ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Ο Δημήτρης Σαρακατσάνης για το πανελλήνιο πρωτάθλημα ΟΠΕΝ

  22.03.2012 15:00       1464

Στο τελευταίο συμβούλιο της ΚΟΕ πάρθηκε η απόφαση όπως στο πανελλήνιο κολυμβητικό πρωτάθλημα της ΟΠΕΝ κατηγορίας πραγματοποιηθεί στην Τρίπολη στις 4,5,6 Μαΐου. Επίσης, δημοσιοποιήθηκε το γεγονός ότι εάν στις 6 Μαΐου πραγματοποιηθούν οι εθνικές εκλογές τότε το πρωτάθλημα θα μετατεθεί για τέλη Ιουνίου, περίπου 50 ημέρες μακριά.

Για το θέμα αυτό μίλησε στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ ο γενικός γραμματέας της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας και υπεύθυνος της κολύμβησης, κύριος Δημήτρης Σαρακατσάνης (ΦΩΤΟ):

«Ο αρχικός προγραμματισμός μιλούσε για διεξαγωγή του πανελληνίου πρωταθλήματος στην Αθήνα. Όμως, αξιοποιήσαμε την πρόταση του Δήμου Τρίπολης, ο οποίος όπως στο πρόσφατο παρελθόν σε άλλες σημαντικές εκδήλωσης της κολυμβητικής ομοσπονδίας, έτσι και τώρα στέκεται αρωγός στις προσπάθειές μας. Έτσι λοιπόν δεν είχαμε παρά να πούμε ναι στο κάλεσμα της Τρίπολης και πραγματοποιούμε με μεγάλη ικανοποίηση, το πρωτάθλημα ΟΠΕΝ, την κορυφαία εσωτερική διοργάνωση κολύμβησης στην Ελλάδα, στην ιστορική πόλη της Πελλοπονήσου».

Ο κύριος Σαρακατσάνης εκφράστηκε και για την πιθανή μετάθεση του πρωταθλήματος για τέλη Ιουνίου σε περίπτωση που στις 6 Μαΐου πραγματοποιηθούν οι εθνικές εκλογές: «Είναι κάτι που πραγματικά περιμένουμε με ενδιαφέρον γιατί δεν θα θέλαμε με τίποτα να αλλάξει ο προγραμματισμός της ελληνικής κολυμβητικής ομοσπονδίας αναφορικά με την διεξαγωγή της σπουδαίας αυτής διοργάνωσης. Θα προτιμούσαμε η διοργάνωση αυτή να διεξαχθεί στις 4,5,6 Μαΐου έτσι ώστε να μπορούμε όλοι, προπονητές, αθλητές και ομοσπονδία να προετοιμαστούμε για τις υποχρεώσεις οι οποίες ακολουθούν. Και οι οποίες είναι το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και οι Ολυμπιακοί αγώνες, καθώς επίσης και άλλες σπουδαίες εκδηλώσεις».

Σε ερώτηση γιατί το πρωτάθλημα γίνεται 50 ημέρες μακριά και όχι τις επόμενες εβδομάδες ο κύριος Σαρακατσάνης υποστήριξε: «Δεν υπάρχουν ημερομηνίες. Γιατί εάν δεν γίνει το πρωτάθλημα αρχές Μαΐου τότε στη συνέχεια υπάρχει το διεθνές κολυμβητικό μίτινγκ «Ακρόπολις», το Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα το οποίο γίνεται στην Ουγγαρία και βέβαια μετά μεσολαβούν οι εξετάσεις των παιδιών τις οποίες δεν μπορούμε σε καμία περίπτωση να αγνοήσουμε. Γι’ αυτό λοιπόν εάν δεν γίνει το πρωτάθλημα 4,5,6 Μαΐου τότε θα πραγματοποιηθεί τέλη Ιουνίου, κάτι που δεν θα θέλαμε να γίνει. Βέβαια, δεν μπορούμε να κάνουμε διαφορετικά αν πραγματοποιηθούν οι εθνικές εκλογές αρχές Μαΐου».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Νίκος Χαραλαμπόπουλος