ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

Νίκος Γέμελος« Πάμε για ό,τι καλύτερο στην Ολυμπιάδα»

  16.02.2012 13:31       1402

Μετά τις πρωτιές του Σπύρου Γιαννιώτη σε Βραζιλία και Αργεντινή, ο προπονητής του Νίκος Γέμελος, μίλησε για τους στόχους και την προετοιμασία του αθλητή του για τη δύσκολη συνέχεια: «Ο Σπύρος είναι άρρωστος τώρα. Μετά την υπερπροσπάθεια που έκανε στους μαραθώνιους αγώνες στη Βραζιλία και την Αργεντινή ήταν πολύ κουρασμένος. Σε συνδυασμό κιόλας με τις κλιματικές αλλαγές, οι οποίες φαίνεται πως τον επηρέασαν, έχει ανεβάσει πυρετό».

Ο πολύπειρος τεχνικός μιλάει επίσης και για την προετοιμασία αλλά και τους στόχους τους: «Η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχουν πολλές πισίνες στην Ελλάδα για προπόνηση, όμως με τη βοήθεια της Ομοσπονδίας, την οποία και ευχαριστώ, μπορούμε να κάνουμε προετοιμασία στο εξωτερικό. Δηλαδή, η κρίση που υπάρχει στο χώρο δεν μας έχει επηρεάσει εμάς, αντίθετα βέβαια με πολλούς άλλους αθλητές. Για τη συνέχεια, θα προετοιμαστούμε σε ζεστό κλίμα, ώστε να αναρρώσει και ο Σπύρος, ενώ ακολουθούν και το Έιλατ στο Ισραήλ και τα δύο Παγκόσμια κύπελλα, στα οποία όμως ο αθλητής θα κάνει απλή  προετοιμασία, γιατί δεν θα είναι έτοιμος για αυτά».

Έπειτα, για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου είπε: «Η Ολυμπιάδα είναι η μεγαλύτερη διοργάνωση του κόσμου. Αν μιλάς από τώρα για χρυσό είσαι σίγουρα χαμένος. Συμμετέχουν 25 κορυφαίοι αθλητές, οι οποίοι ξεκινάνε από το ίδιο επίπεδο. Εμείς από την μεριά μας θα προετοιμαστούμε ώστε ο Γιαννιώτης να είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση και θα πάμε στο Λονδίνο για ό,τι καλύτερο».

Τέλος, αναφέρθηκε και στο Χειμερινό ΟΠΕΝ που διεξάγεται στη Λάρισα, δηλώνοντας ότι: «Πιστεύω ότι θα γίνουν πολύ δυνατοί αγώνες. Όλοι οι αθλητές που συμμετέχουν βρίσκονται σε πολύ καλή κατάσταση και ιδιαίτερα αυτοί των εθνικών ομάδων».

Στη φωτογραφία, ο Νίκος Γέμελος με το Σπύρο Γιαννιώτη

Γραφείο Τύπου: Νίκος Χαραλαμπόπουλος