ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Νίκη - χρυσάφι ο ΝΟ Χίου Astra Airlines, 7-6 στο Περιστέρι τον ΓΣΠ και προβάδισμα για τα πλέι άουτ

  09.02.2019 15:25       595

Σημαντική εκτός έδρας νίκη στην προσπάθεια παραμονής στη μεγάλη κατηγορία της υδατοσφαίρισης πέτυχε ο ΝΟ Χίου, που επιβλήθηκε με 7-6 του ΓΣ Περιστερίου στο Δημοτικό κολυμβητήριο του Περιστερίου στη Χωράφα, στο παιχνίδι που άνοιξε την αυλαία της 15ης αγωνιστικής της Α1 Ανδρών.

Με αυτό το τρίποντο - χρυσάφι η ομάδα του νησιού της μαστίχας ξεπέρασε στη βαθμολογία τον αντίπαλό της (ανέβηκε 10η θέση με 12 β. και άφησε στην 11η τον ΓΣΠ με 10 β.), προβάδισμα που αν παραμείνει μέχρι το φινάλε θα της δώσει πλεονέκτημα έδρας, και παράλληλα πέτυχε δεύτερη νίκη στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος επί των Περιστεριωτών, κάτι που της δίνει σημαντικό προβάδισμα στην πιθανότητα κόντρας τους για τα πλέι άουτ. Διότι είναι μπροστά το 2-0 στις μεταξύ τους νίκες, που μεταφέρονται εκεί και θα χρειάζονται άλλη μία για να μείνουν στην κατηγορία.

Ήταν ένα παιχνίδι που δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας, με τις δυο ομάδες αγχωμένες και με κλειστές άμυνες. Οι Χιώτες έδειξαν ψυχραιμία σε καθοριστικά σημεία, σε αντίθεση με τα λάθη απειρίας του ΓΣ Περιστερίου, που είχε μεν την πρωτοβουλία, αλλά δεν μπορούσε να είναι αποτελεσματικό.

Ο ομάδα του Ντόσκα προηγήθηκε 2-0, οι Περιστεριώτες μπήκαν στο ματς και προηγήθηκαν 4-3. Στην τρίτη περίοδο κυρίαρχο ρόλο έπαιξαν οι άμυνες των δύο ομάδων με τους τερματοφύλακες να επεμβαίνουν σε καίριες περιπτώσεις. Το μοναδικό γκολ πέτυχε ο Ρούντα σε τριπλό  παραπάνω για την ομάδα του νησιού της μαστίχας. Η τελευταία περίοδος ήταν η κομβική, με τον Στέλιο Μιμίδη να αποδεικνύνεται ψυχρός εκτελεστής. Ο έμπειρος φουνταριστός έδωσε δύο φορές προβάδισμα στον ΝΟ Χίου (4-5 και 5-6), ενώ ο Κόλλιας ήταν αυτός που 21 δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη σφράγισε τη νίκη της ομάδας του (5-7). Αμέσως μετά ο Τζελάτης δέχθηκε αποβολή χωρίς αντικατάσταση, ο Σπούνερ σκόραρε (6-7), ωστόσο ήταν πολύ αργά για να μπορέσει ο ΓΣ Περιστερίου να πετύχει κάτι καλύτερο.

Σημαντικό στοιχείο ήταν η παρουσία τουλάχιστο 500 φιλάθλων στις εξέδρες του κολυμβητηρίου.

ΓΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ - ΝΟ ΧΙΟΥ AStra Airlines 6-7

Οκτάλεπτα: 1-2, 3-1, 0-1, 2-3

ΓΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ (Κώστας Λούδης): Δαλμάρας, Παπανικολάου, Γκαρντιγιάν, Σπούνερ 3, Γερακούδης 1, Κουκουμάκης, Σκαρπέλης, Φαναριώτογλου, Αγκόρτσας 1, Κλήμος, Φωκάς, Τσαγκάρης 1, Καζάκος, Γιαννουλάτος, Αμπατζής.

ΝΟ ΧΙΟΥ Astra Airlines (Γιώργος Ντόσκας): Γρηγοριάδης, Μιμίδης Στ. 3, Ρουστάμοφ, Τζελάτης, Παππάς, Μιμίδης Γ., Κανδιόγλου, Μόκκας, Γκίλας, Γαβαλάς Σπ., Ρούντα 3, Ντούλος, Καρακούρος Ι., Κόλλιας 1, Καρακούρος Μ.

Διαιτητές: Σταυρίδης, Μπουδραμής

Αλυτάρχες: Λάμπρος Μιχαηλίδης, Δημήτρης Γαλήνας

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Γιάννης Κορακής