ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Ντέρμπι έγινε στο Γουδή, ο Απόλλων Σμύρνης νικητής με ανατροπή, 9-7 την ΑΕΚ

  08.01.2022 17:17       889

Συναρπαστικό παιχνίδι, με ανατροπές και όλα τα χαρακτηριστικά του ντέρμπι έγινε στο κολυμβητήριο του πάρκου Γουδή, ανάμεσα στον Απόλλωνα Σμύρνης και την ΑΕΚ, για την 11η αγωνιστική του πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης του Α' Ομίλου της Α' φάσης της Α1 Ανδρών. Η "ελαφρά ταξιαρχία" πήρε τελικά τη νίκη με 9-7 και ακολουθεί στη βαθμολογία τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό (όντας στη 2η θέση με 27 βαθμούς). Η ΑΕΚ υποχώρησε στην 4η θέση της βαθμολογίας του ομίλου, μετά και τη νίκη του Εθνικού στη Θεσσαλονίκη.

Ο Απόλλων προηγήθηκε 2-1 στο πρώτο οκτάλεπτο, αλλά στη συνέχεια η ΑΕΚ πήρε το πάνω χέρι στο ματς και και μπήκε μπροστά με 5-3 στο τρίτο οκτάλεπτο (το οποίο έληξε 5-4 υπέ της ΑΕΚ). Στη συνέχεια, όμως, η "ελαφρά ταξιαρχία", με μια αντεπίθεση διαρκείας στην τέταρτη περίοδο έκανε τη μεγάλη ανατροπή και έφτασε στην πολύτιμη νίκη με το τελικό 9-7. Κορυφαίος για τους νικητές ο Αλέξανδρος Γούνας, που πέτυχε και 5 γκολ.

Στο φύλλο αγώνα αναφέρεται ότι «στο 7.15 πριν από τη λήξη της τέταρτης περιόδου ο προπονητής της ΑΕΚ Δημήτρης Μάζης αποβλήθηκε με κόκκινη κάρτα για για διαμαρτυρία στους διαιτητές».

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ - ΑΕΚ 9-7

Οκτάλεπτα: 2-1, 1-1, 1-3, 5-2.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Νίκος Δεληγιάννης): Γαλανόπουλος, Αλαμάνος, Τουρκομένης, Μόκκας, Κωνσταντίνος, Γωνιωτάκης 1, Κίτσος, Γκουσάροφ 2, Χονδροκούκης, Βίσκοβιτς, Γούνας 5, Τσολακούδης, Σολανάκης 1, Καβουσανός, Κότσκαρ, Τσαβαλιάρης.

ΑΕΚ (Δημήτρης Μάζης): Φλέγκας, Καζάζης 1, Παπούκας 1, Κριγιέστρορατς, Βούκσεβιτς 3, Δίπλαρος, Μαυρωτάς Άρ., Τσαταλιός 1, Παπάκος, Στελλάτος 1, Ηλιόπουλος, Σταμέλλος, Κατσινούλας.

Διαιτητές: Σταυρίδης, Κατσώνης

Αλυτάρχης: Λάμπρος Μιχαηλίδης

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Γιάννης Κορακής