ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ / ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΕΦΗΒΩΝ-ΝΕΑΝΙΔΩΝ/ΝΤΟΡΝΤΕΧΤ

Νέο Παγκόσμιο ρεκόρ και χρυσό μετάλλιο ο Χρήστου!

  10.07.2014 18:58       803

ΦΩΤΟ: Ο Απόστολος Χρήστου στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου με το χρυσό μετάλλιο στα 100μ ύπτιο

Δεύτερο συνεχόμενο Παγκόσμιο ρεκόρ εφήβων για τον μεγάλο Απόστολο Χρήστου που έσπασε όλα τα κοντέρ στην κούρσα του τελικού των 100 μέτρων στο ύπτιο στο πλαίσιο της δεύτερης ημέρας του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Νέων που διεξάγεται στο Ντόντρεχτ της Ολλανδίας το διάστημα 9-13 Ιουλίου. Ο νεαρός κολυμβητής απέδειξε για ακόμα μια φορά πως βρίσκεται σε εξαιρετική φόρμα και με χρόνο 54:03 κατετάγη πρώτος κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο με χαρακτηριστική άνεση.

Ο Χρήστου πραγματοποίησε εξαιρετική επίδοση καταρρίπτοντας το δικό του χθεσινό παγκόσμιο ρεκόρ με χρόνο 54:41 και κατέλαβε τη πρώτη θέση στο βάθρο μέσα σε ξέφρενους πανηγυρισμούς.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

Απόστολος Χρήστου (Ελλάδα) 1ος με χρόνο 54:03

Σιμόνε Σαμπιόνι (Ιταλία) 2ος με χρόνο 54:25

Εβγκενι Ράιλοβ (Ρωσία) 3ος με χρόνο 54:46

Τζανίς Σάλτανς (Λιθουανία) 4ος με χρόνο 55:20

Λουκ Γκρίνμπανκ (Μεγάλη Βρετανία) 5ος με χρόνο 55:44

Τζόζεφ Χουλμ (Μεγάλη Βρετανία) 6ος με χρόνο 55:62

Ρόμπερτ Γκλίντα (Ρουμανία) 7ος με χρόνο 56:02

Λόρεν Μπαμς (Ολλανδία) 8ος με χρόνο 56:21

Μετά το πέρας της κούρσας των 100 μέτρων στο ύπτιο ο αρχιπροπονητής Νίκος Γέμελος σημείωσε: «Ο Απόστολος Χρήστου είναι ένας μεγάλος αθλητής. Πραγματοποίησε εξαιρετική κούρσα ανάμεσα σε σπουδαίες προσωπικότητες και κέρδισε έναν πολύ δύσκολο αγώνα, στον οποίοι οι δύο πρώτοι κατέρριψαν παγκόσμια ρεκόρ. Είναι τέτοιο ταλέντο, που μπορεί άνετα να ανταπεξέλθει στις συνθήκες Ανδρών και να διατηρήσει τον πρωταγωνιστικό ρόλο του μετά από χρόνια.».

Όσον αφορά το μέλλον του νεαρού κολυμβητή στην διοργάνωση ο Νίκος Γέμελος ανέφερε: «Υπάρχουν κι άλλα πράγματα που μπορεί να κάνει στο Ευρωπαϊκό. Θα αγωνιστεί στα 50 και 200 μέτρα ύπτιο ενώ θα δώσει το παρών και στα 400 μέτρα μικτή. Αναμφίβολα θα παίξει καθοριστικό ρόλο και στα υπόλοιπα αγωνίσματα.

Ώστόσο η χρονιά δεν τελειώνει στο Ντόρντεχτ για τον Απόστολο Χρήστου. Ο ταλαντούχος κολυμβητής θα αγωνιστεί και στην Ολυμπιάδα Νέων τον ερχόμενο μήνα. Σύμφωνα με τον προπονητή του Νίκο Γέμελο ο αθλητής έχει όλα τα φόντα για νέες διακρίσεις και σε αυτή τη μεγάλη διοργάνωση.

Το χρυσό μετάλλιο του Χρήστου ήταν το 12ο και 46ο συνολικά για την Ελλάδα σε αντίστοιχη διοργάνωση από το 1969. Για τον 18χρονο πρωταθλητή μας ήταν το 2ο του, μετά το χάλκινο πέρυσι στα 50μ ύπτιο στην διοργάνωση του Πόζναν.

Τόσο η σημερινή του επίδοση (54.03) όσο και η χτεσινή στον ημιτελικό (54.41) αποτελούν και όρια πρόκρισης για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Ανδρών / Γυναικών το 2015, ενώ βελτιώνουν φυσικά και το Πανελλήνιο ρεκόρ εφήβων..

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Νίκος Χαραλαμπόπουλος