ΤΕΧΝΙΚΗ

Ο εορτασμός των Θεοφανείων στη Μεταμόρφωση

  06.01.2013 19:06       2048

Στο Δημοτικό κολυμβητήριο Μεταμόρφωσης γιόρτασαν τα Θεοφάνεια οι πρωταθλητές της ανοιχτής θάλασσας παρουσία του Δημάρχου και του Αντιδημάρχου της πόλης

Παρουσία των μεγάλων πρωταγωνιστών του ελληνικού υγρού στίβου εορτάστηκαν τα Θεοφάνεια από τον ΑΝΟ Μεταμόρφωσης. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, η οποία πραγματοποιήθηκε στο δημοτικό κολυμβητήριο της πόλης, το «παρών» έδωσαν ο Δήμαρχος κ. Μιλτιάδης Καρπέτας, ο Αντιδήμαρχος και υπεύθυνος για τον αθλητισμό στην Μεταμόρφωση κ. Φώτης Παπαδόπουλος, καθώς και εκπρόσωποι των τοπικών φορέων και των κολυμβητικών σωματείων της περιοχής.

Με την παρουσία τους λάμπρυναν, επίσης, την εκδήλωση οι πρωταθλητές της ανοιχτής θάλασσας Κέλλυ Αραούζου, Γιώργος Αρνιακός και Μάριος Καλαφάτης, συνοδευόμενοι από τον προπονητή τους Νίκο Γέμελο, ο οποίος πρόσφατα ανακοίνωσε τη συνεργασία του, ως τεχνικός σύμβουλος και υπεύθυνος στο άθλημα της κολύμβησης, με το σωματείο του ΑΝΟ Μεταμόρφωσης. Στην εκδήλωση παρέστη και ο Πρόεδρος της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας κ. Δημήτρης Διαθεσόπουλος, ενώ το «παρών» έδωσε και η κ. Μαρία Θηβαίου, υπεύθυνη του ΑΝΟΜ όσον αφορά το τεχνικό κομμάτι και ο Γεν. Γραμματέας του συλλόγου κ. Θανάσης Γιαννακάκης.

Ο Δήμαρχος της Μεταμόρφωσης κ. Μιλτιάδης Καρπέτας ανέφερε στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ: «Χρόνια πολλά και καλή χρονιά στους πολίτες της Μεταμόρφωσης και όλους τους Έλληνες πολίτες. Είμαι σίγουρος ότι θα είναι μια πολύ δύσκολη χρονιά για την ελληνική κοινωνία, εύχομαι όμως όλα να πάνε καλά», ενώ ερωτηθείς για το κολυμβητήριο της πόλης απάντησε: «Είναι μια εξαιρετικά δαπανηρή υπόθεση, αλλά κάθε χρόνο κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να μπορέσουμε να κρατήσουμε το κολυμβητήριο ανοιχτό με κάθε τρόπο. Το θεωρούμε αναγκαίο, χρήσιμο και παρά τις δυσκολίες θα προσπαθήσουμε να το πετύχουμε. Αποτελεί το καμάρι του δήμου μας, την πιο σημαντική και σπουδαία υποδομή του. Έρχεται πάρα πολύς κόσμος, κάθε ηλικίας, στο κολυμβητήριο και εμείς από την πλευρά μας έχουμε την υποχρέωση να στηρίξουμε την προσπάθεια όλων αυτών των ανθρώπων».

Στο ίδιο κλίμα περίπου κινήθηκαν και οι δηλώσεις του Αντιδημάρχου κ. Φώτη Παπαδόπουλου: «Το κολυμβητήριο αποτελεί το στολίδι του δήμου μας. Πάνω από 1500 άτομα περνούν από το χώρο αυτό, άτομα κάθε ηλικίας, και έχουμε την υποχρέωση παρά τις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες να ανταποκριθούμε και να κρατήσουμε ανοιχτό αυτό το χώρο. Θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να κρατήσουμε την υπόσχεσή μας».

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος της ΚΟΕ κ. Διαθεσόπουλος πήρε το λόγο και ευχήθηκε αρχικά σε όλους όσους απαρτίζουν την Κολυμβητική Ομοσπονδία: «Εύχομαι σε όλη την οικογένεια της ΚΟΕ καλή χρονιά. Κυρίως, όμως, στους αθλητές που παρά τις μεγάλες δυσκολίες και αντιξοότητες, είμαι βέβαιος ότι θα οδηγήσουν την Ελλάδα σε νέες μεγάλες επιτυχίες. Αυτοί μας ανέδειξαν κορυφαία Ομοσπονδία στα μεγάλα αθλητικά δρώμενα της χώρας και αυτοί σήμερα καλούνται να συνεχίσουν αυτό το σπουδαίο έργο.

Σήμερα, ημέρα των Θεοφανείων, εύχομαι στα παιδιά του υγρού στίβου να δουν αυτά τα άγια νερά σαν μια ζεστή αγκαλιά που θα τους επιτρέψει να προσφέρουν μεγάλες επιτυχίες στον ελληνικό αθλητισμό μέσα στο 2013. Είμαι βέβαιος ότι θα συνεχίσουμε στο δρόμο τον οποίο έχουμε χαράξει. Συγχαρητήρια στο δήμο Μεταμόρφωσης, στους κυρίους Μιλτιάδη Καρπέτα και Φώτη Παπαδόπουλο που κάνουν ό,τι μπορούν για να κρατήσουν ανοιχτό αυτό το σπουδαίο κολυμβητήριο. Βέβαια, την ίδια ευχή και επιθυμία τρέφω για όλους τους δημοτικούς άρχοντες της χώρας που καλούνται σε αυτές τις δύσκολες μέρες να ανταποκριθούν και να κρατήσουν ζωντανούς αυτούς τους χώρους που προσφέρουν σε χιλιάδες Έλληνες τη δυνατότητα να αθληθούν».

Στη φωτογραφία (από αριστερά) ο Σπύρος Γιαννιώτης, η Μαρία Θηβαίου, ο Δημήτρης Διαθεσόπουλος, ο Νίκος Γέμελος, η Κέλλυ Αραούζου, ο Μάριος Καλαφάτης και ο Γιώργος Αρνιακός

Με τη σειρά της, η κ. Μαρία Θηβαίου αναφέρθηκε εκτός των άλλων στη νέα συνεργασία του ΑΝΟ Μεταμόρφωσης με τον τεχνικό της κολύμβησης Νίκο Γέμελο: «Μια νέα χρονιά ανατέλλει με την ελπίδα ότι θα κάνουμε ό,τι καλύτερο με όραμα, δύναμη, θέληση και με τα κατάλληλα άτομα στις κατάλληλες θέσεις. Στόχος του ΑΝΟΜ είναι να βρεθεί όσο πιο γρήγορα στην κορυφή σε όλα τα αθλήματα και αυτή η επιθυμία πρόκειται να υλοποιηθεί σύντομα. Θα ήθελα να αναφερθώ και στην τελευταία συνεργασία με τον Νίκο Γέμελο, την οποία θεωρώ μια τρομερά ηθική ικανοποίηση για μένα προσωπικά. Ο Νίκος Γέμελος με τον τρόπο που δουλεύει, την αρχιτεκτονική και τον όγκο της δουλειάς του, είναι αυτός ο οποίος δικαίως έχει φτάσει στην κορυφή. Τον εμπιστευτήκαμε και είμαι σίγουρη ότι θα τα καταφέρουμε μαζί με σεβασμό και τιμή για ό,τι καλύτερο στο χώρο».

Ο Σπύρος Γιαννιώτης ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής της μέρας στο κολυμβητήριο της Μεταμόρφωσης, αφού όλα τα φώτα έπεσαν επάνω στον 4ο Ολυμπιονίκη του Λονδίνου. Μιλώντας για τη νέα πρωτοβουλία του ανθρώπου που εδώ και χρόνια τον έχει δίπλα του, όσον αφορά τη νέα του συνεργασία με τον ΑΝΟΜ, υποστήριξε: «Ο Νίκος είναι κορυφαίος στις υποδομές. Κάνει σπουδαία πράγματα και με τα φώτα του, την εμπειρία και τη γνώση του, αφού ξέρει καλύτερα από τον καθένα να δημιουργεί αθλητές, είμαι βέβαιος ότι θα πετύχει ένα σπουδαίο έργο στη Μεταμόρφωση. Από την πλευρά μου, στηρίζω και τον ίδιο αλλά και κάθε προσπάθεια στο χώρο των υποδομών της ελληνικής κολύμβησης,. Από μικρός αθλητής ήθελα να στηρίζω τέτοιες εκδηλώσεις, αλλά και τώρα σαν πρωταθλητής και σαν σύμβουλος σε αθλητικά δρώμενα, αφού αυτός θέλω να είναι ο νέος μου ρόλος στον ελληνικό αθλητισμό, εύχομαι στο Νίκο Γέμελο καλή επιτυχία στη νέα του αυτή προσπάθεια».

Η τεχνική διευθύντρια του ΑΝΟΜ κ. Μαρία Θηβαίου με τον προπονητή κ. Νίκο Γέμελο και τον Πρόεδρο της ΚΟΕ κ. Δημήτρη Διαθεσόπουλο

Ο Νίκος Γέμελος, προπονητής Παγκόσμιων και Ευρωπαϊκών πρωταθλητών στην ανοιχτή θάλασσα, δήλωσε στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ για το νέο του εγχείρημα: «Οι βάσεις που αποτελούν την υποδομή είναι ό,τι κυριότερο για την εξέλιξη και την ανάπτυξη του αθλητισμού. Αυτό το ρόλο ήρθα να υπηρετήσω. Να στηρίξω τις υποδομές του ΑΝΟΜ και πιστεύω ότι θα το πετύχω, αφού έχω την αμέριστη συμπαράσταση των συνεργατών μου, της Μαρίας Θηβαίου, όλου του προπονητικού τιμ εδώ στη Μεταμόρφωση, όλων των παραγόντων του ΑΝΟΜ και βέβαια όλη την στήριξη της κοινωνίας της Μεταμόρφωσης. Οι συνθήκες εδώ είναι υποδειγματικές και ο κόσμος αγαπάει την κολύμβηση. Η Μεταμόρφωση έχει από καταβολής άριστη σχέση με τον αθλητισμό, όλοι λειτουργούν σαν μια οικογένεια, γίνεται πολύ καλή δουλειά, και εγώ έρχομαι για να εξελίξω αυτό το σπουδαίο έργο των ανθρώπων του Ομίλου».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ

Νίκος Χαραλαμπόπουλος