ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Ο Γιώργος Σουρδής για την αθλήτριά του, Άρτεμις Βασιλάκη: «Είναι το όνειρο κάθε προπονητή»

  29.04.2024 13:48       3534

Το 2001 που η Ζωή Δημοσχάκη κολύμπησε τα 400μ ελεύθερο σε 4:11.59 στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νεανίδων στη Μάλτα, η Άρτεμις Βασιλάκη δεν είχε ακόμα γεννηθεί. Προχθές (28/4) στο ΟΑΚΑ κατά τη τρίτη και τελευταία ημέρα του  Acropolis Swim Open 2024, κατάφερε με 4:11.47 να «σβήσει» από τη λίστα το αρχαιότερο πανελλήνιο ρεκόρ ανδρών και γυναικών που υπήρχε.

Μια μεγάλη επιτυχία για την 18χρονη πρωταθλήτρια του Τρίτωνα Ηρακλείου, που προπονείται με τον Γιώργο Σουρδή, ο οποίος δήλωσε στην ιστοσελίδα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας: «Η Άρτεμις είναι ένα παιδί που το έχω από την πρώτη της μέρα στην πισίνα ,την πίστεψα από τα πρώτα της βήματα ακόμα και στις δύσκολες στιγμές που όλοι μου έλεγαν ότι τελείωσε μέχρι εδώ είναι, εγώ την πίστευα και της το μετέφερα με κάθε τρόπο. Έχουμε ταιριάξει ,πλέον επικοινωνούμε με τα μάτια χωρίς πολλά λόγια, έχουμε πάει την προπόνηση μας πολλά βήματα μπροστά. Είμαι ευτυχισμένος που την έχω αθλήτρια γιατί νομίζω ότι είναι το όνειρο κάθε προπονητή μια τέτοια αθλήτρια .

Συνεχίζω να πιστεύω ότι είναι ακόμα στην αρχή της καριέρας της, έχει ακόμα να μας προσφέρει πολλές επιτυχίες, μπορεί να γίνει ένα παράδειγμα για όλα τα παιδιά  .

Η δουλειά που γίνεται στην ομάδα είναι πολλή σημαντική, εγώ είμαι ένα κομμάτι αυτής της δουλειάς, ένα άλλο μεγάλο κομμάτι αυτής της επιτυχίας είναι η αδελφή μου Βάσω Σουρδη γιατί χωρίς αυτήν δεν θα μπορούσαμε να πετύχουμε τους στόχους μας ,καθώς και οι υπόλοιποι συνεργάτες . Καθώς και οι γονείς της που την στηρίζουν !!!».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Θοδωρής Νταβέλος