ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ 2015

Ο δρόμος των Εθνικών μας ομάδων προς το Καζάν

  27.07.2014 17:07       738

Η ολοκλήρωση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης Ανδρών – Γυναικών στην Βουδαπέστη, διαμορφώνει και την μέχρι τώρα εικόνα για τις ομάδες που μπορούν να υπολογίζουν ότι θα βρεθούν του χρόνου (2015) στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Καζάν

Σύμφωνα με την ντερεκτίβα της Fina, οι 16 Εθνικές ομάδες σε Άνδρες και Γυναίκες, θα προέλθουν από την παρακάτω διαδικασία:

*Τέσσερις (4) από τα Παγκόσμια Κύπελλα του 2014

*Δύο (2) από τα World League του 2014

*Εννέα (9) από τις ηπείρους (3 Ευρώπη, 2 Αμερική, 2 Ασία, 1 Αφρική, 1 Ωκεανία)

*Μία (1) η διοργανώτρια

Τα Παγκόσμια Κύπελλα θα διεξαχθούν εντός του Αυγούστου. Στις Γυναίκες πρώτα (Μανσίσκ 12-17/8) και αμέσως μετά στους Άνδρες (Άλμα Άτι, 19-24/8).

Μετέχουν, στις Γυναίκες: Ισπανία, Ρωσία Κίνα, Σιγκαπούρη (Α’ Όμιλος), ΗΠΑ, Ουγγαρία, Αυστραλία, Νότια Αφρική (Β’ Όμιλος)

Στους Άνδρες: Νότια Αφρική, Μαυροβούνιο, Σερβία, ΗΠΑ (Α’ Όμιλος), Κροατία, Καζακστάν, Αυστραλία, Ουγγαρία (Β’ Όμιλος.

Από τα World League ήδη έχουν προκριθεί, Σερβία, Ουγγαρία (Άνδρες) και ΗΠΑ, Ιταλία (Γυναίκες).

Επομένως η κατάσταση αυτή τη στιγμή είναι, με βάση και το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Βουδαπέστης, στους Άνδρες: Σερβία, Ουγγαρία (WL), Ρωσία (διοργανώτρια), Ιταλία, Μαυροβούνιο, Κροατία (Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα).

Στις Γυναίκες: ΗΠΑ, Ιταλία (WL), Ρωσία (διοργανώτρια), Ισπανία, Ολλανδία, Ουγγαρία (Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα).

Οι Εθνικές μας ομάδες είναι αυτή τη στιγμή, τόσο εκείνη των Ανδρών όσο και η αντίστοιχη των Γυναικών, πρώτες αναπληρωματικές  με τα Παγκόσμια Κύπελλα σε εκκρεμότητα. Με βάση τις ομάδες που μετέχουν στις δύο διοργανώσεις (Μανσίσκ και Άλμα Άτι) θεωρείται σίγουρο ότι η Ελλάδα θα έχει και τις δύο Εθνικές της ομάδες του χρόνου στο Καζάν.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΟΕ