ΑΝΟΙΧΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ / ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΝΔΡΩΝ & ΓΥΝΑΙΚΩΝ

ΜΕΓΑΛΕΙΟ: Ο Άλκης Κυνηγάκης προκρίθηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες

  04.02.2024 11:23       2011

ΜΠΡΑΒΟ ΑΛΚΗ ΚΥΝΗΓΑΚΗ.

Το Παρίσι σε περιμένει και εσένα.

Ο κορυφαίος μας πρωταθλητής στο open water, πέτυχε τον μεγάλο του στόχο που ήταν η πρόκριση (για δεύτερη φορά) στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Στην κρίσιμη και καθοριστική κούρσα, στον τελικό των 10χλμ στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στη Ντόχα, έδωσε τη ψυχή του, έδωσε όλο του τον εαυτό και τα κατάφερε.

Τερμάτισε στην 13η θέση με 1:48.34.60 και έκλεισε θέση στο μεγάλο ραντεβού στη πρωτεύουσα της Γαλλίας. 

Ο Άλκης ήταν ψυχάρα, στην πιο δύσκολη, συγκλονιστική κούρσα που κρίθηκε στο φίνις. Να σκεφτεί μόνο κανείς πως ο τρίτος από τον 13ο Κυνηγάκη (σε σύνολο 77 αθλητών), είχαν μόλις πέντε (5) δευτερόλεπτα διαφορά! Τρομερό. Ο Κυνηγάκης, εκεί, σταθερά, κολλημένος με τους πρώτους. Ήξερε ότι προκρίνονται οι 13 πρώτοι και εν δυνάμει και άλλοι πέντε, αλλά ήθελε να καθαρίσει τη κατάσταση και να μην αγχώνεται και άλλο. Τί δύναμη είχε Θεέ μου. Κάποια στιγμή βρέθηκε κάτω από τη 13η θέση, αλλά όσο περνούσε η ώρα λες και κάποια αόρατη δύναμη του έδινε φτερά. Ο Άλκης όλο και ανέβαινε, βρέθηκε ακόμα και πρώτος, άρχισε να βλέπει για τα καλά τον Πύργο του Άιφελ και να ακούει τα κύματα του Σηκουάνα. Ναι, τα κατάφερε. Και θα παρελάσει και αυτός στο ποτάμι-σήμα κατατεθέν της γαλλικής πρωτεύουσας.

Η ελληνική αποστολή όλο και μεγαλώνει.

Τα αθλήματα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, έχουν την μερίδα του λέοντος με πέντε κολυμβητές (Απόστολος Χρήστου, Κρίστιαν Γκολομέεβ, Απόστολος Σίσκος, Στέργιος Μπίλας, Άννα Ντουντουνάκη) και τις δυο εθνικές μας ομάδας Υδατοσφαίρισης. Kαι ακόμα, δεν έχει απογειωθεί το αεροπλάνο.

Ο Αστέριος Δαλδογιάννης, τερμάτισε στην 43η θέση με χρόνο 1:53:51.70. 

Το χρυσό μετάλλιο κρίθηκε στο σπριντ, με τον Ούγγρο, Κριστόφ Ρασόφσκι να επικρατεί με διαφορά 2.4 δευτερολέπτων του Γάλλου, Μαρκ-Αντουάν Ολιβιέ και να κατακτά το δεύτερο χρυσό μετάλλιο της καριέρας του, πρώτο όμως στα 10χλμ. (είχε κερδίσει τα 5 χλμ. το 2019 στη Γκουανγκζού).  Την τριάδα του βάθρου συμπλήρωσε ο Βρετανός Χέκτορ Πάρντοου, στην πρώτη μεγάλη επιτυχία της καριέρας του.

Δείτε τα αποτελέσματα ΕΔΩ.

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Θοδωρής Νταβέλος