ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ / ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΙ ΟΠΕΝ

Νέο όριο για Ολυμπιακούς ο Σαμιλίδης, πανελλήνιο ρεκόρ η Ντουντουνάκη

  05.03.2016 18:03       791

Όρια για συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες, πανελλήνια ρεκόρ, όρια για πανευρωπαϊκά πρωταθλήματα ανδρών - γυναικών και εφήβων - νεανίδων συνέθεσαν το σκηνικό της δεύτερης ημέρας του χειμερινού πανελληνίου πρωταθλήματος κατηγορίας ΟΠΕΝ που διεξάγεται στο κλειστό κολυμβητήριο του Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Αθηνών.

Μεγάλος πρωταγωνιστής της ημέρας ο Παναγιώτης Σαμιλίδης που με χρόνο 1:00.25 στα 100μ. πρόσθιο εξασφάλισε τη συμμετοχή του και σε δεύτερο αγώνισμα στους Ολυμπιακούς Αγώνες ύστερα από τα 200μ. πρόσθιο.

Από εκεί και πέρα σπουδαίος αγώνας έγινε στα 50μ. πεταλούδα γυναικών, όπου η Άννα Ντουντουνάκη με 26.47 έκανε πανελλήνιο ρεκόρ, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα τη συμμετοχή της στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Λονδίνου. Τερμάτισε μόλις 7 εκατοστά του δευτερολέπτου πιο γρήγορα από την Κρίστελ Βουρνά (26.54), η οποία με τη σειρά της εξασφάλισε την πρόκριση για την ίδια διοργάνωση. Στην ίδια κούρσα, η Γεωργία Δεμεσιώτη πέτυχε πανελλήνιο ρεκόρ κατηγορίας παγκορασίδων με χρόνο 28.76.

Όρια για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανδρών-γυναικών του Λονδίνου πέτυχε και Απόστολος Χρήστου στα 200μ. ύπτιο με χρόνο 1:59.61 που αποτελεί και ατομικό ρεκόρ για τον αθλητή. Επίσης όρια για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα εφήβων - νεανίδων πέτυχαν οι Σοφιανίδης Νικόλαος στα 200μ. ύπτιο (2:02.76), η Ηλέκτρα - Βαρβάρα Λεμπλ στα 400μ. Μικτή ατομική (4:53.06), ο Αθανάσιος - Χαράλαμπος Κυνηγάκης στα 400μ. μικτής ατομικής (4:26.44) και ο Δημήτρης Νέγρης στα 800μ.ελεύθερο (8:06.26). Τέλος στο σχολικό πρωτάθλημα που διοργανώνεται παράλληλα, η Ιωάννα Σαχά έκανε χρόνο 2:15.15 στα 200μ. ύπτιο, που αποτελεί και ατομικό ρεκόρ επιβεβαιώνοντας τη συμμετοχή της στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων - νεανίδων που θα γίνει στην Ουγγαρία.

Σε δήλωσή του ο τεχνικός σύμβουλος της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος,  Βαγγέλης Βούλτσος, τόνισε:
"Πρώτη φορά μετά από χρόνια ευχαριστήθηκα τόσο πολύ κολυμβητικούς αγώνες. Χθες και σήμερα κάθε αγώνισμα είχε και μια θετική έκπληξη. Οι επιτυχίες των κολυμβητών οφείλονται για μένα σε δύο λόγους. Πρώτον στην εξαιρετική δουλειά των αθλητών και των προπονητών τους στα σωματεία και δεύτερον από την εξαιρετικά ανεβασμένη ψυχολογία τους για την παρουσία τους σε ένα στολίδι για τον υγρό στίβο όπως είναι το κλειστό κολυμβητήριο του ΟΑΚΑ. Αυτή η φουρνιά της ελληνικής κολύμβησης μπορεί να δώσει μεγάλες χαρές και σπουδαίες επιτυχίες στην Ελλάδα".

Πολύ ικανοποιημένος από τις επιδόσεις των αθλητών έμεινε και ο Γενικός Γραμματέας Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος, Δημήτρης Σαρακατσάνης:
"Οι επιδόσεις που έγιναν ήταν καλύτερες από αυτές που περιμέναμε. Είναι η διάθεση των αθλητών τέτοια, που έφερε αυτούς τους σπουδαίους χρόνους. Δε θυμάμαι τέτοιες επιδόσεις σε χειμερινούς αγώνες. Πρέπει να ανατρέξω πολύ παλιά για να βρω αντίστοιχα αποτελέσματα. Τα όρια που έγιναν για τους Ολυμπιακούς Αγώνες τα περιμέναμε. Έχω κάνει μια πρόβλεψη και επιμένω σε αυτήν. Η ελληνική κολύμβηση θα εκπροσωπηθεί με 14 αθλητές στο Ρίο (μαζί με αυτούς της ανοικτής θαλάσσης). Μου έχει κάνει πολύ θετική εντύπωση ο Δημήτρης Νέγρης. Είναι αθλητής που μπορεί να φτάσει πολύ ψηλά".

Αναλυτικά οι νικητές των αγώνων της δεύτερης ημέρας:

50μ. Πεταλούδα Ανδρών - Κολιόπουλος Φώτιος - Εθνικός 24.46
50μ. Πεταλούδα Ανδρών - Ντουντουνάκη Άννα - ΚΟΠΙ 26.47 - Πανελλήνιο Ρεκόρ, όριο για Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα γυναικών Λονδίνου
200μ. Ελεύθερο Ανδρών - Βαζαίος Ανδρέας - ΑΝΟ Αργυρούπολης 1:49.34
200μ. Ελεύθερο Γυναικών - Μπάκα Βασιλική Σταυρούλα - ΝΟ Καλαμάτας 2:04.72
400μ. Μικτή Ατομική Ανδρών - Δρυμωνάκος Ιωάννης - Ωκεανός 4:23.35
400μ. Μικτή Ατομική Γυναικών - Λεμπλ Ηλέκτρα - Βαρβάρα - ΚΟΠΙ - 4:53.06 - όριο για του Ευρωπαϊκούς αγώνες νέων - νεανίδων
200μ. Ύπτιο Ανδρών - Χρήστου Απόστολος - Ολυμπιακός 1:59.61 - όριο για το Ευρωπαϊκό του Λονδίνου
200μ. Ύπτιο Γυναικών - Ντάλλα Όλγα - Γλαύκος Περιστερίου - 2:19.55
100μ. Πρόσθιο Ανδρών - Σαμιλίδης Παναγιώτης - ΑΝΟ Αργυρούπολης - 1:00.25 - Όριο για Ολυμπιακούς Αγώνες
100μ. Πρόσθιο Γυναικών - Κοντογεώργου Ελένη - ΣΚ ΡΟΗ - 1:12.69
800μ. Ανδρών - Φωκαΐδης Αντώνης - Ολυμπιακός - 8:05.08
1500μ. Γυναικών - Αραούζου Καλλιόπη - Ολυμπιακός - 16:42.47
4χ100μ. Ελεύθερο Ανδρών - Ολυμπιακός (Κατραντζής Χρήστος, Γιοβάνοβιτς Ντέιαν, Αλυφαντής Ρωμανός-Ιασο, Χρήστου Απόστολος) 3.22.67
4χ100μ. Ελεύθερο Γυναικών - ΚΟΠΙ (Καραμάνου Χρυσούλα, Λεμπλ Ηλέκτρα-Βαρβάρα, Παυλοπούλου Γεωργία, Ντουντουνάκη Άννα) 03.51.64

Ακολουθούν δηλώσεις των αθλητών που πέτυχαν τις σημαντικότερες επιδόσεις της ημέρας:

Άννα Ντουντουνάκη: Πανελλήνιο Ρεκόρ στα 50μ. Πεταλούδα και όριο για το Ευρωπαϊκό του Λονδίνου
"Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη για το πανελλήνιο ρεκόρ που έκανα στα 50μ. πεταλούδα και για το όριο που έπιασα για το Ευρωπαϊκό του Λονδίνου. Το 50 άρι είναι απρόβλεπτο. Ήμουν πολύ καλά προετοιμασμένη γι αυτούς τους αγώνες. Στόχος είναι να κατεβάσω το χρόνο όσο περισσότερο γίνεται".

Κρίστελ Βουρνά: Όριο στα 50μ. πεταλούδα για το Ευρωπαϊκό του Λονδίνου
"Ήταν μια σπουδαία επίδοση και να πω την αλήθεια δεν το περίμενα. Χαίρομαι πάρα πολύ που έπιασα το όριο για το Λονδίνο. Ήμουν κουρασμένη από τις σκληρές προπονήσεις. Θα μπορούσα να είχα πάει καλύτερα, αλλά δεν είχα τον τερματισμό που ήθελα".

Γεωργία Δαμασιώτη: Πανελλήνιο Ρεκόρ Παγκορασίδων Β στα 50μ. Πεταλούδα
"Δεν ήταν αναμενόμενο από μέρους μου να κατεβάσω τόσο πολύ το χρόνο μου σε σχέση με το πρωί, ώστε να κάνω αυτό το πανελλήνιο ρεκόρ. Είμαι πολύ χαρούμενη γι αυτό. Στόχος είναι να σταθεροποιηθώ σε αυτούς τους χρόνους. Πλέον θα ήθελα και μια πολύ καλή επίδοση και στα 100μ. Πεταλούδα που είναι αύριο".

Ηλέκτρα - Βαρβάρα Λεμπλ: όριο στα 400μ. μικτή ατομική για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων - νεανίδων
"Είμαι πολύ ευχαριστημένη και πιστεύω πως μπορώ να πιάνω πιο άνετα τα όρια σε σχέση με άλλες χρονιές. Αν το πιστέψω περισσότερο, μπορώ να κατεβάσω ακόμη περισσότερο τους χρόνους μου. Πλέον σκέφτομαι το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νεανίδων στο οποίο κρυφοκοιτάζω προς ένα μετάλλιο".

Απόστολος Χρήστου:όριο για το Ευρωπαϊκό του Λονδίνου στα 200μ. ύπτιο
"Είμαι ικανοποιημένος για τα όρια που έχω πιάσει σε αυτό το πανελλήνιο πρωτάθλημα. Θέλω να κάνω ατομικά ρεκόρ. Ήδη πέτυχα ατομικό ρεκόρ στο 200άρι και στο 100άρι έφτασα πολύ κοντά. Πλέον προετοιμάζομαι πυρετωδώς για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, οπού εκεί θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό".

Νικόλαος Σοφιανίδης : όριο για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων - νεανίδων στα 200μ. ύπτιο
"Είναι ένα όριο που έχω ξαναπιάσει και το γεγονός ότι το επιβεβαίωσα και σήμερα δείχνει ότι βρίσκομαι σε καλή φόρμα. Στόχος μου είναι το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Βουδαπέστης, όπου αποσκοπώ σε μια καλύτερη θέση από την 5η που είχα πάρει πέρυσι. Πιστεύω πως μπορώ να το καταφέρω".

Ιωάννα Σαχά: όριο για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων - νεανίδων στα 200μ. ύπτιο
"Είναι ένα όριο που έχω ξαναπιάσει. Σήμερα έκανα ατομικό ρεκόρ ρίχνοντας το χρόνο μου κατά 70 εκατοστά του δευτερολέπτου. Στόχος μου πλέον είναι ο τελικός στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Εφήβων Νεανίδων και ένα μετάλλιο εκεί. Είμαι πολύ καλά προετοιμασμένη και ήθελα να ρίξω κι άλλο το χρόνο μου, πράγμα που ευελπιστώ να κάνω στις επόμενες κούρσες μου".

Αθανάσιος - Χαράλαμπος Κυνηγάκης: Όριο για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων - νεανίδων στα 400μ. μικτή ατομική
"Είναι η πρώτη μου κούρσα στο συγκεκριμένο αγώνισμα για φέτος και κατάφερα να πιάσω το όριο για το Ευρωπαϊκό της Ουγγαρίας που ήταν και ο στόχος μου. Είμαι πολύ χαρούμενος γι αυτό και πιστεύω ότι μπορούσα να κατεβάσω κι άλλο το χρόνο μου. Σίγουρα η χρονιά κυλάει πολύ καλά ως τώρα αφού οι στόχοι που έχω θέσει έχουν λίγο έως πολύ επιτευχθεί".

Δημήτρης Νέγρης: Όριο για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων - νεανίδων στα 800μ ελεύθερο
"Είμαι ικανοποιημένος σε γενικές γραμμές. Είχα μια σχετική κούραση από χθες. Είμαι ευχαριστημένος όμως από το όριο. Θέλω να κατεβάσω ακόμη περισσότερο το χρόνο μου. Στόχος μου είναι το Ευρωπαϊκό των νέων και από κει και πέρα ότι καλύτερο ας έρθει".

Τέλος δηλώσεις έκανε και ο γενικός γραμματέας αθλητισμού κύριος Ιούλιος Σιναδινός, τονίζοντας πως η χρήση του κλειστού κολυμβητηρίου του ΟΑΚΑ βοήθησε στην καλύτερη οργάνωση των αγώνων καθώςκ και στις καλύτερες επιδόσεις:

Ιούλιος Σιναδινός: Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού

"Για πρώτη φορά μετά το 2004 ο υπέροχος αυτός χώρος πήρε την άδεια που απαιτείται και δόθηκε στην κολυμβητική ομοσπονδία Ελλάδος για να μπορέσει να διοργανώσει πανελλήνια πρωταθλήματα και μεγάλους αγώνες. Νιώθω ικανοποίηση βλέποντας χαμόγελα από αθλητές και προπονητές, αλλά και παράγοντες του χώρου για τις σπουδαίες επιδόσεις που σημειώθηκαν χθες και σήμερα. Χρόνοι που επιτρέπουν στους αθλητές μας να πάρουν μέρος σε παγκόσμια, ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και Ολυμπιακούς Αγώνες, δείχνοντας πόση ανάγκη είχαν οι πρωταγωνιστές του υγρού στίβου από τη χρήση αυτού του ποιοτικού κολυμβητηρίου".

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: ΝβΧ