ΤΕΧΝΙΚΗ / ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ

Νέα όρια πρόκρισης, έπεσε η αυλαία των αγώνων

  06.03.2016 18:03       1908

Ολοκληρώθηκε η διεξαγωγή των  Χειμερινών αγώνων Τεχνικής κολύμβησης Κατηγοριών  της Νότιας Ελλάδας, με τη συμμετοχή 292 αθλητών και αθλητριών από 15 Σωματεία στο εθνικό κολυμβητήριο "Πέτρος Καπαγέρωφ", με σπουδαίες επιδόσεις και έξι ακόμα όρια πρόκρισης για τα παγκόσμια πρωταθλήματα Ανδρών-Γυναικών και Νέων-Νεανίδων, που θα διεξαχθούν στο Βόλο και στη Γαλλία αντίστοιχα.

Σημειώθηκε επίσης πανελλήνιο ρεκόρ κορασίδων στα 100μ. διπλά πέδιλα από την Ευδοξία Θωμάκου του σωματείου ΑΕ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ με χρόνο 50.77, ενώ πανελλήνιο ρεκόρ κορασίδων πραγματοποιήθηκε  και στις σκυτάλες 4Χ100 του συλλόγου ΝΟ ΧΑΝΙΩΝ με χρόνο 3.03.54.

Υπενθυμίζουμε ότι το χθεσινό όριο πρόκρισης στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Ανδρών-Γυναικών, που είναι ταυτόχρονα πανελλήνιο ρεκόρ και σημειώθηκε από τον Μαρίνο Βαγγέλη της ομάδας ΓΛΑΥΚΟΣ στα 50μ. διπλά πέδιλα με χρόνο 19.41, αποτελεί και Μεσογειακό ρεκόρ.

Κατηγορία Ανδρών-Γυναικών

100μ. επιφάνεια: Καρετζόπουλος Λουκάς- ΝΟΑΜ 34.89

800μ. επιφάνεια:  Χριστοφορίδης Χρήστος- ΔΕΛΦ. ΠΕΡΙΣΤ. 6.28.74

Κατηγορία Νέων-Νεανίδων

100μ. επιφάνεια: Τσιρώνης Μιχαήλ-ΓΛΑΥΚΟΣ 38.10

100μ. διπλά πέδιλα: Δημητράτος Γιώργος-ΑΝΟ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ 44.37

100μ. διπλά πέδιλα: Ιακωβίδης Φίλιππος-ΑΝΟ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ 45.30

400μ. υποβρύχιο: Αρκούδη Ελευθερία-ΓΛΑΥΚΟΣ 3.23.08

Ο ομοσπονδιακός προπονητής, Γιώργος Σαλταμανίκας μετά το τέλος των αγώνων ανέφερε:

«Και σήμερα έμεινα πολύ ικανοποιημένος από την προσπάθεια και την θέληση όλων των αθλητών. Νομίζω ότι βρίσκονται σε αρκετά καλή κατάσταση. Υπάρχουν σαφώς περιθώρια βελτίωσης για τις επόμενες διοργανώσεις και πιστεύω ότι τότε θα βγάλουμε καλύτερα συμπεράσματα».

Λουκάς Καρετζόπουλος: όριο πρόκρισης στα 100μ. επιφάνεια, καθώς και στα 50μ. άπνοα

«Είχα μια πολύ καλή παρουσία για την περίοδο που διανύουμε. Οι χρόνοι που πραγματοποιούνται είναι αρκετά γρήγοροι. Πιστεύω ότι αργότερα θα βρίσκομαι σε ακόμα καλύτερη κατάσταση. Το διάστημα που υπάρχει μπροστά μου μέχρι τους επόμενους αγώνες είναι μεγάλο οπότε θα κοιτάξω να βελτιώσω κάποιες ατέλειες».

Σοφία Κτενά: όριο πρόκρισης στα 50μ. άπνοα

«Είναι το πρώτο μεγάλο τεστ για την φετινή χρονιά. Είμαι πολύ ευχαριστημένη για την δική μου επίδοση. Στα 50μ. άπνοα έφτασα μια "ανάσα" από το πανευρωπαϊκό ρεκόρ. Είναι πολύ θετικό ότι προχωράει σωστά η προετοιμασία. Υπάρχει χρόνος για να βελτιωθούμε. Δεν περιμέναμε αυτό τον καιρό να είμαστε στην καλύτερη δυνατή μας κατάσταση. Στόχος μου είναι πάντα να προσπαθώ για το καλύτερο».

Τσουρουνάκης Αντώνης: όριο πρόκρισης στα 400μ. επιφάνεια

«Πραγματοποιήθηκε μια πολύ καλή διοργάνωση. Ο ανταγωνισμός σταδιακά ανεβαίνει. Είναι μια πολύ γρήγορη χρονιά. Δεν μπορώ να πω ότι είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από την προσπάθεια μου και αυτό οφείλετε κυρίως στις κακές εγκαταστάσεις και συνθήκες που αντιμετωπίζουμε στα Χανιά λόγω της 25άρας πισίνα που υπάρχει. Βρίσκομαι αρκετά χρόνια στην Εθνική και σε διεθνές επίπεδο όταν οι αντίπαλοι μου βελτιώνονται, εγώ μένω στάσιμος. Παρ όλα αυτά προσπαθώ πάντα για το καλύτερο».

Μαρίνος Βαγγέλης: όριο πρόκρισης στα 50μ. διπλά πέδιλα

«Την δεδομένη χρονική στιγμή είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από τις επιδόσεις μου. Πραγματοποιήθηκαν γρήγορες κούρσες. Από εδώ και πέρα έρχονται τα δύσκολα, οπότε χρειάζεται υπομονή και σκληρή προσπάθεια για τις προπονήσεις που ακολουθούν, αλλά είμαι αισιόδοξος για τη συνέχεια».

Χριστοφορίδης Χρήστος: όριο πρόκρισης στα 800μ. επιφάνεια

«Είμαι ευχαριστημένος από τους χρόνους μου. Δεν είχα το χρονικό περιθώριο να βρίσκομαι σε ακόμα καλύτερη κατάσταση, αλλά κατάφερα να πιάσω το όριο. Συνεχίζω την προσπάθεια μου και ελπίζω για το καλύτερο».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: ΝβΧ