ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / Α' ΓΥΝΑΙΚΩΝ / ΤΕΛΙΚΟΙ ΠΛΕΙ ΟΦ / 3η-4η θέση

Ο ΑΝΟ Γλυφάδας «έσπασε» την έδρα του Εθνικού (12-11) και πήρε προβάδισμα για την 3η θέση

  26.05.2021 21:53       708

Σημαντικό προβάδισμα για την κατάκτηση της 3ης θέσης πήρε ο ΑΝΟ Γλυφάδας, που ήταν καλύτερος στον πρώτο μικρό τελικό του πρωταθλήματος πόλο της Α' Γυναικών, την Τετάρτη (26/5) το βράδυ και νίκησε δίκαια μέσα στο Εθνικό κολυμβητήριο του Πειραιά «Π. Καπαγέρωφ» τον Εθνικό, με 12-11 σπάζοντάς του το πλεονέκτημα έδρας. Έτσι, ο ΑΝΟΓ χρειάζεται πλέον μια νίκη ακόμη νίκη για να φθάσει στο χάλκινο μετάλλιο, την Παρασκευή (28/5) στις 12.00, στην έδρα του. Η σειρά κρίνεται στις δύο νίκες, οπότε, αν νικήσει ο Εθνικός θα υπάρξει τρίτος αγώνας την Κυριακή στον Πειραιά.

Η ομάδα του Ορέστη Σαλάχα έλεγξε από την αρχή τον αγώνα, αλλά στο τέλος έγινε ντέρμπι. Ο ΑΝΟΓ με κίνηση στην επίθεση, την τερματοφύλακα Αρχοντάκη σε καλή ημέρα, αλλά και το κόψιμο της κόντρας του Εθνικού ήταν συνεχώς μπροστά στο σκορ, ενώ στο φινάλε προηγήθηκε με 9-12 με τεσσεράμιση λεπτά να απομένουν. Η ομάδα του Κώστα Φιτσανάκη προσπάθησε να μπει στο παιχνίδι, όμως δεν εκμεταλλεύτηκε τις ευκαιρίες με παίκτρια παραπάνω, ενώ έχασε και πέναλτι, με την Αρχοντάκη να αποκρούει και να «κλειδώνει» τη νίκη για την ομάδα της.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ - ΑΝΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ 11-12

Οκτάλεπτα: 3-4, 2-3, 2-3, 4-2.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ (Κώστας Φιτσανάκης): Σωτηρέλη, Ρακιντζή 1, Κωνσταντοπούλου, Ελληνιάδη, Μαμόγλου 2, Μπερίκου, Χατζηκυριακάκη 1, Λογοθέτη 3, Πέττα, Δούλη 3, Μπιτσάκου 1, Γκοτζιά, Ζαφειράκη, Καραμπέτσου, Χέλμη.

ΑΝΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ (Ορέστης Σαλάχας): Αρχοντάκη, Νίνου 1, Γκίλλα Α., Γιαμπασάκου, Γρηγοροπούλου 3, Κόλλια 1, Αντωνιάδη Ε. 2, Κολιτσοπούλου, Κοκκινάκη, Φουντωτού 2, Γαλιατσάτου, Κοντογιάννη 3, Καρύτσα, Αντωνιάδη Ο., Γκίλλα Π.

Διαιτητές: Παϊρακταρίδης, Κουρτίδης

Αλυτάρχης: Ευθύμης Αρχιμανδρίτης

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Γιάννης Κορακής