ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ / ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ / ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Νίκος Κραουνάκης: «Θα υπάρξουν αθλητές που θα πετύχουν τα όρια για το Ευρωπαϊκό»

  24.02.2019 14:47       2033

Οι Χειμερινοί Αγώνες κολύμβησης στις κατηγορίες Εφήβων / Νεανίδων και Παίδων / Κορασίδων στον Πειραιά ολοκληρώθηκαν την Κυριακή (24/2).

Συνολικά κολύμπησαν 640 αθλητές από 85 σωματεία της Νότιας Ελλάδας, σημειώνοντας σημαντικές επιδόσεις χωρίς, ωστόσο, να υπάρξει κάποιος κολυμβητής που να έπιασε το όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Με την ολοκλήρωση των αγώνων, ο ομοσπονδιακός προπονητής Νίκος Κραουνάκης ανέφερε: «Οι Χειμερινοί Αγώνες ολοκληρώθηκαν με επιτυχία, χωρίς προβλήματα. Είχαμε μεγάλη συμμετοχή από αθλητές και αθλήτριες της Νότιας Ελλάδας, όπου παρακολουθήσαμε έντονες κούρσες και σημαντικές επιδόσεις. Μπορεί να μην πέτυχε κάποιος κολυμβητής ένα όριο για  το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, όμως βρίσκονται σε καλή κατάσταση ενόψει της Όπεν κατηγορίας, την επόμενη βδομάδα και πιστεύω πως θα υπάρξουν αθλητές που θα πιάσουν το όριο, λόγω του μεγαλύτερου ανταγωνισμού στις κούρσες».

Ο προπονητής του ΝΟ Χανίων, Κώστας Τσιλιβάκης, τόνισε: «Υπάρχουν παιδιά που είναι έτοιμα για το Όπεν, σημειώνοντας καλούς χρόνους. Βρισκόμαστε σε καλό επίπεδο στις αναπτυξιακές ηλικίες, όμως αντιμετωπίζουμε μικρό πρόβλημα στην εξέλιξη των κοριτσιών μετά την ηλικία των 16 ετών. Η Περιφέρεια έχει ανοδική πορεία και βρίσκεται σε καλό δρόμο. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένα προβλήματα που ταλαιπωρούν τα σωματεία, κυρίως λόγο έλλειψης χώρου. Άλλο ένα πρόβλημα αποτελεί το γεγονός ότι οι καλοί αθλητές της Περιφέρειας δεν αντιμετωπίζουν μεγάλο ανταγωνισμό στις κούρσες τους και είναι ένα στοιχείο που θέλει προσοχή, για την εξέλιξή τους. Θεωρώ ότι υπάρχει ταλέντο στη χώρα μας, όμως πρέπει τα παιδιά να διατηρήσουν την τεχνική τους και να μην τα παρατάνε ποτέ».

Με τη σειρά του, ο αθλητής του ΝΟ Χανίων, Απόστολος Παπαστάμος, δήλωσε: «Πραγματοποίησα καλή εμφάνιση στους Χειμερινούς Αγώνες και πλέον προετοιμάζομαι για το Όπεν της επόμενης βδομάδας, όπου θέλω να κάνω μία ανταγωνιστική κούρσα και να πετύχω το όριο για το Ευρωπαϊκό. Η προετοιμασία μου έχει κυλήσει πολύ καλά σε Πτολεμαΐδα και Βουλγαρία, όπου βελτιώθηκα. Στόχος μου είναι να καταφέρω να μπω την επόμενη χρόνια στην κατηγορία των Ανδρών σε πολύ καλή κατάσταση, με καλούς χρόνους».

Τα αποτελέσματα του Πειραιά μπορείτε να τα δείτε ΕΔΩ.

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Ν.β.Χ.