ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ / ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΝΕΑΝΙΔΩΝ

Νίκη (14-8) επί της Βραζιλίας, με ΗΠΑ στον ημιτελικό η Εθνική

  06.12.2012 15:49       1067

Το εισιτήριο για τους «τέσσερις» της διοργάνωσης του 1ου Παγκοσμίου πρωταθλήματος που διεξάγεται στο Περθ, εξασφάλισε η Εθνική μας ομάδα Νεανίδων, με τη νίκη της επί της Βραζιλίας (14-8) στον αγώνα της προημιτελικής φάσης.

Έτσι, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα πρόκειται να αντιμετωπίσει αύριο την ομάδα των ΗΠΑ (09:40 ώρα Ελλάδας), η οποία επιβλήθηκε σήμερα της Νέας Ζηλανδίας με σκορ 16-7. Οι διεθνείς μας βρίσκονται πλέον στις τέσσερις καλύτερες ομάδες του κόσμου μαζί με την Αμερική, την Ουγγαρία και τη Ρωσία και διεκδικούν ένα από τα τρία μετάλλια. Στο άλλο παιχνίδι η Ρωσία θα αντιμετωπίσει την Ουγγαρία στις 08:20 ώρα Ελλάδας.

Από τρία (3)γκολ για την Ελλάδα σημείωσαν η Κατερίνα Ζάντου και η Ελευθερία Πλευρίτου, από δύο (2)οι Μαρίνα Φλώρου και Στεφανία Χαραλαμπίδου, ενώ από ένα (1)οι Άλκηστις Μπενέκου, Ιωάννα Χαραλαμπίδου, Μαργαρίτα Πλευρίτου και Τίνα Κοντογιάννη.

Για τη Βραζιλία πέντε (5) τέρματα πέτυχε η Ιζαμπέλα Τσιαπίνι, δύο (2) η Μιρέλλα Κουτίνιο και ένα (1) η Νταϊάνα Άλμπα.

Τα 8λεπτα: 3-3, 3-1, 5-1, 3-3

Αμέσως μετά το τέλος του αγώνα, ο Ομοσπονδιακός τεχνικός Γιώργος Μορφέσης δήλωσε: «Η ομάδα ξεκίνησε λίγο νευρικά. Η Βραζιλία έσπασε το ρυθμό μας με αποτέλεσμα να χάσουμε πολλές ευκαιρίες. Εμφανιστήκαμε ελαφρώς μπερδεμένοι. Το να φτάσουμε στους 4 της διοργάνωσης ήταν ο στόχος μας. Πρέπει να συνεχίσουμε να κερδίζουμε και να συγκεντρωθούμε στον αυριανό αγώνα με την Αμερική».

Άλλα σημερινά αποτελέσματα: Ουγγαρία-Αυστραλία 10-3, Ρωσία-Καναδάς 15-12, ΗΠΑ-Νέα Ζηλανδία 16-7, Ινδονησία-Ζιμπάμπουε 11-6, Τσεχία-Νότια Αφρική 11-6, Ιταλία-Ουζμπεκιστάν 22-1.

Στη φωτογραφία η Χριστίνα Κότσια στον σημερινό αγώνα με την Βραζιλία.

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ

Νίκος Χαραλαμπόπουλος