ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ / ΗΜΕΡΙΔΕΣ

Ο Απόστολος Σίσκος στην Ρώμη με πανελλήνιο ρεκόρ παίδων

  18.04.2021 19:02       2019

Η επίδοση 2.02.20 του Απόστολου Σίσκου στα 200 ύπτιο ήταν το κυριότερο γεγονός των αγώνων που πραγματοποιήθηκαν στο ΟΑΚΑ και το Ποσειδώνιο κολυμβητηριο της Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο των ημερίδων επιδόσεων Εθνικών ομάδων που έγιναν το τελευταίο τριήμερο και οι οποίοι ήταν οι πρώτοι αγώνες κλασικής κολύμβησης στην Ελλάδα για το 2021 λόγω των απαγορευτικών μέτρων της πανδημίας.

Ο νεαρός κολυμβητής του Άρη Θεσσαλονίκης με τον χρόνο αυτό που αποτελεί και πανελλήνιο ρεκόρ παίδων εξασφάλισε το όριο της συμμετοχής του στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα εφήβων - νεανίδων το οποίο θα πραγματοποιηθεί στην Ρώμη τον Ιούλιο.

Στην Αθήνα και το ΟΑΚΑ στην τρίτη και τελευταία ημέρα των αγώνων ξεχώρισαν οι επιδόσεις του Στέλιου Μπίλα στα 100 ελεύθερο με 51.04, του Δανιήλ Γκιουρτζίδη στα 400 μικτής με 4.24.19, του Βαγγέλη Μακρυγιάννη και της Ιωάννας Σαχά στα 200 ύπτιο με 2.03.30 και 2.16.40 αντίστοιχα, της Γεωργίας Δαμασιώτη στα 50 πεταλούδα με 27.66, ενώ αξιοσημείωτος ήταν και ο χρόνος του Κατραντζή στα 50 πεταλούδα με 24.38.

Στο Ποσειδώνιο κολυμβητήριο της Θεσσαλονίκης εκτός του ορίου που έπιασε ο Απόστολος Σίσκος στα 200 ύπτιο ξεχώρισαν επίσης οι επιδόσεις του Οδυσσέα Μελαδίνη στα 100 ελεύθερο με 50.48, το 8.12.22 του Κωνσταντίνου Ζαχαριάδη στα 800 ελεύθερο και το 2.12 του Σάββα Θώμογλου στα 200 πρόσθιο.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Τάσος Παπαδόπουλος αναφερόμενος στο όριο του Σίσκου υποστήριξε:

«Είναι πολύ ενθαρρυντική επίδοση, αφού μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για τον πρώτο αγώνα μετά από περίπου οκτώ μήνες. Το συγκεκριμένο παιδί έχει πολλά να δώσει και να βελτιώσει αισθητά τις επιδόσεις του στο άμεσο μέλλον».

Μιλώντας για το τριήμερο των αγώνων στην Θεσσαλονίκη ο κύριος Παπαδόπουλος προσέθεσε:

«Σπάσαμε τον πάγο. Ήμασταν η μοναδική ευρωπαϊκή χώρα χωρίς αγώνες μέσα στο 2021. Αυτό λέει πολλά. Είμαι αισιόδοξος ότι μπορούμε στη συνέχεια να καλύψουμε το χαμένο έδαφος. Με καλούς αγώνες, σωστά προγραμματισμένους και με απόλυτη ασφάλεια».

Μετά το πέρας των αγώνων ο Χριστόδουλος Χούμας, τεχνικός συμβουλος της ΚΟΕ, τόνισε:

«Η προσπάθεια επανεκκίνησης της κλασικής κολύμβησης ήταν θετική. Συγχαρητήρια στον Απόστολο Σίσκο που πολύ νωρίς, παρά τα μεγάλα προβλήματα, κατάφερε να πιάσει το όριο για την συμμετοχή του στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Δεν περιμέναμε εξαιρετικές επιδόσεις. Ήταν κάτι απόλυτα φυσιολογικό. Τα χέρια των παιδιών είναι βαριά κάτω από τα όσα διαδραματίστηκαν τους προηγούμενους μήνες. Πιστεύω να βρούμε τον δρόμο μας για το καλό των παιδιών και του αθλήματος. Θα πρέπει να αντιληφθούν όλοι το τι σημαίνει και πόσο σπουδαίο είναι οι αθλητές να βρίσκονται στους βατήρες και να μπαίνουν σε αγωνιστικούς ρυθμούς. Το κολύμπι δεν πρέπει να ξανά κλείσει ποτέ».

Τα αποτελέσματα των αγώνων στο ΟΑΚΑ μπορείτε να τα δείτε ΕΔΩ

Τα αποτελέσματα του Ποσειδωνίου μπορείτε να το δείτε ΕΔΩ

Την Κυριακή ολοκληρώθηκαν και οι ημερίδες που έγιναν στο Ιλίσσιο κολυμβητήριο για όλους τους κολυμβητές της Αττικής ηλικίας 15 ετών και άνω. Οι αγώνες έγιναν σε δυο γκρουπ. 

Τα αποτελέσματα του Α γκρουπ μπορείτε να τα δείτε ΕΔΩ

Τα αποτελέσματα του Β γκρουπ μπορείτε να τα δείτε ΕΔΩ

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: ΝβΧ