ΚΑΤΑΔΥΣΕΙΣ

Νίκος Μόλβαλης: “Έχουμε ανάγκη τους αγώνες”

  06.06.2020 14:47       997

Ανεβάζουν ταχύτητα οι διεθνείς καταδύτες μας Νίκος Μόλβαλης, Θάνος Τσιρίκος και Θεόφιλος Αυθίνος, υπό τις εντολές του ομοσπονδιακού τεχνικού Πέτρου Φυρίγου, στο κλειστό καταδυτήριο του ΟΑΚΑ, μετά την επανεκκίνηση από τη διακοπή λόγω κορωνοϊού, σε σαφώς καλύτερες συνθήκες απ’ ό,τι στο πρόσφατο παρελθόν.

Ο Νίκος Μόλβαλης μιλάει στην επίσημη ιστοσελίδα της ΚΟΕ για την πορεία της προετοιμασίας και τονίζει ότι μετά την ακύρωση των περισσότερων διεθνών διοργανώσεων, αυτός και οι συναθλητές του στην Εθνική ομάδα αναζητούν πλέον αγώνες, τους οποίος έχουν ανάγκη για να ξαναβρούν τον ρυθμό τους.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Νίκου Μόλβαλη:

“Ξεκινήσαμε πριν από δέκα ημέρες και έχουμε μπει ήδη σε εντατικούς ρυθμούς προπόνησης. Δουλεύουμε δυναμικά, αν και δεν είχαμε χάσει τη φόρμα μας, καθώς κάναμε ασκήσεις στο σπίτι στη διάρκεια της καραντίνας. Έγινε, όμως, και πάλι η επαφή μας με το στοιχείο μας, το νερό, και αυτό είναι το σημαντικότερο.

Τώρα πλέον έχουμε ανάγκη από αγώνες, τους αναζητούμε. Περιμένουμε, λοιπόν, να γίνει κανονικά το Πανελλήνιο πρωτάθλημα, ώστε να μπούμε σε ρυθμούς αγωνιστικούς, διότι μόνο με τις προπονήσεις δεν μπορεί να υπάρξει εξέλιξη.

Αυτή τη στιγμή έχουμε μόνο έναν στόχο. Το Παγκόσμιο Κύπελλο (test event) που θα γίνει τον Φεβρουάριο στο Τόκιο. Ελπίζω ότι θα είμαστε έτοιμοι. Εμείς ακολουθούμε με ευλάβεια το πρόγραμμά μας και τηρούμε τα πρωτόκολλα που έχει εκπονήσει η Πολιτεία.

Σίγουρα, οι συνθήκες προετοιμασίας στο καταδυτήριο του ΟΑΚΑ είναι σαφώς καλύτερες. Υπάρχει η κατάλληλη πισίνα με όλες τις προδιαγραφές, αλλά και οι υποστηρικτικοί χώροι, έχουμε άνεση, καθαριότητα. Με μια μικρή βελτίωση θα είναι η τέλεια εγκατάσταση για να γίνει η μόνιμη στέγη για την προετοιμασία του κλιμακίου της Εθνικής ομάδας".

Εκτός από τους τρεις αθλητές του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος Καταδύσεων των Ανδρών, στο καταδυτήριο του ΟΑΚΑ προπονούνται αυτόν τον καιρό και μικρότεροι σε ηλικία καταδύτες της προεθνικής ομάδας. Είναι οι: Γρηγόρης Μήτρου, Σταυρούλα Χαλέμου, Λυδία Γεωργοπούλου, Βασίλης Κωνσταντινίδης, Μαργαρίτα Γιαννοπούλου.
 
Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Γιάννης Κορακής