ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / Κική Λιόση

Ο κύκλος έκλεισε

  22.04.2012 15:16       1352

Σήμερα ολοκληρώθηκε και επίσημα η παρουσία της Εθνικής ομάδας υδατοσφαίρισης Γυναικών, στο Προολυμπιακό Τουρνουά της Τεργέστης, με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα να κατακτά εν τέλει την 6η θέση, έπειτα από την ήττα του στην παράταση από την Oλλανδία, με σκορ 11-10.

Το παιχνίδι που χάλασε τα πλάνα της Εθνικής μας, ήταν αυτό κόντρα στην Ισπανία την Παρασκευή που έφερε τον αποκλεισμό από τους Ολυμπιακούς. Για το συγκεκριμένο παιχνίδι και το μέλλον της ομάδας, μίλησε στην ιστοσελίδα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας η αρχηγός της ομάδας, Κική Λιόση. Αναλυτικά:

Για το παιχνίδι κόντρα στην Ισπανία: «Δυστυχώς αποκλειστήκαμε γιατί το άγχος του πρέπει, το άγχος της πρόκρισης, ήταν αυτό που δεν μπορέσαμε να ξεπεράσουμε. Ήμασταν το φαβορί, προερχόμενοι από την κατάκτηση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στην Κίνα, και έπρεπε να περάσουμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Αυτό το «έπρεπε» ήταν αυτό που έφερε το άγχος. Πάντως, όσον αφορά το παιχνίδι της Παρασκευής κόντρα στην Ισπανία, οι αντίπαλοί μας παρουσιάστηκαν καλύτεροι, και σε συνδυασμό με το άγχος, αυτό ήταν καθοριστικό»

Για το μέλλον της ομάδας: «Ο κύκλος αυτής της ομάδας έκλεισε. Ένας κύκλος θριαμβευτικός για την υδατοσφαίριση και τον ελληνικό αθλητισμό. Όμως όταν μία πόρτα κλείνει, μια άλλη ανοίγει. Στην Ελλάδα υπάρχουν μεγάλα ταλέντα στην γυναικεία υδατοσφαίριση και το μέλλον είναι σπουδαίο. Αυτό που χρειάζεται είναι δουλειά, και αυτοσυγκράτηση».

Τέλος, έκλεισε τις δηλώσεις λέγοντας: «Δεν θα ήθελα να πω περισσότερα πράγματα αυτή τη στιγμή. Πρέπει να γυρίσουμε στην Ελλάδα, να μιλήσουμε με τις ομάδες μας και να δούμε ποιο θα είναι το αύριο αυτής της ομάδας. Ένα όμως μπορώ να πω με σιγουριά, και αυτό είναι πω; Το ελληνικό πόλο θα φέρει, σύντομα, και πάλι επιτυχίες στον ελληνικό αθλητισμό».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ

Νίκος Χαραλαμπόπουλος