ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ / ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΙ ΑΝΔΡΩΝ / ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Όριο για Γλασκόβη ο Χρήστου, στο φινάλε των Χειμερινών

  25.02.2018 19:48       1300

Ο Απόστολος Χρήστου με το 54.26 που σημείωσε κολυμπώντας πρώτος (100μ ύπτιο) στη σκυτάλη 4χ100μ Μ.Ομαδική, έγινε ο πρώτος κολυμβητής μας που πετυχαίνει όριο πρόκρισης στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Ανδρών - Γυναικών (Γλασκόβη), στο φινάλε των Χειμερινών αγώνων ΟΠΕΝ στο ΟΑΚΑ.

Όριο για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα εφήβων - νεανίδων, είχαμε από την Νικολέτα Παυλοπούλου, στα 200μ πρόσθιο με 2.31.90, καθώς επίσης και ορισμένους ακόμη καλούς χρόνους.

Αναλυτικά οι σπουδαιότερες επιδόσεις των τελικών της 3ης ημέρας στα ατομικά αγωνίσματα:

Νικολέτα Παυλοπούλου (Ωκεανός) 200μ. πρόσθιο Γυναικών 02.31.90

Γεώργιος Σπανουδάκης (ΠΑΟ) 50μ. ύπτιο Ανδρών 00.25.56

Κάλια Αντωνίου (ΠΑΟΚ) 100μ. ελεύθερο Γυναικών 00.56.34

Άννα Ντουντουνάκη (ΠΑΟΚ) 100μ. πεταλούδα Γυναικών 00.58.98

Απόστολος Χρήστου (Ολυμπιακός) 100μ. ελεύθερο Ανδρών 00.50.50

Μετά την ολοκλήρωση των αγώνων, ο τεχνικός σύμβουλος κολύμβησης της ΚΟΕ, Χριστόδουλος Χούμας, σε δηλώσεις του σημείωσε: "Ήταν μια διοργάνωση που από ότι φάνηκε και από τις επιδόσεις αλλά και από τη συμμετοχή ομάδων και αθλητών, είχε μπει στους προγραμματισμούς των προπονητών και πλέον μπορούν να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα για την πορεία της προετοιμασίας των κολυμβητών. Δεν ήταν αγώνες στόχου όπως στις μεγάλες διοργανώσεις, όπου θα κριθεί το συνολικό έργο των προπονητών και η παρουσία των κολυμβητών. Θέλω να είμαι αισιόδοξος αποτιμώντας τα αποτελέσματα αλλά και από το γεγονός ότι επετεύχθησαν τόσα όρια αλλά και το Πανελλήνιο ρεκόρ της Άννας Ντουντουνάκη. Υπήρχε καλή παρουσία από τους νεαρούς αθλητές, ενώ συνυπολογίζοντας και το γεγονός ότι λείπει ακόμη ένας μεγάλος αριθμός κολυμβητών που σπουδάζουν και προετοιμάζονται εκτός Ελλάδος, πιστεύω ότι ήταν θετικός ο απολογισμός".

Η Νικολέτα Παυλοπούλου, από την πλευρά της σημείωσε: "Σαφώς κάθε ρεκόρ και κάθε όριο είναι πολύ σημαντικό και μας χαροποιεί πολύ. Βέβαια, δεν επαναπαυόμαστε τώρα αφού βρισκόμαστε στη σημαντικότερη περίοδο και παρότι ανέβηκε το ηθικό μας τώρα έχουμε ένα κίνητρο να δουλέψουμε πολύ σκληρά για τον απόλυτο στόχο που είναι το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Είμαι πολύ χαρούμενη και θα συνεχίσω να δουλεύω σκληρά".

Τέλος, ο Γιώργος Δαμασιώτης, προπονητής της Παυλοπούλου, υπογράμμισε: "Τα συναισθήματά μας και η χαρά μας είναι απερίγραπτα. Είχαμε ένα δύσκολο ξεκίνημα με έναν τραυματισμό που ανάγκασε την Νικόλ να κάνει μια εγχείριση στην περίοδο του καλοκαιριού πριν την έναρξη της σεζόν. Αυτό μας άλλαξε εντελώς το πλάνο της προετοιμασίας και πήραμε ένα ρίσκο αποφασίζοντας να μην ξεκουραστεί η αθλήτρια μέχρι το πρωτάθλημα αυτό αλλά και το ΟΠΕΝ. Τελικά τα καταφέραμε και πιάσαμε το όριο δίχως μεγάλη προετοιμασία, κάτι που μας δίνει την ευκαιρία να δουλέψουμε πολύ πιο συγκεκριμένα και πιο εξειδικευμένα όσον αφορά το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που είναι και ο βασικότερος φετινός στόχος, όπου θέλουμε να πετύχουμε ένα προσωπικό ρεκόρ".

 Αναλυτικά τα αποτελέσματα ΕΔΩ

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: ΝβΧ