ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / STOIXIMAN FINAL-4 ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΝΔΡΩΝ / ΛΑΡΙΣΑ

Θρίλερ στο φινάλε του τελικού, κατέκτησε το 23ο ο Ολυμπιακός, 9-8 τον ΝΟ Βουλιαγμένης (pics)

  17.04.2022 20:07       1548

Συγκλονιστικό φινάλε επιφύλασσε ο τελικός του Stoiximan Final-4 του Κυπέλλου Ανδρών, στη Λάρισα ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον ΝΟ Βουλιαγμένης, παρότι κάτι τέτοιο δεν προμήνυε η εξέλιξή του πέντε λεπτά πριν από τη λήξη. Τελικά ο Ολυμπιακός επιβεβαίωσε την κυριαρχία του στις εγχώριες διοργανώσεις της ανδρικής υδατοσφαίρισης για άλλη μια φορά. Οι ερυθρόλευκοι κατέκτησαν το 23ο Κύπελλο Ελλάδας Ανδρών στην ιστορία του και διεύρυναν το ρεκόρ τους ως πολυνίκες του θεσμού στην 30ή του συμμετοχή σε τελικό.

Η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου επιβλήθηκε με 9-8 επί του μεγάλου αντιπάλου ΝΟ Βουλιαγμένης, το βράδυ της Κυριακής (17/4) και αποθεώθηκε από τους οπαδούς του, που μαζί με τους υπόλοιπους φίλους του αθλήματος κατέκλυσαν τις εξέδρες του κολυμβητηρίου της Νέας Πολιτείας, παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες.

Οι ερυθρόλευκοι, με βασικό όπλο την άμυνα και με τον τερματοφύλακά τους Μάνο Ζερδεβά να κάνει τρομερές επεμβάσεις, κατάφεραν να καθηλώσουν στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα τα ατού των αντιπάλων και παράλληλα να βρουν λύσεις επιθετικά, εκμεταλλευόμενοι τον παίκτη παραπάνω και με κορυφαίο σκόρερ τον Φιλίποβιτς να κυριαρχήσουν και να προηγούνται ακόμα και με 9-3. Ο ΝΟ Βουλιαγμένης μείωσε σε 9-4 και αμέσως μετά, στο 4.26 πριν από τη λήξη του αγώνα έγινε η καθοριστική φάση που άλλαξε τη ροή του αγώνα και έφερε την εξέιξη θρίλερ και το φινάλε γραν γκινιόλ.

Ο Κωνσταντίνος Γεννηδουνιάς γρονθοκόπησε τον Στάθη Καλογερόπουλο και αποβλήθηκε με κόκκινη κάρτα και χωρίς αντικατάσταση. Ο Καλογερόπουλος εκτέλεσε το πέναλτι και μείωσε σε 9-5 και για τα επόμενα 4 λεπτά ο Ολυμπιακός έπαιζε με παίκτη λιγότερο. Κάτι που εκμεταλλεύτηκαν οι Βουλιαγμενιώτες. Μείωσαν ακόμα περισσότερο φτάνοντας στο ένα γκολ τη διαφορά. Ο Καπότσης μείωσε σε 9-8 με εύστοχο χτύπημα πέναλτι (μετά από κόντρα) στα 47 δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη. Ο ΝΟΒ έβγαλε την άμυνα στα 20 δευτερόλεπτα, εκδήλωσε την επίθεση, ο τερματοφύλακάς του Τζωρτζάτος (!) έκανε το τελευταίο σουτ, που πήγε στα μπλοκ και ο Ολυμπιακός στέφθηκε Κυπελλούχος.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ 9-8

Οκτάλεπτα: 1-0, 3-2, 3-1, 2-5.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Γραμματικός, Γκίλλας, Γενηδουνιάς 1, Φουντούλης 1, Γούβης, Δερβίσης, Μπούσλιε 1, Μουρίκης, Κολόμβος 1, Χρυσοσπάθης 1, Φιλίποβιτς 4, Σύρμας, Μαθιόπουλος.

ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ (Χέρβο Κόλιανιν): Τζωρτζάτος, Μυλωνάκης 1, Αλαφραγκής, Γκιουβέτσης 1, Τρούλος, Πάπαριτς, Λόζινα, Καλογερόπουλος 3, Χαλυβόπουλος, Καπότσης 3, Κουρούβανης, Σκουμπάκης, Ανδρεάδης, Καστρινάκης.

Διαιτητές: Σταυρίδης, Αχλαδιώτης

Αλυτάρχης: Πασχάλης Σταμούλης

ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ Ο ΖΕΡΔΕΒΑΣ

Ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού Μάνος Ζερδεβάς αναδείχθηκε MVP (πολυτιμότερος παίκτης) του Final-4 και καλύτερος τερματοφύλακας. Πρώτος σκόρερ αναδείχθηκε ο Στάθης Καλογερόπουλος τιου ΝΟΒ με 6 γκολ.

Τις απονομές έκαναν ο Πρόεδρος της ΕΟΕ Σπύρος Καπράλος, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, ο Β' Αντιπρόεδρος της ΚΟΕ Γιώργος Αφρουδάκης, ο υπεύθυνος αθλητισμού του Δήμου Λάρισας Βαγγέλης Μόρας και ο Sports Marketing Executive της Stoiximan Μάριος Βλαχογιάννης.

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Γιάννης Κορακής