ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΥΠΕΛΛΟ / ΓΑΛΛΙΑ

Νίκη - πρόκριση για τον ΝΟΒ (12-11 την Πεΐ Ντε)

  05.12.2020 21:08       574

Ο ΝΟ Βουλιαγμένης επικράτησε με 12-11 της γαλλικής Πεΐ Ντε, σημείωσε την δεύτερη νίκη σε ισάριθμους αγώνες (είχε επικρατήσει στην πρεμιέρα με 21-6 της γερμανικής Λούντβισμπουργκ) και προκρίθηκε στις 16 καλύτερες ομάδες του Ευρωπαϊκού κυπέλλου υδατοσφαίρισης ανδρών.

Η ελληνική ομάδα έδωσε απέναντι στην Πεΐ Ντε το πιο δύσκολο παιχνίδι της στον όμιλο που πραγματοποιείται στην Γαλλία.

Το παιχνίδι ήταν αμφίρροπο από το πρώτο λεπτό. Ο ΝΟΒ είχε πάντα την πρωτοπορία στο σκορ, αλλά οι Γάλλοι έμεναν πάντα στην διεκδίκηση της νίκης. Στην τελευταία περίοδο η εξέλιξη ήταν συναρπαστική. Η ελληνική ομάδα προηγήθηκε με 10-8, αλλά οι γηπεδούχοι πέτυχαν 3 διαδοχικά γκολ και βρέθηκαν να κερδίζουν με 11-10. Ο Γκιουβέτσης ισοφάρισε 1.13 πριν το τέλος και ο Μανώλης Μυλωνάκης σημείωσε το νικητήριο τέρμα 4 δευτερόλεπτα πριν την λήξη.

Η Βουλιαγμένη αντιμετωπίζει την Κυριακή στις 11 το πρωί την ελβετική Καρούζ, μία ομάδα εμφανώς υποδεέστερη, αναμένεται να πετύχει μία ακόμη νίκη και να επιστρέψει στην Αθήνα με το απόλυτο των επιτυχιών.

Τα οκτάλεπτα ήταν: 4-3, 2-3, 3-2, 3-3.

Η ελληνική ομάδα αγωνίστηκε με τους κάτωθι παίκτες:

Παναγιώτης Τζωρτζάτος, Μανώλης Μυλωνάκης 1, Γιάννης Αλαφραγκής, Κωνσταντίνος Γκιουβέτσης 6, Χαράλαμπος Τρούλος 1, Κωνσταντίνος Γουβης, Χρήστος Αφρουδάκης 1, Στάθης Καλογερόπουλος 2, Αριστείδης Χαλυβόπουλος, Νίκος Κουρούβανης, Λούκα Λόζινα, Αντριγια Μπάσιτς 1, Μανώλης Ανδρεάδης.

Στο άλλο παιχνίδι του συγκεκριμένου ομίλου η γερμανική Λούντβισμπουργκ επικράτησε με άνεση της ελβετικής Καρούζ με 17-6.

Η βαθμολογία του ομίλου (2 παιχνίδια):
ΝΟΒ 6, Πεΐ Ντε 3, Λούντβισμπουργκ 3, Καρούζ 0. Προκρίνονται οι δυο πρώτες ομάδες.

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: ΝβΧ