ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ / Hellas Beetles FINA Artistic Swimming World Series, Syros 2018

Ο Δημήτρης Διαθεσόπουλος στη Σύρο για τη διοργάνωση, μαζί με τον Γιώργο Λενό

  15.06.2018 15:21       1309

Ο Πρόεδρος της ΚΟΕ Δημήτρης Διαθεσόπουλος, με την ιδιότητά του και ως μέλος του μπιρό της FINA, έφτασε το μεσημέρι της Παρασκευής (15/6) στη Σύρο για το διεθνές μίτινγκ Καλλιτεχνικής (Συγχρονισμένης) Κολύμβησης "Hellas Beetles FINA Artistic Swimming World Series, Syros 2018", συνοδευόμενος από τον Γιώργο Λενό, μέλος της Ολομέλειας της ΕΟΕ και αναπληρωτή πρόεδρο της Επιτροπής Φιλάθλου Ιδιότητας, που θα παρακολουθήσει τους αγώνες οι οποίοι ολοκληρώνονται την Κυριακή (17/6) στο Δημοτικό κολυμβητήριο Σύρου.

Ο Δημήτρης Διαθεσόπουλος μας δήλωσε σχετικά: "Ξεκινήσαμε πέρυσι δειλά και διοργανώσαμε το "Hellas Beetles Cup". Ήταν ένα τεστ που στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Έτσι, φέτος -εμείς ως ΚΟΕ, αλλά και ο ΑΝΟ Μεταμόρφωσης, σε συνεννόηση με τον Δήμο Σύρου- καταφέραμε να το εντάξουμε στο καλεντάρι της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, στα "FINA World Series", και ελπίζουμε ότι θα καθιερωθεί και θα βρίσκεται κάθε χρόνο στα 10 αυτά μίτινγκ της σειράς. Είναι μια αναγνώριση από τη FINA ότι συγκαταλεγόμεθα στις σημαντικές δυνάμεις της παγκόσμιας Συγχρονισμένης Κολύμβησης. Παράλληλα, εκτιμήθηκε το γεγονός ότι έχουμε διοργανώσει επανηλλειμένως τα τελευταία χρόνια μεγάλους αγώνες και στα άλλα αθλήματά μας, Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα στην Ελλάδα, με μεγάλη επιτυχία, πλήρως αναγνωρισμένη. Το πόσο τεράστια ανταπόκριση είχε από τη διεθνή κοινότητα η διοργάνωση εδώ στη Σύρο, φέτος, φαίνεται από το γεγονός ότι έχουμε συμμετοχές από 16 χώρες (έναντι μόνο 4 πέρυσι) και από 10 ελληνικά σωματεία. Όλο το προσωπικό έχει διοργανώσει τα πάντα άψογα. Το κολυμβητήριο έχει γίνει καινούριο, με όλες τις διεθνείς προδιαγραφές. Ευχαριστώ όσους βοήθησαν, το Δήμο και ιδιαίτερα τον Δήμαρχο, τους εργαζομένους της ΚΟΕ και ιδιαίτερα την ψυχή της διοργάνωσης, την κ. Μαρία Θηβαίου. Ευελπιστώ ότι θα έχουμε μεγάλη επιτυχία, καθώς είναι όλα στην εντέλεια και δεχόμαστε, ήδη, συγχαρητήρια από τις ξένες αποστολές. Το μόνο δυσάρεστο είναι ότι είχαμε το περιστατικό, με την εγχείρηση για αφαίρεση σκωληκοειδίτιδας, της κορυφαίας πρωταθλήτριάς μας Ευαγγελίας Πλατανιώτη και χάνουμε την ευκαιρία να πάρουμε τα χρυσά σε Σόλο και Ντουέτο. Τι να κάνουμε, συμβαίνουν αυτά. Εύχομαι ταχεία ανάρρωση και γρήγορα πάλι θα είναι έτοιμη για νέες διακρίσεις.

Ο Γιώργος Λενός μας είπε: "Αισθάνομαι ιδιαίτερη χαρά και τιμή που είμαι προσκεκλημένος σε αυτούς τους αγώνες της FINA World Series που είμαι σίγουρος ότι θα έχουν τεράστια οργανωτική επιτυχία, καθώς οι αρμόδιοι που σχολούνται με το συγκεκριμένο άθλημα (και ο κύριος Διαθεσόπουλος και η κυρία Θηβαίου) κάνουν πάντα την καλύτερη προετοιμασία με μεθοδική δουλειά. Καλή επιτυχία στις αθλήτριες που μετέχουν και θα μας χαρίσου όμορφο θέαμα, χάρη και αρμονία".

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Γιάννης Κορακής