ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / «ΘΕΤΙΣ ΚΑΠ»/ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ

Νικηφόρα πρεμιέρα για την Εθνική, 22-9 την Ιταλία

  17.07.2015 21:35       763

Λεζάντα: Νικηφόρα πρεμιέρα στο Θέτις Καπ, για την Εθνική ομάδα γυναικών (Φωτογραφίες: Ευρυτανικά Νέα / www.evrytanika.gr)

Νικηφόρο ήταν το ξεκίνημα της Εθνικής ομάδας υδατοσφαίρισης γυναικών στο διεθνές τουρνουά «Θέτις Καπ», του οποίου η πρώτη αγωνιστική ημέρα ολοκληρώθηκε, στο κατάμεστο από κόσμο κολυμβητήριο του Καρπενησίου.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα επικράτησε εύκολα της Ιταλίας με 22-9 , σε ένα παιχνίδι, στο οποίο ο ομοσπονδιακός τεχνικός  Γιώργος Μορφέσης έβγαλε κάποια συμπεράσματα σε σχέση με την ετοιμότητα της ελληνικής ομάδας, λίγες μέρες πριν το Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Καζάν.

Οι δύο ομάδες βάδιζαν χέρι-χέρι στο πρώτο οκτάλεπτο, το οποίο έληξε ισόπαλο (4-4), ενώ στην δεύτερη περίοδο οι Ελληνίδες διεθνείς βελτίωσαν την απόδοση τους, σε άμυνα και επίθεση, με το πρώτο μισό να λήγει με 10-5  υπέρ της ομάδας μας.

Στο δεύτερο μισό της αναμέτρησης, η καλή άμυνα ήταν ένα πολύ  θετικό στοιχείο στο παιχνίδι της Εθνικής μας ομάδας, που με επιθετική πολυμορφία κατάφερε να φτάσει τη διαφορά ακόμη και στα 14 γκολ (22-8), με το τελικό σκορ να επιβεβαιώνει την ανωτερότητα της Εθνικής μας.

Πριν από την έναρξη του παιχνιδιού, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή για το θάνατο της Ιταλίδας πρώην διεθνούς τερματοφύλακα, Μόρι Κόνι, η οποία κατέκτησε δύο Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, το 1997 και το 1999, με την Εθνική ομάδα της χώρας της.

ΕΛΛΑΔΑ- ΙΤΑΛΙΑ  22-9

Οκτάλεπτα:  4-4, 6-1, 5-1, 7-3

ΕΛΛΑΔΑ

ΙΤΑΛΙΑ

Κούβδου

Σπαράνο

Χυδηριώτη Ι. 2

Βιάκαβα 3

Χαραλαμπίδου Σ. 3

Γκίτο 1

Κότσια 1

Γκιάτσι 1

Πλευρίτου Μ. 1

Μορβίλιο 1

Αβραμίδου 2

Μίλιο 1

Ασημάκη 2

Λομπάρδο

Ρουμπέση 4

Χαραλαμίδου Ι. 2

Νταμίκο 1

Μανωλιουδάκη 2

Γκαλάρδι 1

Πλευρίτου Ε. 2

Γκρίλιο

Ξενάκη 1

Γκραγκνολάτι

Διαμαντοπούλου Χ.

Λάβι

Προπονητής: Γιώργος Μορφέσης

Προπονητής: Μάρκο Καπάνα

Διαιτητές:  Αττίλα Μαροσβάρι (Ουγγαρία), Φρανκ Ομ (Γερμανία

Ντέλεγκειτ: Άνχελ Μόλινερ

Μετά το τέλος της αναμέτρησης, ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Γιώργος Μορφέσης, σε δηλώσεις του στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ τόνισε: «Ήταν ένα παιχνίδι στο οποίο δε μπορούμε να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα. Ξεκινήσαμε νωθρά αλλά καταφέραμε, βάσει και της κούρασης των Ιταλίδων να βελτιώσουμε την απόδοση μας. Πρέπει να βελτιωθούμε στην άμυνα και είναι κάτι που έχω τονίσει από την αρχή της προετοιμασίας μας εδώ και εξίμιση εβδομάδες».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ