ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / Α1 ΑΝΔΡΩΝ/ Β' ΦΑΣΗ

Ντέρμπι με τα...όλα του στο Σεράφειο, 16-11 ο ΝΟ Βουλιαγμένης τον Απόλλωνα Σμύρνης

  16.03.2024 21:20       1854

Σπουδαίο παιχνίδι στο Σεράφειο κολυμβητήριο, με ένταση, δυο διακοπές, αποβολή (με αντικατάσταση) του γκολκήπερ των γηπεδούχων Στέφανου Γαλανόπουλου, και τον ΝΟ Βουλιαγμένης να φεύγει με το διπλό (16-11) από του Απόλλωνα Σμύρνης, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής της δεύτερης φάσης του πρωταθλήματος (γκρουπ G1).

Μια διαφορά που δημιουργήθηκε στα τελευταία λεπτά, καθώς στα 5:58 το σκορ ήταν 11-11. Ακολούθησε όμως σερί 5-0 του ΝΟΒ και έτσι πήρε τη σπουδαία νίκη.

Ο Απόλλων Σμύρνης, έχοντας μια καταπληκτική δεύτερη περίοδο, προηγήθηκε 7-5 στο ημίχρονο. Στο 1:52 όμως από τη λήξη αποβλήθηκε ο τερματοφύλακάς του Γαλανόπουλος «για έντονη διαμαρτυρία σε απόφαση των διαιτητών», όπως σημειώθηκε στο φύλλο αγώνα και η αναμέτρηση διακόπηκε για πρώτη φορά (για τρία λεπτά). Η ομάδα του Νίκου Δεληγιάννη αγωνίστηκε χωρίς τερματοφύλακα στο υπόλοιπο της αναμέτρησης καθώς ο δεύτερος γκολκήπερ Βασίλης Καβουσανός είναι τραυματίας και αναγκαστικά χρίστηκε τερματοφύλακας ο 16χρονος περιφερειακός Δημήτρης Τσιαβαλιάρης που υπερασπίστηκε την εστία (προέρχεται από τις ακαδημίες του συλλόγου). Μάλιστα, στην εκτέλεση πέναλτι από την αποβολή του Γαλανόπουλου, ο Τρούλος ήταν αυτός που στάθηκε απέναντι στον Στάθη Καλογερόπουλο. Δευτερόλεπτα αργότερα διακόπηκε εκ νέου ο αγώνας για πέντε λεπτά αυτή τη φορά «διότι οι φίλαθλοι είχαν κατέβει στα κάγκελα μπροστά στον αγωνιστικό χώρο». Ο γηπεδούχος προηγήθηκε και με +3 (8-5), η φιλοξενούμενη ομάδα ισοφάρισε 8-8 και μέχρι το 11-11 οι δυο αντίπαλοι πήγαιναν χέρι χέρι.

Στο φύλλο αγώνα οι διαιτητές αναφέρουν: «Στη δεύτερη περίοδο (1:52) αποβλήθηκε ο τερματοφύλακας Γαλανόπουλος του Απόλλωνα Σμύρνης για έντονη διαμαρτυρία σε απόφαση των διαιτητών και ο αγώνας διακόπηκε για τρία λεπτά διότι δεν αποχωρούσε από τον αγωνιστικό χώρο. Στο 1:23 της δεύτερης περιόδου διακόπηκε ο αγώνας για πέντε λεπτά διότι οι φίλαθλοι είχαν κατέβει στα κάγκελα μπροστά στον αγωνιστικό χώρο. Στο 4:39 της τρίτης περιόδου, οι φίλαθλοι του Απόλλωνα έβριζαν εν χορώ τον διαιτητή Σταυρίδη. Μετά τις συστάσεις που έγιναν στον έφορο Γ. Αγγελάκη, ο αγώνας συνεχίστηκε μετά τις προσπάθειές του ηρεμώντας τους φιλάθλους».

Η ομάδα του Λαιμού διατηρήθηκε στην δεύτερη θέση και έφτασε τους 48 βαθμούς, ενώ ο Απόλλων Σμύρνης παρέμεινε στους 37.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ - ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ 11-16

Τα οκτάλεπτα: 1-2, 6-3, 2-6, 2-5

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Νίκος Δεληγιάννης): Γαλανόπουλος, Μπογκντάνοβιτς 3, Μόκκας 1, Τρούλος 1, Δίπλαρος, Σουσιασβίλι 4, Χονδροκούκης 1, Γωνιωτάκης, Γαρδίκας, Τσαχειλίδης, Σολανάκης, Τσιαβαλιάρης, Τόττης 1.

ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ (Βλάντιμιρ Βουγιασίνοβιτς): Τζωρτζάτος, Χαλυβόπουλος 5, Σπάχιτς, Καλογερόπουλος 5, Αλμύρας 2, Ούμποβιτς 2, Παπασηφάκης, Γούντχεντ, Καστρινάκης, Καπότσης, Κουρούβανης 1, Σπηλιόπουλος, Ανδρεάδης, Χατζής, Μπελέσης 1.

Διαιτητές: Σταυρίδης, Μπιράκης

Αλυτάρχης: Μανώλης, Μουστάκης

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Θοδωρής Νταβέλος