ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ / 12o PYTHIA CUP

Νίκη στην πρεμιέρα της η Εθνική Νέων Γυναικών

  31.08.2012 14:20       814

Με νίκη ξεκίνησε η Εθνική μας ομάδα Νέων Γυναικών στην Ιτέα, επικρατώντας της Γαλλίας με σκορ 10-6. Το παιχνίδι ξεκίνησε ιδανικά για την ελληνική ομάδα, η οποία κατάφερε να προηγηθεί με σκορ 6-1 στα πρώτα δύο 8λεπτα.

Στην συνέχεια όμως, η ομάδα επέδειξε χαλαρότητα, με αποτέλεσμα οι τυπικά γηπεδούχες Γαλλίδες, να μειώσουν την διαφορά των τερμάτων σε 3 (7-4 στο τέλος του 3ου οκταλέπτου).

Στο τέταρτο και τελευταίο οκτάλεπτο δεν άλλαξαν τα πράγματα, και έτσι ο αγώνας ολοκληρώθηκε με το τελικό σκορ που αναφέρθηκε παραπάνω. Αξίζει να σημειωθεί πως η Εθνική μας ήταν πολύ καλή στον παίκτη λιγότερο (3/11) ενώ μέτρια στον παίκτη παραπάνω (2/6)

Το σκορ των οκταλέπτων: 3-1, 3-0, 1-3, 3-2

Τα γκολ των ομάδων: ΕΛΛΑΔΑ: Ζάντου 2, Μπενέκου Αλκ. 2, Πλευρίτου Ελ. 4, Καλαργυρού 1, Διαμαντοπούλου Βασ. 1

Γαλλία: Ζεραλντί 1, Λεά 2, Σαρλέν 2, Εστέλ 1

Αμέσως μετά την λήξη του αγώνα, ο Ομοσπονδιακός τεχνικός Γιώργος Μορφέσης, ανέφερε: «Η ομάδα συγκεντρώθηκε στις αρχές Αγυγούστου και αυτό ήταν το πρώτο μας επίσημο παιχνίδι. Δεν έχουμε ξεκάθαρη εικόνα για την δικιά μας ομάδα πρώτα απ’όλα, και κατ’επέκταση και για τις αντίπαλες ομάδες. Αυτό το τουρνουά είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για να πάρουμε παιχνίδια και να μπούμε σε αγωνιστικό ρυθμό, τον οποίο δεν έχουμε μέχρι στιγμής. Είναι φυσιολογική η απόδοσή μας, να έχουμε δηλαδή τόσα πολλά λάθη σε άμυνα και επίθεση. Η ουσία είναι να είμαστε καλύτεροι παιχνίδι με το παιχνίδι αφού ο χρόνος που έχουμε μπροστά μας είναι πολύ λίγος, στην ουσία μόνο μία βδομάδα, και θα προσπαθήσουμε να βελτιωθούμε όσο πιο πολύ γίνεται».

Νωρίτερα, η Ολλανδία επικράτησε της Ιταλίας με σκορ 11-10. Ρεπό είχε η Αυστραλία.

Η βαθμολογία:

ΕΛΛΑΔΑ 3 (10-6)

Ολλανδία 3 (11-10)

Ιταλία 0 (10-11)

Γαλλία 0 (6-10)

Αυστραλία 0 (χωρίς αγώνα)

Το απόγευμα, η Αυστραλία αναμετράται με την Γαλλία στις 19:30, ενώ η Εθνική μας αγωνίζεται στις 21:00 απέναντι στην Ιταλία.

Στην φωτογραφία, ο Γιώργος Μορφέσης και ο συνεργάτης του Στέφανος Λέανδρος, δίνουν οδηγίες στις Ελληνίδες πολίστριες κατά τη διάρκεια ενός τάιμ άουτ.

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ