ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΝΕΑΝΙΔΩΝ / ΒΟΛΟΣ

Νίκος Σταυρόπουλος: «Χίλια μπράβο στην Ελλάδα»

  07.09.2019 15:53       983

 Αρκετοί είναι οι Έλληνες παράγοντες, προπονητές και επιστήμονες οι οποίοι τιμούν με την παρουσία τους τις επιτροπές της παγκόσμιας και ευρωπαΐκής ομοσπονδίας υγρού στίβου. Ένας από αυτούς, επί σειρά ετών στο χώρο του πόλο σαν διαιτητής, είναι ο κύριος Νίκος Σταυρόπουλος.

Ο πρώην διεθνής διαιτητής είναι πλέον μέλος της τεχνικής επιτροπής υδατοσφαίρισης της ευρωπαΐκής ομοσπονδίας και εκφράζεται σήμερα στην επίσημη σελίδα της ΚΟΕ για τους αγώνες του Βόλου, για τους νέους κανονισμούς που άρχισαν ήδη να εφαρμόζονται στο άθλημα και φυσικά για την εκδήλωση η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 21 Σεπτεμβρίου στην Αθήνα με θέμα «Υδατοσφαίριση, η πρόκληση της νέας δεκαετίας».

Η συνέντευξη δόθηκε στον Γιάννη Κορακή και δίπλα στον Νίκο Σταυρόπουλο ήταν ο επί σειρά ετών φίλος του και νυν μέλος της τεχνικής επιτροπής υδατοσφαίρισης της ευρωπαΐκής ομοσπονδίας, ο ισραηλινός Γκάντι Σβαρτς.

Ο Νίκος Σταυρόπουλος εκφράστηκε αρχικά για την οργανωτική επιτυχία των αγώνων του Βόλου.

«Οι αγώνες διεξήχθησαν σε υψηλό διοργανωτικό επίπεδο. Κανένα ψήγμα για τους διοργανωτές. Άψογη η ατμόσφαιρα σε όλα τα επίπεδα και κυρίως στις εξέδρες. Όλοι οι κανονισμοί της LEN εφαρμόστηκαν. Είχα πολλά χρόνια να δω μια τέτοια εξαιρετική διοργάνωση. Με επικεφαλής τον πρόεδρο Δημήτρη Διαθεσόπουλο όλα λειτούργησαν υποδειγματικά. Χίλια μπράβο. Συγχαρητήρια στην Ελλάδα για αυτούς τους αγώνες. Ο Βόλος έχει καταστεί μητρόπολη της παγκόσμιας και ευρωπαΐκής ομοσπονδίας. Μίλησα με όλα τα μέλη της τεχνικής επιτροπής και είναι κατενθουσιασμένα. Το καλό δεν είναι τίποτα μπροστά στο εξαιρετικό. Μπράβο Ελλάδα».

Οργανωτικά πήραμε άριστα. Αγωνιστικά;

«Θεωρώ αξιοπρεπέστατη την παρουσία της ελληνικής ομάδας. Εμφανιστήκαμε στους αγώνες με κορίτσια μικρότερης ηλικίας. Είχαμε μια πολύ καλή πορεία, αλλά βρεθήκαμε στο κρίσιμο νοκ-άουτ παιχνίδι απέναντι στην Ρωσία, μια παραδοσιακή δύναμη του χώρου. Ήμασταν άτυχοι στην κλήρωση. Ξεκινήσαμε το συγκεκριμένο αγώνα με προβλήματα αλλά στη συνέχεια τα κορίτσια κατέθεσαν ψυχή. Δυστυχώς δεν μπόρεσαν να περάσουν στην τετράδα. Θέλω να καταθέσω την άποψή μου για το χαρακτήρα των συγκεκριμένων αθλητριών, αφού είχα την ευκαιρία να τους μιλήσω πριν την έναρξη των αγώνων, μετά από κλήση της Ομοσπονδίας μας. Σας βεβαιώνω ότι πρόκειται για σπουδαίες αθλήτριες και υπέροχους ανθρώπους. Είμαι ενθουσιασμένος από τις προσωπικότητες των κοριτσιών. Τους μίλησα για το “Duende”, δηλαδή την κοσμοθεωρία για την ζωή. Για το πάθος, την καρδιά και την ψυχή. Εκτιμώ ότι εκφράζουν αυτήν την θεωρία».

Οι καινούριοι κανονισμοί άρχισαν να εφαρμόζονται, αφού αμφισβητήθηκαν επί μακρόν. Ποια είναι η άποψη του κυρίου Σταυρόπουλου πάνω στο συγκεκριμένο θέμα;

«Οι κανονισμοί είναι φυσιολογικό να έχουν δυσκολίες στην εφαρμογή τους. Χρειάζεται χρόνος. Εκτιμώ όμως ότι πρόκειται για εξαιρετικές αλλαγές που θα κάνουν καλύτερο το άθλημα».

Ο κύριος Σταυρόπουλος είναι από τους συντελεστές του συμποσίου το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 21 Σεπτεμβρίου στην Αθήνα, με διοργανώτρια αρχή την ΚΕΔ της ΚΟΕ και με θέμα «υδατοσφαίριση, η πρόκληση της νέας δεκαετίας».

Πριν ολοκληρώσει τις δηλώσεις του, θέλησε να εκφραστεί για τον στενό φίλο και συνεργάτη του, τον ισραηλινό Γκάντι Σβαρτς, ο οποίος ήταν δίπλα του κατά την διάρκεια της συνέντευξης.

«Είμαστε μαζί από το 1992 σαν διαιτητές. Μια σπουδαία φιλία. Θα ήθελα να σημειώσω ότι οι Έλληνες και οι Ισραηλινοί διαιτητές έχουν το ίδιο ταπεραμέντο και την ίδια ιδιοσυγκρασία».

Ο Γκάντι Σβαρτς μίλησε με τη σειρά του κολακευτικά για την διοργάνωση των αγώνων του Βόλου:

«Πρώτη φορά βρέθηκα στο Βόλο, αλλά έχω έρθει αμέτρητες φορές στην Ελλάδα. Η Ελλάδα διοργανώνει πάντα άψογους αγώνες αλλά αυτή τη φορά ξεπέρασε τις προσδοκίες μας. Δεν έγινε κανένα λάθος, δεν βρέθηκε ούτε ένα ψεγάδι. Όλα τα μέλη της τεχνικής επιτροπής της ευρωπαΐκής ομοσπονδίας χαμογελούν. Συγχαρητήρια στην ελληνική Ομοσπονδία και τον κύριο Δημήτρη Διαθεσόπουλο. Οι αγώνες αυτοί αναδεικνύουν την Ελλάδα και το Βόλο. Θέλω τέλος να εκφράσω δημόσια τις ευχαριστίες μου στον εξαιρετικό φίλο Νίκο Σταυρόπουλο, με τον οποίον γνωριζόμαστε από το 1992».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: ΝβΧ