ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ / 17ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΥΓΡΟΥ ΣΤΙΒΟΥ /ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ

Νόρα Δράκου: "Δεν μου βγήκε.. πλέον στόχος τα 50μ. ελεύθερο"

  26.07.2017 23:23       1046

ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ: ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΠΣΑΤ, ΠΑΝΟΣ ΣΑΜΑΡΑΣ

 

Η Νόρα Δράκου, πάλεψε για την υπέρβαση, στην πρώτη ημιτελική κούρσα, στα 50 μέτρα ύπτιο, στο 17ο παγκόσμιο πρωτάθλημα υγρού στίβου της Βουδαπέστης. Το ζητούμενο δεν ήταν προφανώς η πρόκριση στον μεγάλο τελικό. Η 25χρονη σπουδαία πρωταθλήτρια και φοιτήτρια επι πτυχίω κλασικής φιλολογίας, είχε προσδιορίσει με σαφήνεια το στόχο. Επίδοση κάτω από τα 28".Το πάλεψε όσο μπορούσε. Δεν τα κατάφερε.

Κι αν προς στιγμή, της βγήκε το παράπονο και φάνηκε να …συννεφιάζει, βρήκε ξανά την αυτοπεποίθηση –που έτσι κι αλλιώς διαθέτει –κι έδειξε στην επόμενη μέρα. Που θα είναι μια άλλη μέρα…

"Δεν είμαι καθόλου ικανοποιημένη", ανέφερε η νεαρή πρωταθλήτρια που πήρε την 15η θέση της τελικής κατάταξης.
"Ήθελα ένα χρόνο κάτω από τα 28’’. Είναι μέσα στις δυνατότητές μου. Το ότι είναι, δεν σημαίνει βέβαια κάτι, γιατί δεν το έχω βγάλει ακόμη. Παλεύω δύο χρόνια να το κατεβάσω. Δεν μου βγήκε. Ήμουν λίγο νευρική. Η αλήθεια είναι ότι προσδίδω άγχος στον εαυτό μου, χωρίς να υπάρχει λόγος και αυτό βγαίνει και στην κούρσα. Γιατί το πενηντάρι, όσο εκρηκτικό είναι, άλλο τόσο ηρεμία πρέπει να έχεις έξω απ το νερό. Εγώ απ΄ότι φαίνεται δεν την είχα όσο τουλάχιστον έπρεπε. Γi αυτό βγήκε αυτό το αποτέλεσμα".

"Νομίζω ότι όλο το πενηντάρι ήταν σφιχτό. Σε σχέση με το πρωί, ξεκίνησα πολύ νευρικά, πολύ πιο σφιγμένη. Κι αυτό φάνηκε και στο τέλος που λίγο έπεσα. Το 28.13 δεν είναι ένας χρόνος που με αντιπροσωπεύει. Αλλά τι να κάνουμε, αυτό είναι".

"Τώρα αναγκαστικά πάμε για του χρόνου. Βέβαια σ΄αυτές τις ηλικίες οι χρόνοι κατεβαίνουν δύσκολα. Και ειδικά στα 50 μέτρα. Δεν το κρύβω στενοχωριέμαι λίγο που δεν καταφέρνω να κάνω την υπέρβαση. Και βλέπω τις άλλες χώρες να κατεβαίνουν 40 και 50 εκατοστά, ακόμη και στο πενηντάρι και στο κατοστάρι. Εγώ δεν μπορώ. Αλλά όκ. Συνεχίζουμε. Δεν θα το βάλουμε κάτω".

-Δέκατη πέμπτη θέση…

"Το περίμενα. Με 28.13 τι να ήμουνα. Όλες ήταν κάτω από τα 28’’. Ήταν ένα κακό αποτέλεσμα. Αναρωτιέμαι πάντως τι θα μου έδινε ένα 27.90. Όχι πάντως τελικό…Τώρα έχω το πενηντάρι στο ελεύθερο. Ελπίζω να καταφέρω να κατεβώ κάτω από τα 25’’. Αν τα καταφέρω, θα είμαι ευχαριστημένη".