ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ / ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΝΔΡΩΝ & ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Νίκος Ξυλούρης: «Η πιο πετυχημένη αποστολή σε παγκόσμιο πρωτάθλημα»

  19.02.2024 23:25       1748

Μια ζωή στη πισίνα από διαφορετικούς ρόλους, ο Νίκος Ξυλούρης είναι ο έφορος κολύμβησης στην Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας και ο εκπρόσωπός της στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Καταθέτει στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ τις εντυπώσεις του από τη μεγάλη γιορτή στο Κατάρ και στέκεται ιδιαίτερα στη μεγάλη του αγάπη, την ομάδα σκυταλοδρομίας 4Χ200μ:

Για την ελληνική αποστολή στη Ντόχα: «Ζήσαμε μοναδικές στιγμές στη Ντόχα, ήταν με διαφορά η πιο πετυχημένη αποστολή σε παγκόσμιο πρωτάθλημα. Οι περισσότεροι στόχοι επιτεύχθηκαν. Πήγαμε με μεγάλο στόχο τις ολυμπιακές προκρίσεις, από την προηγούμενη χρονιά ξέραμε ακριβώς τον τρόπο για να προκριθούμε κυρίως στα ομαδικά αγωνίσματα. Πήγαμε πέντε αθλητές και γυρίζουμε δώδεκα και ακόμα υπάρχει καιρός και για άλλες ολυμπιακές προκρίσεις. Το νούμερο είναι εντυπωσιακό και είναι ακόμα μεγαλύτερο από την αποστολή στο Τόκιο, όπου τα όρια ήταν πιο βατά από του Παρισιού και αυτό δείχνει την ανάπτυξη της ελληνικής κολύμβησης. Το παγκόσμιο τελείωσε χτες, από σήμερα έχει ξεκινήσει μια καινούργια μέρα, δεν επαναπαυόμαστε. Οι αθλητές μας έχουν μεγάλους στόχους, έδειξαν ότι το μέλλον τους ανήκει, ότι μπορούν να πάνε για πολύ μεγάλα πράγματα, όχι μόνο στο ευρωπαϊκό αλλά κυρίως στους Ολυμπιακούς Αγώνες και να διεκδικήσουν ακόμα και την είσοδό τους σε τελικό και στα ατομικά και στα ομαδικά. Συγχαρητήρια σε αθλητές και προπονητές, γιατί το να μπορέσεις να ετοιμάσεις προπονητικά έναν αθλητή Φεβρουάριο μήνα είναι πολύ δύσκολο, πρώτη φορά έγινε παγκόσμιο τέτοιο μήνα και έδειξαν ότι ακόμα και σε αυτό  πήραν άριστα. Είμαι σίγουρος ότι στο μέλλον θα έρθουν ακόμη καλύτερα αποτελέσματα».

Για την πρόκριση της 4x200μ: «Η 4x200μ είναι η σκυταλοδρομία της καρδιάς μου, η σκυταλοδρομία με την οποία εγώ μεγάλωσα και πέτυχα τις μεγαλύτερές μου επιτυχίες. Ήμουν παρών στην ομάδα το 2004 και το 2008. Δυστυχώς το 2008 ήταν η τελευταία της συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Είχαμε ελπίδες ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε και για αυτό δώσαμε αυτή τη δυνατότητα στους αθλητές μας. Για να είμαστε απόλυτα ειλικρινείς το αποτέλεσμα ήταν κάτι το οποίο ούτε εμείς οι ίδιοι δεν το είχαμε φανταστεί, πιστεύω ούτε οι αθλητές, ίσως ούτε οι προπονητές γιατί έγινε ένα τρομερό πανελλήνιο ρεκόρ το πρωί και ακόμη πιο τρομερό το απόγευμα. Και πρόκριση στους Ολυμπιακούς και ένας πάρα πολύ ανταγωνιστικός χρόνος που με λίγο μεγαλύτερη βελτίωση μπορεί να τους δώσει την είσοδό στον τελικό».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Θοδωρής Νταβέλος