ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΝΕΑΝΙΔΩΝ

ΝΟ Λάρισας ο πρώτος που προκρίθηκε, περιμένει η ΝΕ Λαμίας

  11.03.2016 10:33       582

Άνοιξε απόψε (Παρασκευή 11/3) η αυλαία των αγώνων της Α' Προκριματικής φάσης του πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης Νεανίδων με αγώνες σε δύο από τους τέσσερις Ομίλους και συγκεκριμένα στον Β' Αττικής και σε αυτόν της Λάρισας.

Στη Λάρισα έγινε ένας αγώνας και με αυτόν ολοκληρώθηκε η αγωνιστική δραστηριότητα στον συγκεκριμένο Όμιλο, διότι ο ΑΠΣ Οξυγόνο δήλωσε ότι δεν κατεβαίνει στους αγώνες. Έτσι, στο ένα και μοναδικό παιχνίδι, ο ΝΟ Λάρισας νίκησε τη ΝΕ Λαμίας με 20-3 και έγινε ο πρώτος που πήρε την πρόκριση στη Β' (Ημιτελική) φάση. Με δεδομένο ότι από την παρούσα φάση στην επόμενη ΔΕΝ προκρίνεται μόνο η τελευταία ομάδα από κάθε Όμιλο (εκτός από τον Α' Όμιλο Αττικής που αποφασίστηκε να περάσουν όλες οι ομάδες μετά την αποχώρηση του ΟΦΗ) η ΝΕ Λαμίας θα περιμένει την απόφαση της ΚΟΕ για την πρόκρισή της ή όχι διότι υπάρχει η παρακάτω σχετική παράγραφος στην προκήρυξη των αγώνων που αναφέρει τα εξής: "Το ΔΣ της ΚΟΕ διατηρεί το δικαίωμα, σε περίπτωση απόσυρσης σωματείου από όμιλο μετά την κλήρωση, να τροποποιεί τον αριθμό των προκρινόμενων ομάδων στην επόμενη φάση από τον συγκεκριμένο όμιλο".

Οι αγώνες στους άλλους δύο Ομίλους ξεκινούν αύριο Σάββατο, ενώ η Α' φάση ολοκληρώνεται την Κυριακή 13/3 το βράδυ, οπότε και θα γωρίζουμε όλες τις ομάδες που προκρίνονται στη Β' φάση.

Αναλυτικά τα σημερινά αποτελέσματα στους δύο Ομίλους που είχαμε αγώνες:

Β' ΟΜΙΛΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ (Κολυμβητήριο Γλυφάδας):

Τρίτων Αμαρουσίου - Νηρέας Χαλανδρίου 12-8 (Ο συγκεκριμένος αγώνας ολοκληρώθηκε μετά από περίπου δύο ώρες, διότι λίγο πριν από τη λήξη της γ' περιόδου, και ενώ το σκορ ήταν ισόπαλο 8-8, οι διαιτητές Γιαννούλης και Μαρκοπούλου διαπίστωσαν πως αγωνίζεται παίκτρια του Τρίτωνα Αμαρουσίου η οποία είχε αποβληθεί με τρεις ποινές στα 8 δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη της β' περιόδου. Έτσι, μετά από ημίωρη περίπου διακοπή (για την απαραίτητη συνεννόηση προκειμένου να εφαρμοστεί ο κανονισμός σε τέτοιες περιπτώσεις) οι διαιτητές ξαναγύρισαν και ξανάρχισαν το παιχνίδι από το χρονικό σημείο που είχε καταλογιστεί η τρίτη αποβολή της συγκεκριμένης παίκτριας, δηλαδή 0.08 πριν από τη λήξη του β' οκταλέπτου, όταν το σκορ ήταν 6-4 υπέρ του Νηρέα Χαλανδρίου. Τιμώρησαν, εξάλλου, και τον Τρίτωνα καταλογίζοντας πέναλτι υπέρ του Νηρέα. Το πέναλτι αποκρούστηκε και ο Τρίτων, παρότι είχε βρεθεί σε δυσμενή θέση, έκανε τελικά την ανατροπή και κέρδισε εύκολα τον αγώνα. Οι άνθρωποι του Τρίτωνα είχαν προαναγγείλει, μάλιστα, ότι θα υποβάλουν ένσταση, αλλά τελικά δεν το έκαναν). Πανιώνιος - ΑΝΟ Γλυφάδας 6-26.

ΟΜΙΛΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ (Κολυμβητήριο Λάρισας):

ΝΟ Λάρισας - ΝΕ Λαμίας 20-3.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (Τελική):

1. ΝΟ Λάρισας 3

.......................................

2. ΝΕ Λαμίας 0

.......................................

Ο ΑΠΣ Οξυγόνο δεν κατέβηκε στους αγώνες.

Αναλυτικά το Πρόγραμμα και η Ειδική Προκήρυξη της Α' φάσης του πρωταθλήματος Νεανίδων ΕΔΩ:

http://www.koe.org.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=12203:---2016&catid=453:prokyrixis&Itemid=709

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Γιάννης Κορακής