ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / 3ο ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ (Κ15)

Ο δρόμος προς το μετάλλιο όπως τον έζησε η Φαίδρα-Χριστίνα Λουπάκη

  04.07.2023 14:20       15224

Η Φαίδρα-Χριστίνα Λουπάκη αποδείχθηκε φύλακας-άγγελος της εστίας μας στο 3ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα υδατοσφαίρισης Κορασίδων (Κ15) που έγινε στο Ζάγκρεμπ (Κροατίας).

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ανέβηκε στο βάθρο, κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο και η Λουπάκη που θα πάει στη Γ' Γυμνασίου, μέσα από την ιστοσελίδα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, θυμάται όλη τη διαδρομή, και αφήνει να «ξεχειλίσουν» όλα τα συναισθήματα που ένοιωσε σε αυτή την πανέμορφη και τόσο επιτυχημένη πορεία:

«Εθνική ομάδα, η μεγαλύτερη τιμή για έναν αθλητή. Μόνο συγκίνηση και  τιμή μπορεί να νιώσει κάνεις φορώντας το εθνόσημο. Η είσοδος ενός αθλητή  στην εθνική ομάδα  φέρνει αισθήματα χαράς, ικανοποίησης και  δικαίωσης για όλη την προσπάθεια που καταβάλεις μέχρι να επιλεγείς στη τελική 15αδα. Καλείσαι να συναναστραφείς νέους προπονητές που μέχρι χτες δεν γνώριζες και να είσαι σε  καθημερινή επαφή  με άλλες 14 αθλήτριες που μέχρι χτες μπορεί να ήταν αντίπαλοι σου και να γίνεις μαζί τους οικογένεια.  Μια οικογένεια που έχει κοινό στόχο,  που δεν είναι άλλος από την νίκη σε κάθε αγώνα. Έτσι κάπως άρχισε το ταξίδι της εθνικής μας ομάδας  για το Ζάγκρεμπ. Όλοι μαζί, μια μεγάλη οικογένεια είχαμε κοινό σκοπό να φτάσουμε μέχρι το τέλος. Περάσαμε δυσκολίες, εντάσεις,  απογοητεύσεις , ακούσαμε φωνές, κλάψαμε, κουραστήκαμε. Στο τέλος όμως, ήρθε η δικαίωση. Είχαμε δίπλα μας τους προπονητές μας που μας στήριξαν , που ήταν εκεί να διορθώσουν κάθε λάθος μας, να μας σηκώσουν όταν πέφταμε ψυχολογικά. Δεν  μας άφησαν στιγμή και έτσι όλοι μαζί,  15 κορίτσια ενωμένα, προπονητές, η αρχηγός αποστολής και η φυσιοθεραπεύτρια μας, σαν μια γροθιά καταφέραμε να φτάσουμε στο τέλος. Η αγωνία ήταν μεγάλη σε κάθε αγώνα, το ίδιο και η φόρτιση.  Τίποτα όμως δεν σταμάτησε τη θέληση και το πείσμα μας να φτάσουμε στον τελικό.  Εκεί δυστυχώς αγχωθήκαμε, δεν αποδώσαμε όπως θα έπρεπε και χάσαμε την 1η θέση. Καταφέραμε όμως, να πάρουμε το ασημένιο μετάλλιο και να δείξουμε ότι είμαστε εδώ για να δουλέψουμε ξανά όλοι μαζί προκειμένου να φέρουμε την ελληνική ομάδα εκεί που της αξίζει στην 1η θέση . Το μέλλον μας ανήκει και είμαστε εδώ για να το κάνουμε πραγματικότητα».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Θοδωρής Νταβέλος