ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / WORLD CUP ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Νίκη πρωτιάς για την Ολλανδία, 9-8 τις ΗΠΑ στο ντέρμπι κορυφής

  21.04.2023 17:23       613

Αγώνας υψηλού επιπέδου και θεάματος ήταν αυτός ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Ολλανδία, για την 3η και τελευταία αγωνιστική του Α' Ομίλου της Β' φάσης του World Cup Γυναικών, στο Κολυμβητήριο της Σχολής Ευελπίδων στη Βάρη. Η Ολλανδία πήρε τελικά τη νίκη με 9-8 και εξασφάλισε την πρωτιά με 15 βαθμούς, ενώ οι ΗΠΑ με 13 είναι στη 2η, ό,τι κι αν συμβεί στον άλλο αγώνα.

Μάλιστα, για την Ολλανδία είναι μια σημαντική στιγμή στην ιστορία της, καθώς κερδίζει τις παντοδύναμες ΗΠΑ του Άνταμ Κρικόριαν για πρώτη φορά μετά το 2008 και τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Πεκίνο.

Απελευθερωμένες από το άγχος της πρόκρισης, που είχαν εξασφαλίσει από την Α' φάση, οι δυο ομάδες έπαιξαν σπουδαίο πόλο. Οι "οράνιε", με όπλο την άμυνα κατάφεραν να πάρουν προβάδισμα ακόμα και τεσσάρων γκολ, 8-4, στις αρχές της τρίτης περιόδου. Οι Αμερικανίδες (που αγωνίστηκαν με απουσίες) είχαν απάντηση στο υπόλοιπο του αγώνα, μείωσαν στο ένα γκολ (8-9), αλλά δεν μπόρεσαν την ισοφάριση στην τελευταία φάση.

ΗΠΑ - ΟΛΛΑΝΔΙΑ 8-9

Οκτάλεπτα: 2-3, 2-4, 3-2, 1-0.

ΗΠΑ (Άνταμ Κρικόριαν): Τζόνσον, Μούσελμαν 3, Πρεντίς,Γκίλχριστ, Μποναγκόντι 3, Άουσμους 2, Στράικερ, Μαμολίτο, Γκατζανίγκα, Κοέν, Ράνεϊ.

ΟΛΛΑΝΔΙΑ (Ευάγγελος Δουδέσης): Άαρτς, Γουλβς, Σλίκινγκ 2, Βαν Ντε Σλουτ 1, Κένινγκ, Βαν Ντερ Βάιντεν 1, Μπ.Ρόχε 3, Σέβενιτς, Τζούστρα, Λ Ρόχε 2, Μπόσβελντ, Τεν Μπρουκ, Μπούις.

Διαιτητές: Χέιγκ (Αυστραλία), Μαρκοπούλου (Ελλάδα)

Αναλυτικά η διακύμανση ΕΔΩ.

Γραφείο Τυπου ΚΟΕ: Γιάννης Κορακής