ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ

Νώντας Σαμαρτζίδης: Για πάντα ανάμεσά μας

  21.06.2021 13:30       1354

Πέρασαν κιόλας 25 χρόνια από τον άδικο χαμό ενός τιτάνα σε ψυχή και σώμα, του Νώντα Σαμαρτζίδη, με τη μνήμη του να παραμένει στις καρδιές όλων. 

Ήταν το μεσημέρι της 22ης Ιουνίου του 1996, όταν έμελε να γραφτεί μία τραγωδία στην Παλαιά Επίδαυρο.  Ο άλλοτε άσος του Εθνικού και αρχηγός της Εθνικής ομάδας άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 31 ετών, ενώ έκανε ελεύθερη κατάδυση μαζί με φίλους του. Το υγρό στοιχείο, με το οποίο είχε συνδέσει άρρηκτα ολόκληρη τη ζωή του, έμελλε να είναι αυτό που θα τον «προδώσει» και θα τον πάρει μακριά από τους οικείους του μια για πάντα.

Με σκοπό να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι, θα ξαναγίνει το τουρνουά στην μνήμη του αδικοχαμένου Νώντα, το «Σαμαρτζίδης Καπ», την νέα περίοδο, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος, Κυριάκος Γιαννόπουλος:

«Ημέρα θλίψης αλλά και αναμνήσεων Τι και αν πέρασαν τόσα χρόνια. Για όλους μας πάντα η εικόνα του αγαπημένου μας Νώντα θα υπάρχει στο μυαλό μας. Θα μας θυμίζει όλα όσα ωραία περάσαμε μαζί που μας ένωσαν και που ξαφνικά η μοίρα της ζωής αποφάσισε θα διακόψει άδικα. Το τουρνουά στην μνήμη του θα ξαναγίνει από την επόμενη χρόνια για να μαθαίνει η νέα γενιά και να θυμούνται οι παλαιότεροι, έναν από τους μεγαλύτερους Έλληνες αθλητές που ανέδειξε το σπορ στην χώρα μας».

Για τον αείμνηστο Νώντα Σαμαρτζίδη μίλησε στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ, ο επί σειρά ετών συμπαίκτης του, Παναγιώτης Τσολακούδης:

«Το πιο σημαντικό είναι ότι πάντα ψάχνουμε να βρούμε κάτι να πούμε για το Νώντα. Δεν έχει σημασία τι θα πούμε. Σημασία έχει ότι τον θυμόμαστε. Κάθε χρόνο πρέπει να τιμούμε αυτή την ημέρα, γιατί αυτοί που φεύγουν ξεχνιούνται μόνο όταν δεν τους θυμόμαστε. Θα είναι αθάνατος γιατί δεν θα τον ξεχάσει ποτέ κανείς, όσο ζει αυτή η γενιά. Το θέμα είναι να τον θυμάται και η επόμενη γενιά που δεν τον είχε ζήσει από κοντά. Θα πρέπει η Ομοσπονδία να επαναφέρει το τουρνουά ή να καθιερώσει κάποιο βραβείο για τον καλύτερο παίκτη ή τον ανερχόμενο αθλητή. Αυτό θα το αποφασίσει η ΚΟΕ. Ο Νώντας ήταν ένας αγαθός γίγαντας. Ήταν ένας άνθρωπος που όταν σε αγαπούσε, μπορούσα να σε σφίξει στην αγκαλιά του και να σου σπάσει τα κόκκαλα. Ήταν αθλητής τεράστιων δυνατοτήτων που έπαιζε για την ομάδα και τους συμπαίκτες του. Μην ξεχνάμε ότι το επεισόδιο που έγινε τότε, όταν ήταν αρχηγός της Εθνικής, έγινε γιατί ενδιαφέρθηκε για την υγεία κάποιου συναθλητή του. Ένα επεισόδιο που τον οδήγησε εκτός Εθνικής ομάδας».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: ΝβΧ