ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / Α1 ΑΝΔΡΩΝ / PLAY IN

Ο Εθνικός Πειραιά μπαίνει στα play off ως 7ος, νίκησε 6-4 τον Παναθηναϊκό

  01.04.2023 20:25       9190

Ο Εθνικός Πειραιά μπορεί να μην πήρε ούτε βαθμό στη Β' φάση του της Α1 πόλο Ανδρών, όμως εμφάνισε το καλό του πρόσωπο στην πιο καθοριστική στιγμή του πρωταθλήματος -γι αυτόν- και ψυχωμένος πέτυχε τον στόχο της συμμετοχής στα πλέι οφ. Οι κυανόλευκοι του Πειραιά νίκησαν με 6-4 τον Παναθηναϊκό στον πρώτο αγώνα των play in, το βράδυ του Σαββάτου (1/4) στο κολυμβητήριο της Ηλιούπολης και εξασφάλισαν τη συμμετοχή τους στο "πάνω διάζωμα" της τελικής φάσης.

Ο Εθνικός του Φάνη Κουντουδιού μπαίνει ως 7ος στα πλέι οφ και θα αγωνιστεί στην πρώτη φάση τους με μειονέκτημα έδρας κόντρα στον ΝΟ Βουλιαγμένης. Ο Παναθηναϊκός, από την πλευρά του θα πρέπει να αντιμετωπίσει, πλέον, τον νικητή του άλλαυ σημερινού αγώνα των play in ΑΝΟ Γλυφαδας - Υδραϊκός (που γίνεται αργότερα 21.00), αύριο Κυριακή (2/4) στις 18.00, επίσης στο κολυμβητήριο της Ηλιούπολης για την 8η θέση στα πλέι οφ.

Σε ένα δυνατό ματς με κλειστές άμυνες, ο Εθνικός, με κορυφαίο τον τερματοφύλακά του Ιάσονα Γρηγοριάδη, που έπιασε δύο πέναλτι και πρώτο σκόρερ τον Κωνσταντίνο Μαθιόπουλο (3 γκολ) πήρε ένα απροβάδισμα με 2 γκολ μέχρι και το 5-3. Ο Παναθηναϊκός μείωσε σε 5-4, αλλά ο Μαθιόπουλος πέτυχε το τελικό 6-4, 2 λεπτά πριν από τη λήξη.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ 4-6

Οκτάλεπτα: 0-0, 1-2, 2-1, 1-3.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Δημήτρης Μάζης): Ριστίσεβιτς, Τζελάτης 1, Κανδανολέων, Χωματάς, Δευτεραίος, Τόττης, Άντζιτς, Σγουρίδης 1, Χατζηγούλας 1, Δερμιτζάκης, Σιαμάς Π., Αλβέρτης, Κρατημένος, Σιαμάς Χρ. 1, Ζερβουδάκης.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ (Φάνης Κουντουδιός): Γρηγοριάδης, Κατσαγούνος, Ιωάννου, Τεσάνοβιτς 1, Μπέτο, Θοεδόσης - Παπαλουκάς 1, Παπαδόγκωνας 1, Βιτέλλας, Πρωτοψάλτης, Μπεριστιάνος, Μαθιόπουλος 3, Λαδάς, Δροσόπουλος, Βαλλιανάτος, Ζωγράφος.

Διαιτητές: Σταυρίδης, Πολυχρονόπουλος

Αλυτάρχες: Δημήτρης Κύρκος, Θέμης Χατζής

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Γιάννης Κορακής