστε για να κάνουμε τη στοιχειώδη προπόνηση. Υπάρχουν λάμπες σπασμένες, κακός φωτισμός και το σημαντικότερο είναι ότι αγωνιζόμαστε εδώ και δύο χρόνια σε κρύο νερό, χειμώνα-καλοκαίρι. Επιπλέον, πρέπει να υπάρξει και ο κατάλληλος τεχνικός εξοπλισμός για να προπονούμαστε εξειδικευμένα σε ασκήσεις, όπου τώρα δεν έχουμε κάν τη δυνατότητα.  Με τέτοιου είδους συνθήκες δε μπορούμε να ολοκληρώσουμε τις προπονήσεις μας ούτε καν στοιχειωδώς. Είναι ήδη Νοέμβρης και έχουμε από τον Ιούλιο που έχουμε επισημάνει τη σοβαρότητα της κατάστασης. Ευελπιστώ ότι θα γίνουν άμεσα οι απαραίτητες ενέργειες, δε μένει και πολύς χρόνος μέχρι να αρχίσουν οι επίσημες διοργανώσεις».

Νεαροί αθλητές, όπως ο Μιχάλης Φαφαλής, εγκατέλειψαν την ενεργό δράση, μην αντέχοντας τις υπάρχουσες συνθήκες. Ο Πέτρος Φυρίγος, που έχασε εν μέσω της προετοιμασίας έναν σημαντικό για την Εθνική ομάδα αθλητή σχολιάζει: «Ο Μιχάλης ήταν ένας αθλητής που είχε πολύ μέλλον. Έπειτα και από την 11η θέση στο Παγκόσμιο της Βαρκελώνης, ακόμα και από την είσοδο στον τελικό των Συγχρονισμένων Καταδύσεων στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Βερολίνου με τον Στέφανο Παπαρούνα, έχασα ένα βασικό στέλεχος της ομάδας που θα προετοιμαζόταν για τις μεγάλες διοργανώσεις και αυτό είναι κάτι που με λυπεί ιδιαίτερα».

Σε σχέση με την αγωνιστική απραξία του τελευταίου χρόνου και τις ματαιώσεις πολλών αγώνων λόγω οικονομικών προβλημάτων και έλλειψη κολυμβητηρίων, το 2015 προβλέπεται μεστό σε διοργανώσεις για τις καταδύσεις. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός σημειώνει: «Πέρισυ για εμάς ήταν μια τραγική χρονιά. Φέτος έχουμε πάρει διαβεβαιώσεις ότι  θα κάνουμε κάποιους διεθνείς αγώνες. Υπάρχουν μίτινγκ τον Φεβρουάριο στο Αιντχόβεν, τον Απρίλιο στη Δρέσδη, το Ευρωπαϊκό Α΄ κατηγορίας στο Μπακού και Β’ κατηγορίας στη Μόσχα. Επιπλέον έπειτα από 3 χρόνια, θα γίνει και το Μεσογειακό Κύπελλο, διοργάνωση ιδιαίτερα σημαντική για εμάς. Όλα αυτά βέβαια, στο πλαίσιο της προετοιμασίας μας για το Παγκόσμιο του Καζάν το ερχόμενο καλοκαίρι. Θέλουμε να είμαστε έτοιμοι για να κάνουμε αξιοπρεπείς εμφανίσεις».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: ΝβΧ