ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / 1ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΙΔΩΝ (Κ16) / ΒΟΛΟΣ

Ο καλύτερος τερματοφύλακας του Παγκοσμίου Δημήτρης Κρατημένος: «Τιμή και περηφάνια που αποδειχθήκαμε αντάξιοι του εθνοσήμου»

  27.08.2022 23:42       1942

Ο γκολκίπερ της ασημένιας παγκόσμιας πρωταθλήτριας Δημήτρης Κρατημένος αναδείχθηκε δίκαια ο καλύτερος τερματοφύλακας στο 1ο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Παίδων και μίλησε για τη μεγάλη διάκριση της κατάκτησης του ασημένιου μεταλλίου και τόνισε πως αισθάνεται περήφανος που αυτός και οι συμπαίκτες του αποδείχθηκαν αντάξιοι να φορούν το εθνόσημο. Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

"Τα συναισθήματα είναι ανάμεικτα. Διότι δώσαμε το 100% των δυνατοτήτων μας, δώσαμε τον καλύτερό μας εαυτό όλοι. Καναμε τα πάντα για να νικήσουμε και στον τελικό και να βρεθούμε στην κορυφή, αλλά δεν τα καταφέραμε. Είναι, όμως, μια ακόμα μεγάλη επιτυχία για την ελληνική υδατοσφαίριση, το ασημένιο παγκόσμιο μετάλλιο.

Αυτά που μας μένουν είναι οι φοβερές εμπειρίες, διότι ήταν κάτι μοναδικό αυτό που ζήσαμε, με τις χιλιάδες κόσμου που μας αποθέωνε και μάλιστα μέσα στη χώρα μας. Ίσως να μην έχουμε την τύχη να το ξαναπολαύσουμε γι αυτό θα μείνει χαραγμένο για πολλά χρόνια στη μνήμη μας. Και πάνω απ' όλα μας μένει η μεγάλη τιμή και η περηφάνια, που εκπροσωπήσαμε για άλλη μια φορά την Ελλάδα και αποδειχθήκαμε αντάξιοι για να φοράμε το εθνόσημο.

Όταν βλέπεις αυτόν κόσμο στο κολυμβητήριο να σε αποθεώνει, πραγματικά αισθάνεσαι ότι είναι ο 8ος παίκτης. Η προτελευταία φάση του αγώνα που σκόραραν το νικητήριο γκολ οι Ούγγροι θα μου μείνει επίσης, γιατί ήταν άδικο, έπρεπε να δοθεί φάουλ και αυτός μας στέρησε τη νίκη.

Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε ακόμα συνειδητοποιήσει πόσο μεγάλη διάκριση πετύχαμε. Δεύτεροι στον κόσμο! Μόλις το συνειδητοποιήσουμε, νομίζω ότι η χαρά θα υπερισχύσει της γλυκόπικρης γεύσης που έχουμε αυτή τη στιγμή, λόγω της ήττας στον τελικό και θα είμαστε χαρούμενοι για πολλά χρόνια".

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Γιάννης Κορακής