ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

Ο Υγρός Στίβος έλαμψε και στην εκδήλωση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής

  17.01.2023 21:35       1357

Ο Υγρός Στίβος είχε την…μερίδα του λέοντος στην ετήσια εκδήλωση βραβεύσεων της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής που πραγματοποιήθηκε σήμερα (17/1) στο Αμφιθέατρο της ΕΟΕ.

Τιμήθηκαν όσοι αθλητές και αθλήτριες κατέκτησαν μετάλλιο εντός του 2022 στα Ευρωπαϊκά και Παγκόσμια Πρωταθλήματα σε επίπεδο ανδρών και γυναικών, σε Ολυμπιακά αθλήματα. Παράλληλα βραβεύθηκαν και οι νεαροί αθλητές που κατέκτησαν μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Ολυμπιακό Φεστιβάλ Νέων που έγινε στη Μπάνσκα Μπίστριτσα της Σλοβακίας.

Βραβείο λοιπόν απονεμήθηκε στην Εθνική ομάδα Υδατοσφαίρισης των Ανδρών (χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Βουδαπέστης), και στην Εθνική ομάδα Υδατοσφαίρισης των Γυναικών (ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Σπλιτ), στην Ευαγγελία Πλατανιώτη (χάλκινο μετάλλιο στο τεχνικό και στο ελεύθερο σόλο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Βουδαπέστης), στον Απόστολο Χρήστου (χρυσό στα 50μ ύπτιο και ασημένιο στα 50μ ύπτιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ρώμης, τον εκπροσώπησε ο προπονητής Παναγιώτης Βελέντζας), στον Κρίστιαν Γκολομέεβ (χάλκινο μετάλλιο στα 50μ ελεύθερο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ρώμης), και στην Εθνική ομάδα Κόμπο (χάλκινο μετάλλιο στο) Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ρώμης).

Παραδόθηκαν επίσης οι επιταγές στους αθλητές και τις αθλήτριες που έχουν τις Ολυμπιακές Υποτροφίες της ΔΟΕ και είναι μεταξύ των άλλων οι Nόρα Δράκου, Αλκης Κυνηγάκης, Κώστας Μερετσόλιας, και Αννα Ντουντουνάκη.

Το βραβείο της ΕΟΕ «Δημήτρης Βικέλας» για τη μεγάλη προσφορά στον Ολυμπισμό και στον Αθλητισμό απονεμήθηκε στον πρώην Πρόεδρο της ΕΟΕ και Επίτιμο Μέλος της ΔΟΕ κ. Λάμπη Νικολάου και στην κα Μαριάνα Λάτση, εκπρόσωπο του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Λάτση, για τις υποτροφίες Ολυμπιακής Προετοιμασίας.

Εκ μέρους της ΚΟΕ παρευρέθηκαν, ο Α ’Αντιπρόεδρος Γιώργος Αφρουδάκης, ο Γενικός Γραμματέας Στέφανος Αυγουλέας, ο εκπρόσωπος της ΚΟΕ στην ΕΟΕ και έφορος Κολύμβησης Νίκος Ξυλούρης, η έφορος υδατοσφαίρισης γυναικών Εύη Μωραϊτίδου και η Γενική Γραμματέας της Τεχνικής Επιτροπής υδατοσφαίρισης της World Aquatics Βούλα Κοζομπόλη.

Η εκδήλωση έγινε παρουσία του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης, Παναγιώτη Πικραμένου, του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Παναγιωτόπουλου, του Υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη κ.α.

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Θοδωρής Νταβέλος