ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

Νόρα Δράκου «Μπαίνω στην πισίνα και κλαίω από το κρύο»

  24.02.2012 16:35       1600

Για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει στην πισίνα, αλλά και την δυσμενή κατάσταση γενικά  στον χώρο, μίλησε η κολυμβήτρια Νόρα Δράκου. Επίσης, έριξε ευθεία βολή κατά της Πολιτείας, και της απραξίας που επιδεικνύει προς το άθλημα.

Αρχικά, η 20χρονη κολυμβήτρια, κατονόμασε τα προβλήματα, με κύριο αυτό του κρύου στην πισίνα, αλλά και στο υπόλοιπο κτήριο, όπως τα αποδυτήρια. «Από την αρχή του χρόνου, οι θερμοκρασίες στο κολυμβητήριο ήταν χαμηλές. Τον τελευταίο καιρό όμως, έχει παραγίνει το πράγμα. Αν και απουσιάζω εδώ και έναν  μήνα, μαθαίνω από τα υπόλοιπα παιδιά πως στο κολυμβητήριο επικρατούν πλέον συνθήκες ψύχους. Τρεις με τέσσερις βδομάδες, δεν πραγματοποιούνται προπονήσεις, αφού η θερμοκρασία του νερού έχει φτάσει στους 22 βαθμούς Κελσίου».

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στην προσωπική της εμπειρία με τις δυσκολίες περί ων ο λόγος, λέγοντας που κάθε φορά που έρχεται αντιμέτωπη με αυτήν την κατάσταση, πέφτει ψυχολογικά και βάζει ακόμη και τα κλάματα! Και φυσικά, να μην ξεχνάμε πως η Δράκου, θα εκπροσωπήσει την χώρα μας στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου το καλοκαίρι. «Είμαι σε χάλια ψυχολογική κατάσταση κάθε φορά που μπαίνω σε τόσο κρύα πισίνα. Για την ακρίβεια, μπαίνω μέσα κλαμένη. Δεν αντέχονται αυτές οι θερμοκρασίες. Με επηρεάζουν πάρα πολύ, τόσο στην ψυχολογία μου, όσο και στον αγωνιστικό τομέα. Δυσκολεύει το έργο μου».

Τέλος, αναφέρθηκε στην αντιμετώπιση που δείχνει, ή καλύτερα, δεν δείχνει η Πολιτεία στα προβλήματα αυτά, αλλά και στην απογοήτευση που νιώθει ο προπονητής της, Γιώργος Λεκάκης. «Έχουμε προσπαθήσει πολλές φορές. Έχουν αποσταλθεί επιστολές στην Πολιτεία, έχουν στείλει ακόμη και οι γονείς μερικές από αυτές, αλλά και πάλι δεν παίρνουμε απάντηση. Δεν ξέρω τι σκοπό έχουν. Φαίνεται πως δεν ευαισθητοποιούνται με τίποτα. Το πετρέλαιο είναι πολύ ακριβό, και χωρίς την βοήθειά της, δεν μπορούμε να το ανεχτούμε οικονομικά», είπε για να συνεχίσει «Ο Γιώργος (σ.σ: Γιώργος Λεκάκης, προπονητής της) είναι απογοητευμένος. Πολύ απογοητευμένος. Βλέπει τα πράγματα όπως και όλοι. Και κανείς μας δεν τα βλέπει αισιόδοξα».

Γραφείο Τύπου

Νίκος Χαραλαμπόπουλος