ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ / ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΙΔΩΝ - ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ

Ναταλία Τσερνέτσκα: «Πλέον, χωρίς άγχος, στους τελικούς για διάκριση»

  24.05.2024 17:34       783

Με την εντυπωσιακή εμφάνιση του Ομαδικού, το πρωί της Παρασκευής (24/5), που προκρίθηκε με πρωτιά στον Τελικό, ολοκληρώθηκαν οι εμφανίσεις των παιδιών μας στους προκριματικούς του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Καλλιτεχνικής Κολύμβησης Παίδων - Κορασίδων, στο ΟΑΚΑ (4η θέση στο Σόλο και 7η στο Ντουέτο). Τα μέλη της Εθνικής ομάδας θα δώσουν, πλέον  τη μάχη για διάκριση στους Τελικούς όλων των αγωνισμάτων, το Σάββατο (25/5) και την Κυριακή (25/5), πρωί κι απόγευμα.

Για τον μέχρι τώρα απολογισμό των εμφανίσεων και για τις προοπτικές εν όψει Τελικών μίλησε στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ η εκ των προπονητριών της Εθνικής ομάδας, η Ναταλία Τσερνέτσκα. Αναλυτικά όσα μας είπε:

«Οι εμφανίσεις ήταν καλές, αλλά σε όλους τους προκριματικούς πήραμε βαθμούς βάσης, ποινές δηλαδή, παρότι σε κάποιες -στο Ντουέτο κυρίως- διαφωνήσαμε ότι έπρεπε να δοθούν. Αυτό δεν μας πείραξε πολύ, βέβαια, γιατί ήταν προκριματικοί και δεν στοιχίζει τόσο. Εντούτοις εμείς θα προσπαθήσουμε να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε για να το φτιάξουμε εν όψει των τελικών.

Τα παιδιά είχαν αρκετό άγχος στους προκριματικούς και δεν έφεραν αυτήν την απόδοση που έχουν στην προπόνηση. Τώρα, πλέον, θα φύγει αυτό το δικαιολογημένο πρώτο άγχος τους, που υπήρξε λόγω απειρίας και θα δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους στους Τελικούς.

Η ομάδα αυτής της ηλικιακής κατηγορίας βρίσκεται μόνο μια φορά τον χρόνο, με όλα τα παιδιά μαζί και προσπαθούν σκληρά, για να μπορέσουν να είναι δεμένα και να αποδώσουν, ενώ κάθε χρόνο αλλάζει η σύνθεση. Και δεν έχουν συχνές εμπειρίες από διεθνείς διοργανώσεις. Γι αυτό υπάρχει το άγχος που σας είπα. Οπότε, στους Τελικούς θεωρώ ότι αυτό θα ξεπεραστεί, πλέον, θα επιδιώξουμε να αποφύγουμε τις ποινές και να εκτοξευθούν τα παιδιά, ώστε να κατακτήσουν μετάλλια».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Γιάννης Κορακής