ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / STOIXIMAN FINAL-4 ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ / ΛΑΡΙΣΑ

«Η ποιότητα της ομάδας έφερε την ανατροπή και την πρόκριση στον τελικό - Θα εξαντλήσουμε τις πιθανότητές μας» (pics)

  16.04.2022 17:41       862

Με ανατροπή πήρε την ιστορική πρόκρισή του στον τελικό του F-4 του Κυπέλλου Ελλάδας Γυναικών, ο ΑΝΟ Γλυφάδας I-Repair μετά από ένα σπουδαίο ντέρμπι στον πρώτο ημιτελικό στη Λάρισα, 8-7 την ΑΕΚ. Κάτι που σχολίασαν με ικανοποίηση, μετά το φινάλε ο προπονητής Θοδωρής Ανδρεάκος και η αρχηγός Τίνα Κοντογιάννη, μιλώντας για την ποιότητα που έχει φέτος η ομάδα. Σχετικά σοκαρισμένες ήταν αντίθετα η προπονήτρια της ΑΕΚ Κική Λιώση και η αρχηγός Κική Στρατιδάκη, αλλά μίλησαν για τη γενικότερη καλή πορεία της ομάδας τα τελευταία δυο χρόνια που είναι στη μεγάλη κατηγορία.

Αναλυτικά οι δηλώσεις:

Θόδωρος Ανδρεάκος (προπονητής ANO Γλυφάδας I-Repair): "Ήμουνα σίγουρος ότι θα υπάρχει άγχος. Κάποια από τα πλάνα των προπονητών -και των δυο μας- ήταν πιθανόν να μη λειτουργήσουν, υπό το πρίσμα ότι διακυβευται η συμμετοχή σε έναν μεγάλο τελικό. Δεν είμαι τόσο απογοητευμένος από την αμυντική μας επίδοση, παρά το αρχικό 5-1 εναντίον μας, που καταφέραμε να το ανατρέψουμε. Παίξαμε καλή άμυνα σήμερα, συνολικά. Το πρόβλημά μας ήταν στην επίθεση, κατά το πρώτο μέρος. Δεν είχαμε φαντασία, δεν πήραμε τις ευκαιρίες μας αντίθερα με την ΑΕΚ. Νομίζω, όμως, ότι υπάρχει ποιότητα στην ομάδα, η οποία στη συνέχεια του αγώνα, στο δεύτερο ημίχρονο, βγήκε. Σίγουρα ήταν και κάτι προτόγνωρο για τα κορίτσια, για όλους μας Τα καταφέραμε, όμως, και στιον αυριανό τελικό είτε απέναντι στον πρωταθλητή Ευρώπης, είτε στον κυπελλούχο, είναι μια συναρπαστική πρόκληση και θα εξαντλήσουμε τις πιθανότητές μας. Εμείς θέλαμε να πάμε τελικό κι έτσι πετύχαμε τον πρώτο μεγάλο στόχο. Πλέον εκεί θα επιδιώξουμε μια καλή εμφάνιση, θα παίξουμε το πόλο μας γι ανα ανέβουμε ακόμα περισσότερο στην εκτίμηση του κόσμου φέτος και να χαρούμε το παιχνίδι. Γίνεται πολύ καλή δουλειά, με σκληρή προσπάθεια στην προπόνηση, έχουμε κορίτσια με πολύ καλούς χαρακτήρες, μια διοίκηση πολύ κοντά μαμς και έναν χοηγό που στηρίζει σε μέγιστο βαθμό.

Τίνα Κοντογιάννη (αρχηγός ΑΝΟ Γλυφάδας I-Repair): "Κατ' αρχάς συγχαρητήρια στην ΑΕΚ, έδειξε ένα πολύ καλό πρόσωπο, μπράβο για την πρόοδό της, αλλά νομίζω ότι η εμπερία η δικιά μας και το σύνολο των παικτριών που έχουμε, επιβεβαίωσαν την ποιότητά τους. Ότι μπορούμε και σε μια κακή μέρα να φέρουμε ένα καλό αποτέλεσμα, αυτό λέει κάτι που είναι σημαντικό. Εντάξει, πλέον θα παίξουμε έναν τελικό κόντρα σε μια μεγάλη ομάδα (είτε Ολυμπιακός, είτε Εθνικός), αλλά είναι έναν τελικός και όλα μπορούν να συμβούν. Γνωρίζουμε την ποιότητα του αντιπάλου και τον σεβόμαστε, αλλά δείξαμε και στο πρωτάθλημα ότι μπορούμε να έχουμε ένα καλό πρόσωπο απέναντι σε οποιονδήποτε ατίπαλο. Η πολύ καλή εικόνα οφείλεται στην ομοιογένεια. Είμαστε μια οικογένεια και δουλεύουμε πολλά χρόνια μαζί, η μία για την άλλη".

Κική Λιώση (προπονήτρια ΑΕΚ): "Κάναμε μια μεγάλη προσπάθεια και για μεγάλο διάστημα είχαμε τον έλεγχο. στη συνέχεια δεχτήκαμε κάποια εύκολα γκολ. Συγχαρητήρια, πάντως, στα κορίτσια για την προσποάθεια. Η ομάδα αξίζει μπράβο για τα τεράστια βήματα προόδου που έχει κάνει και αυτό οφείλεται στη σκληρή δουλειά που κάνουν οι κοπέλες καθημερινά στην προπόνηση. Ήταν ένα πολύ όμορφο παιχνίδι, συγχαρητήρια στη Γλυφάδα, εμείς στενοχωρηθήκαμε στο τέλος, δεν θέλω να πω κάτι άλλο".

Κική Στρατιδάκη (αρχηγός ΑΕΚ): "Η ομάδα μας πάλεψε στο 100%. Τα δώσαμε όλα μέσα στο νερό, όντως μέχρι το ημίχρονο πήγαιναν όλα ιδανικά. Κάπου στη συνέχεια μας ξέφυγε το σκορ διότι δεχτήκαμε κάποια χαζά γκολ. Η ομάδα αγχώθηκε γιατί είναι ακόμα άπειρη, δεύτερη χρονιά στην Α1 και με νεαρά κορίτσια.  Συγχαρητήρια, όμως, για την προσπάθεια, είμαι περήφανη για την ομάδα. Πάμε τώρα για τους αγώνες των πλέι οφ του πρωταθλήματος με τον Εθνικό για ό,τι καλύτερο, θα δώσουμε το 100%. Θέλω να ξαναπώ, όμως, ότι δεν μετράει μόνο το αποτέλεσμα, έχει μεγάλη σημασία η εικόνα που δείχνουμε μέσα στο νερό και νομίζω ότι σήμερα για το μεγαλύτερο διάστημα ήταν πολύ καλή. Όσο για τη διοργάνωση είναι υπέροχη ευχαριστούμε για τη φιλοξενία".

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Γιάννης Κορακής