ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / Α1 ΑΝΔΡΩΝ / Β' ΦΑΣΗ

Ο Εθνικός υπέταξε στο φινάλε, με ανατροπή την ΑΕΚ (8-7)

  02.04.2022 20:49       901

Κεκλεισμένων των θυρών έγινε ο αγώνας που έκλεισε την αυλαία της Β' φάσης του πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης της Α1 Ανδρών, το βράδυ του Σαββάτου (2/4), στο Εθνικό κολυμβητήριο του Πειραιά, λόγω τιμωρίας των κυανόλευκων, αλλά είχε κι αυτό συναρπαστική εξέλιξη και ανατροπή, όπως και τα περισσότερα της συγκεκριμένης αγωνιστικής. Ο Εθνικός υπέταξε τελικά την Ένωση, την οποία νίκησε με 8-7 για την 6η και τελευταία αγωνιστική του G2 και πήρε την 3η θέση στην τελική βαθμολογία του συγκεκριμένου γκρουπ (37 βαθμοί). Η ΑΕΚ είναι 4η με 30 β.

Η Ένωση είχε βρεθεί να προηγείται και με 6-4 στο ημίχρονο, αλλά και 7-6 στο τέλος του τρίτου οκταλέπτου. Ο Εθνικός, όμως ισοφάρισε και πέτυχε το νικητήριο γκολ (8-7), 5.31 πριν από το φινάλε με το χρυσό γκολ του Σάβελιτς. Για τον Εθνικό, κορυφαίος σκόρερ ήταν ο Δερμιτζάκης με 4 γκολ.

Έτσι, τώρα στη Γ1 φάση, ο Εθνικός θα αντιμετωπίσει τον 2ο του G3 ΝΟ Χανίων και η ΑΕΚ τον 1ο του G3 ΑΝΟ Γλυφάδας.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ - ΑΕΚ 8-7

Οκτάλεπτα: 2-4, 2-2, 2-1, 2-0.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ (Φάνης Κουντουδιός): Γρηγοριάδης, Μανδαλιός, Κατσαγούνος, Τεσάνοβιτς 1, Βαλιανάτος, Θεοδόσης - Παπαλουκάς, Παπαδόγκωνας, Βιτέλλας 1, Δερμιτζάκης 4, Μπεριστιάνος, Χαραλαμπόπουλος, Σάβελιτς 2, Δροσόπουλος, Κόχειλας, Καραμπάτης.

ΑΕΚ (Δημήτρης Μάζης): Φλέγκας, Καζάζης 1, Παπούκας, Κριγιέστορατς 2, Βούκσεβιτς 1, Δίπλαρος, Τσαταλιός, Παπάκος 1, Στελλάτος, Ηλιόπουλος 2, Μαυρωτάς Άρ., Κατσινούλας, Ζώρζος.

Διαιτητές: Σταυρίδης, Κατσώνης

Αλυτάρχης: Ντίνος Σακελλαράκης

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Γιάννης Κορακής