ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ / ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΥΓΡΟΥ ΣΤΙΒΟΥ ΑΝΔΡΩΝ-ΓΥΝΑΙΚΩΝ / ΒΕΡΟΛΙΝΟ

Νέα ομάδα, πολλά όνειρα για τη Συγχρονισμένη Kολύμβηση

  12.08.2014 20:48       1654

ΒΕΡΟΛΙΝΟ, Αποστολή ΠΣΑΤ: Δημήτρης Ντζάνης

Με πολλά νέα στελέχη στη σύνθεσή της η Εθνική ομάδα Συγχρονισμένης Κολύμβησης αρχίζει την προσπάθειά της την Τετάρτη (13/8) στο 32ο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Βερολίνου.

Η Ευαγγελία Πλατανιώτη χρονικά είναι η πρώτη ελληνική συμμετοχή στο 32ο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, μετέχοντας στον προκριματικό του σόλο στο τεχνικό πρόγραμμα (10:00).

Μάλιστα για την 20χρονη αθλήτρια θα είναι η πρώτη φορά σε επίπεδο Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, που θα αγωνιστεί στο σόλο. 

«Είμαστε γεμάτες όρεξη, θέλουμε να τα πάμε καλά. Για πρώτη φορά θα αγωνιστώ σε μεγάλη διοργάνωση σε επίπεδο γυναικών στο σόλο, αυτό δημιουργεί βάρος, αλλά και μεγάλη θέληση για να τα πάω καλά. Δεν θέλω να οριοθετήσω στόχους, το ζητούμενο είναι να εκτελέσω καλά το πρόγραμμά μου» δήλωσε η Ευαγγελία Πλατανιώτη.

Συνολικά θα πάρουν μέρος 15 αθλήτριες, με την Πλατανιώτη να αγωνίζεται 3η κατά σειρά.

Θα ακολουθήσει η προσπάθεια της Ευαγγελίας Παπάζογλου και της Ευαγγελίας Κουτίδη (αναπληρωματική η Μαρία Αλζιγκούζη-Κομινέα) στον προκριματικό του ντουέτο στο τεχνικό πρόγραμμα (16:00).

Κι εδώ η Ελλάδα θα παρουσιάσει ένα νέο ντουέτο σε επίπεδο γυναικών. «Υπάρχει άγχος, στόχος μας είναι να κάνουμε όσο  πιο καλύτερα το πρόγραμμά μας» λέει η Ευαγγελία Παπάζογλου, με την Ευαγγελία Κουτίδη να δίνει το στίγμα.

«Δεν μας απασχολεί η θέση, εμείς θέλουμε να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας και να μείνει ευχαριστημένη η προπονήτριά μας».

Στο αγώνισμα συμμετοχή δήλωσαν 19 ομάδες και το ελληνικό ντουέτο θα αγωνιστεί πέμπτο κατά σειρά.

Η ελληνική παρουσία στην πρεμιέρα της Συγχρονισμένης Κολύμβησης στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα θα κλείσει με τον προκριματικό στο ομαδικό (τεχνικό πρόγραμμα).

Την εθνική ομάδα συνθέτουν οι: Μαρία Αλζιγκούζη-Κομινέα, Γιάννα Γκεοργκίεβα, Ευαγγελία Κουτίδη, Ευαγγελία Παπάζογλου, Ευαγγελία Πλατανιώτη, Σοφία Τσιπουρίδη, Αθανασία Τσόλα, Δέσποινα Τζώρτσου (αναπληρωματικές οι Δανάη Δεληγιάννη, Σοφία - Ευαγγελία Μαλκογεώργου, Φλωρεντία Μάντζιου, Πολυξένη Σαραντίδη).

Συνολικά θα πάρουν μέρος 12 χώρες στο αγώνισμα και η Εθνική ομάδα θα αγωνιστεί 11η.

Η Ομοσπονδιακή τεχνικός Ναταλία Τσερνέτσκα είχε την ευκαιρία να δουλέψει τις τελευταίες λεπτομέρειες με δύο προπονήσεις σήμερα στην πισίνα που θα φιλοξενήσει τη συγχρονισμένη κολύμβηση και τις καταδύσεις και βρίσκεται δίπλα στο «Βελοντρόμ», το Ποδηλατοδρόμιο που έχει μετατραπεί σε κολυμβητήριο για τις ανάγκες των αγωνισμάτων της Κλασικής Κολύμβησης.

Τα ελληνικά μετάλλια

Η Ελλάδα μετέχει για 13η φορά σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στη Συγχρονισμένη Κολύμβηση με την Χριστίνα Θαλασσινίδου των επτά συμμετοχών να έχει χαρίσει στο άθλημα τα δύο πρώτα της μετάλλια στη διοργάνωση.

Συνολικά η Ελλάδα έχει κατακτήσει πέντε μετάλλια (ένα ασημένιο και τέσσερα χάλκινα)

Ασημένιο

1991 Χριστίνα Θαλασσινίδου (Σόλο) Αθήνα

Χάλκινο

1995 Χριστίνα Θαλασσινίδου (Σόλο) Βιέννη

2004 Εθνική Ομάδα (Κόμπο) Μαδρίτη

2006 Ναταλία Ανθοπούλου (Σόλο) Βουδαπέστη

2006 Ελευθερία Φτούλη - Εύη Μακρυγιάννη (Ντουέτο) Βουδαπέστη

Το πρόγραμμα της πρεμιέρας

(Σε ώρες Ελλάδας)
10:00 Προκριματικά σόλο (τεχνικό πρόγραμμα)
16:00 Προκριματικά ντουέτο (τεχνικό πρόγραμμα)
20:00 Προκριματικά ομαδικό (τεχνικό πρόγραμμα)