ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Ο Εθνικός πέρασε με ανατροπή (8-7) από τη Χίο, σε ματς αφιερωμένο στον Αδαμάντιο Μαντή

  09.11.2019 18:24       706

Η εκδήλωση μνήμης για τον αδικοχαμένο τερματοφύλακα του ΝΟ Χίου Αδαμάντιο Μαντή, στο Ιωνικό κολυμβητήριο του νησιού της μαστίχας, που έγινε το Σάββατο (9/11) το απόγευμα πριν από την έναρξη του αγώνα ΝΟ Χίου Astra Air Lines - Εθνικός Πειραιά 7-8, για την 7η αγωνιστική του πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης της Α1 Ανδρών, έφερε σε δεύτερη μοίρα το αγωνιστικό κομμάτι.

Ο 21χρονος πολίστας, που έχασε τη ζωή του τα ξημερώματα της περασμένης Κυριακής σε τροχαίο, τιμήθηκε από συμπαίκτες και αντιπάλους, στο πρώτο εντός έδρας παιχνίδι της τελευταίας του ομάδας, του ΝΟ Χίου, απέναντι στον Εθνικό.

Κατά την παρουσίαση των δύο ομάδων αναγνώστηκε το όνομά του κανονικά, ενώ oι παίκτες των δύο ομάδων μίλησαν γι αυτόν και άφησαν λουλούδια στο σημείο που είχε τοποθετηθεί ένα μεγάλο πανό από τους ανθρώπους του ΝΟ Χίου με τη φωτογραφία του αθλητή. Το κλίμα ήταν βαρύ και συναισθηματικά φορτισμένο, ενώ κατά την έναρξη κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή. Από πλευράς ΚΟΕ τιμητικό λόγο ανέγνωσε ο Α' Αντιπρόεδρος Γιώργος Κατσαρός, ενώ ανθοδέσμες κατέθεσαν ο Δήμαρχος, αλλά και ο Αντιπεριεάρχης Χίου. Στο φύλλο αγώνα δεν υπήρξε Νο 1 για τον ΝΟ Χίου και τερματοφύλακας ήταν ο Ι. Καρακούρος με το Νο 13.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Εθνικός έφυγε με σπουδαίο "διπλό", με 8-7, χάρη σε γκολ του Θαλασσινού στην κόντρα 1.15 πριν από τη λήξη του παιχνιδιού, αλλά έχοντας κάνει τεράστια ανατροπή στο φινάλε, καθώς είχε βρεθεί να χάνει και με 7-5.

ΝΟ ΧΙΟΥ Astra Airlines – ΕΘΝΙΚΟΣ 7-8

Οκτάλεπτα: 3-2, 3-3, 1-2, 0-1.

ΝΟ ΧΙΟΥ (Γιώργος Ντόσκας): Μιμίδης Στ. 1, Μιμίδης Μ., Μπερτόλης, Παππάς 1, Κουλιεράκης, Κανδιόγλου, Μόκκας 1, Κουρλιάφτης 3, Ντούλος, Καρακούρος Ι., Καρακούρος Μ. 1, Γκίλλας.

ΕΘΝΙΚΟΣ (Φάνης Κουντουδιός): Καραμπέτσος, Θεοδόσης – Παπαλουκάς 1, Θαλασσινός 1, Τεσάνοβιτς 1, Κουτσιαλής 1, Παπαδόγκωνας, Χονδροκούκης 3, Πρωτοψάλτης 1, Λιαπάκης, Καραβιώτης, Βαλλιανάτος, Κατσαγούνος, Μπέλεσης.

Διαιτητές: Κουρτίδης, Δαμιανάκης

Αλυτάρχης: Γιώργος Κατσαρός

Παρατηρητής: Χρήστος Τσαρουχάς

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Γιάννης Κορακής