ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ / ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΝΔΡΩΝ & ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Νόρα Δράκου: «Πολύ γλυκιά αυτή η επιστροφή» - Άννα Ντουντουνάκη: «Έζησα τρεις τελικούς»

  19.02.2024 22:55       1444

Το 21ο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ντόχα θα παραμείνει ανεξίτηλα χαραγμένο στο μυαλό της Νόρας Δράκου και της Άννας Ντουντουνάκη, για διαφορετικούς λόγους. Τόνισαν στην ιστοσελίδα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας:

Νόρα Δράκου: «Πολύ γλυκιά αυτή η επιστροφή. Ένα πολύ όμορφο παγκόσμιο πρωτάθλημα για εμένα, μετά από πολλά χρόνια έκανα ένα πρωτάθλημα που είχα δουλέψει σκληρά και μου άξιζε. Πήραμε τη πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες που ήταν ο βασικός μου στόχος με την καταπληκτική ομάδα στην μεικτή 4Χ100μ μεικτή, που έφτασε στην 11η θέση στον κόσμο και γιατί να μην μπει και τελικό στο Παρίσι. Ήρθε και ο τελικός στα 50μ ύπτιο μετά από εννέα χρόνια. Ήταν κάτι το ιδανικό, που το χάρηκα και για πρώτη φορά απόλαυσα τόσο πολύ έναν τελικό. Και ένα πανελλήνιο ρεκόρ, μην το ξεχνάμε. Ξεκίνησα με το μυαλό ότι θα λάβω μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2012 και μετά θα σταματήσω, τώρα ότι βρίσκομαι εδώ στα 32 μου και σας μιλάω για τους 4ους Ολυμπιακούς Αγώνες που ετοιμάζομαι να λάβω μέρος, δεν ήταν στα σχέδια μου. Η ζωή όμως το αποφάσισε…Μόνο όταν φύγω από τη πισίνα θα καταλάβω τί έχει συμβεί και τί έχω καταφέρει όλα αυτά τα χρόνια. Είμαι πολύ χαρούμενη και περήφανη που παρά τις δυσκολίες παραμένω σε υψηλό επίπεδο».

 Άννα Ντουντουνάκη:«Έζησα τρεις τελικούς, που δεν μου έχει ξανασυμβεί σε παγκόσμιο. Χαίρομαι που όλα αυτά έγιναν στην αρχή της ολυμπιακής χρονιάς. Είμαι ευχαριστημένη, αλλά έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας και παραμένουμε στον αγώνα. Ο κάθε αγώνας είναι ένας στόχος για να γίνει το επόμενο βήμα. Δείχνει τη δουλειά που έχεις κάνει, τί χρειάζεται να διορθώσεις, σου δίνει κάποια πράγματα. Σε κάθε αγώνα πηγαίνεις με τα δεδομένα που έχεις. Η χρονιά ξεκίνησε με πολύ έντονο συναγωνισμό και νομίζω πως μόνο καλό μου έκανε».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Θοδωρής Νταβέλος