ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ / ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΥΓΡΟΥ ΣΤΙΒΟΥ / ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ

Ο Δημήτρης Μάρκος στο βάθρο - Έξι τα μετάλλια της Ελλάδας

  19.06.2024 21:39       1240

Το ασημένιο μετάλλιο του Μάρκου είναι το πρώτο της Ελλάδας στα 800μ ελεύθερο (και γενικά στις μεγάλες αποστάσεις του ελεύθερου) και το έκτο της χώρας μας στο Βελιγράδι. Ανέβηκε για δεύτερη φορά στο βάθρο της φετινής διοργάνωσης, αφού ήταν και μέλος της ομάδας 4χ200μ ελεύθερο που κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στην πρεμιέρα των αγώνων.

Η Ελλάδα με τα έξι μετάλλια (τα τρία σήμερα, 19/6) είναι στη 2η θέση από πλευράς συγκομιδής (14 η Ουγγαρία) και στη 3η θέση με βάση τα χρυσά (Ισραήλ 3 χρυσά, Ουγγαρία 2 αλλά από 6 ασημένια και χάλκινα).

Με αυτά τα έξι μετάλλια η χώρα ισοφάρισε τη καλύτερη συγκομιδή της ιστορίας της, καθώς το 2012 στο Ντέμπρετσεν είχε κατακτήσει έξι μετάλλια. Και έχουμε ακόμα τέσσερις αγωνιστικές μέρες

Ο Δημήτρης Μάρκος δήλωσε στην ΕΡΤ3: «Είναι το δεύτερο μετάλλιο στη διοργάνωση, μα πάνω από όλα χαίρομαι για τον χρόνο, γιατί εδώ δεν ήρθα φορμαρισμένος, ο μεγάλος μου στόχος είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες, επομένως όταν κάνεις έναν τέτοιο χρόνο χωρίς να είσαι έτοιμος, δείχνει πολλά για τη συνέχεια. Εχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε, ανυπομονώ να γυρίσουμε πίσω, βλέπω ότι σιγά σιγά πλησιάζω τους κορυφαίους αθλητές στον κόσμο, είναι κάτι που δίνει μεγαλύτερο κίνητρο, εδώ έχω ακόμα τα 200μ. και τα 400μ. ελεύθερο. Αυτό το μετάλλιο το αφιερώνω στην οικογένειά μου, στους ανθρώπους που με στηρίζουν».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Θοδωρής Νταβέλος