ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / WORLD LEAGUE ΑΝΔΡΩΝ / EURO FINAL

Ήττα 13-6 από Σερβία και εκτός Super Final η Εθνική

  28.04.2022 23:07       1113

Δεν θα μετάσχει τελικά στον Super Final του World Legue η Εθνική μας ομάδα υδατοσφαίρισης των Ανδρών (Στρασμπούργκ Γαλλίας, 23-29 Ιουλίου). Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα γνώρισε την ήττα με 13-6 από τη Σερβία, στον πρώτο της αγώνα (προημιτελικό) του Euro Final στην Ποντγκόριτσα και έμεινε εκτός νυμφώνος, ενώ θα αγωνιστεί για τις θέσεις 5η-8η του Euro Final.

Η ανανεωμένη και με πολλές και σημαντικές ελλείψεις Εθνική ομάδα δεν κατάφερε να αντισταθεί στην επίσης ανανεωμένη, αλλά πάντα δυνατή σερβική ομάδα, που πήρε το εισιτήριο για τους ημιτελικούς και θα διεκδικήσει εισιτήριο για τον Super Final.

Η ελληνική ομάδα πλήρωσε επιθετικά το πολύ κακό ποσοστό στον παίκτη παραπάνω (μόλις 2/15), ενώ δεν τα πήγε και πολύ καλά ούτε στην άμυνα. Οι Σέρβοι, αντίθετα, που είχαν 4/9 π.π. και 1/1 πέναλτι, κατάφεραν να σκοράρουν με όλους τους τρόπους και με ξεσπάσματα στο δεύτερο και στο τρίτο οκτάλεπτο, έχτισαν τη μεγάλη διαφορά.

Η νέα Εθνική έδειξε ότι χρειάζεται ακόμα πολλή δουλειά για να είναι ανταγωνιστική στις μεγάλες διοργανώσεις του καλοκαιριού (Παγκόσμιο, Ευρωπαϊκό). Να σημειώσουμε, βέβαια, ότι έλειπαν τέσσερις βασικοί παίκτες, Φουντούλης, Βλαχόπουλος, Καλογερόπουλος, Ζερδεβάς.

ΣΕΡΒΙΑ - ΕΛΛΑΔΑ 13-6

Οκτάλεπτα: 4-2, 5-2, 2-1, 2-1.

ΣΕΡΒΙΑ (Ντέγιαν Σάβιτς): Ντομποζάνοφ, Μάντιτς 4, Ντέντοβιτς, Ραντέλοβιτς, Λάζιτς 2, Βίτσο, Στ. Ράσοβιτς 2, Ντράσοβιτς 2, Γιάκσιτς 2, Ραντούλοβιτς 1, Στογιάνοβιτς, Β. Ράσοβιτς, Μίτροβιτς.

ΕΛΛΑΔΑ (Θοδωρής Βλάχος): Τζωρτζάτος, Γεννηδουνιάς 2, Σκουμπάκης 2, Δήμου, Γκίλλας, Παπαναστασίου, Αλαφραγκής, Αργυρόπουλος - Κανακάκης, Σολανάκης, Κάκαρης 1, Γκιουβέτσης, Γούβης 1, Λιμαράκης.

Η Εθνική μας αγωνίζεται πλέον την Παρασκευή (29/4) στις 16:00 κόντρα στην Ουγγαρία στον πρώτο αγώνα της για τις θέσεις 5η-8η.

Ο ομοπονδιακός τεχνικος Θοδωρής Βλάχος, δήλωσε: «Δεν είμαι ευχαριστημένος. Δεν αξίζαμε κάτι σήμερα. Οι Σέρβοι έπαιξαν καλύτερα, εμείς δεν είχαμε ρυθμό, δεν είχαμε πάθος, δεν παίξαμε καλή άμυνα και τα 13 γκολ είναι πολλά. Ακόμη, δεν είμαστε σε θέση να παίζουμε σε αυτό το επίπεδο. Δεν δώσαμε ό,τι είχαμε, δεν δείξαμε αυτό που μπορούμε. Ξέρω ότι είναι η αρχή της σεζόν, χωρίς προετοιμασία, αλλά δεν είμαι ικανοποιημένος από αυτό που προσπαθήσαμε. Όταν χρησιμοποιείς νέους παίκτες, περιμένεις θέληση, ενέργεια, αλλά δεν τα είδαμε σήμερα αυτά, για αυτό δεν είμαι ευχαριστημένος. Ήρθαμε εδώ για να βγάλουμε κάποια συμπεράσματα, παρότι δεν μπήκαμε στην τετράδα. Να τεστάρουμε τους νεαρούς παίκτες και να δούμε την κατάστασή μας στα επόμενα παιχνίδια».

Στους άλλους προημιτελικούς της ημέρας: Κροατία - Ιταλία 6-8, Ουγγαρία - Ισπανία 9-10, Γαλλία - Μαυροβούνιο 10-11.

Το πρόγραμμα της Παρασκευής 29/4 (ώρες Ελλάδας):

Για θέσεις 5η-8η: 16:00 Ουγγαρία - Ελλάδα, 18:00 Κροατία - Γαλλία.

Ημιτελικοί: 20:00 Μαυροβούνιο - Ιταλία, 22:00 Ισπανία - Σερβία.

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Γιάννης Κορακής