ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ / Οικονόμου

Ο Κριστιάν είναι αθλητής μεγάλων αγώνων

  03.07.2012 17:48       991

Όπως είναι γνωστό από χθες, με την επίσημη ανακοίνωση της FINA, ο Κριστιάν Γκολομέεβ (φωτογραφία) θα βρίσκεται στο μεγάλο αθλητικό ραντεβού, των Ολυμπιακών Αγώνων. Εκτός από τον ίδιο, μίλησε στην ιστοσελίδα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας και ο προπονητής του, Άκης Οικονόμου, για αυτήν την μεγάλη επιτυχία του 18χρονου κολυμβητή.

«Είχαμε αποκλείσει το ενδεχόμενο να πάει ο Κριστιάν στους Ολυμπιακούς, οπότε ήταν ένα αιφνιδιαστικό και ευχάριστο σοκ για εμάς», τόνισε αρχικά ο Έλληνας προπονητής, ο οποίος είπε στην συνέχεια «Ετοιμαζόμασταν να πάμε στην Γαλλία σε λίγες μέρες, ώστε να επιδιώξουμε και να πετύχουμε το όριο για το επόμενο Παγκόσμιο, καθώς πιστεύαμε ότι εκεί θα τελείωνε η χρονιά. Πρέπει να είμαστε οι μόνοι, αθλητής και προπονητής, που δεν έχουμε συγκεντρωθεί στο φορμάρισμα πριν τους Ολυμπιακούς. Πλέον, αναπροσαρμόζουμε πλήρως τα σχέδιά μας, εννοώντας τόσο το πρόγραμμα των προπονήσεων, αλλά και προσωπικά ζητήματα, όπως οι διακοπές μας. Τέτοιοι προβληματισμοί, μπορούν να θεωρηθούν μόνο ως ευχάριστοι».

Αναφορικά με τους στόχους του νεαρού κολυμβητή, είπε: «Ποτέ δεν είχαμε οριοθετήσει τους στόχους μας, και έτσι έχουν έρθει και κάποια από τα αποτελέσματα σε μεγάλες διοργανώσεις. Ο Κριστιάν είναι αθλητής για μεγάλες διοργανώσεις, και η παρουσία του στους Ολυμπιακούς έρχεται στο καλύτερο διάστημα για αυτόν, αφού θα αποτελέσει ψυχολογικό ντοπάρισμα».

Για ένα… μετάλλιο στο Λονδίνο, ο Άκης Οικονόμου σχολίασε: «Είναι καθαρά ουτοπικό το μετάλλιο. Δεν είναι μόνο το νεαρό της ηλικίας του, αλλά πως αυτό δεν είναι το κύριο αγώνισμά του. Το έπεισα με πολύ κόπο να μπει στο 100άρι, και τελικά αυτό είναι το αγώνισμα που του δίνει την συμμετοχή στο Λονδίνο. Ρεαλιστική προσδοκία μου, είναι μια καλή παρουσία στον αγώνα του, αλλά δεν μπορώ να μιλήσω για ημιτελικούς, ή τελικό».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ

Νίκος Χαραλαμπόπουλος